Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 16 soru cevaplandı.

İddia.bagimliligi

Merhaba hocam ... benim.sorunum.39 yaşında 1 oğlu olan.evli.erkek.kardesim.ile.ilgili. Yaklaşık 5 yıla yakındır iddia bağımlısı olduğu ile.ilgili.isini.kaybetti bu yüzden ve elindeki.arabasi ailemin.cektigi krediler hep.onun.borclarina.gitti ve şuanda annem çaresiz bende evliyim.sayesinde eşimle.bende.maddi.destek.oldugum.icin.sorunlar.yasadim.artik.eskişi kadar ilgili.davranmiyorum.cunku.yalan ve ajitasyon yaparak çevresinde ne kadar insan.var ise borc.para alıyor ve ödemiyor eşine.bize çocuğuna kötü.davraniyor.ofke.kontrolu.yok ben.zaten.kendim surekli.sayesinde kaygılıyım ve şunu.anladim.ki.maddi.olarak.ona.surekli.borclarini.odeyerek.destek.olmak.dahada kötüye götürüyor çünkü.artik.calismak.bile.istemiyor.neler.dedik.aklini.basina.al.an...

2 Eylül 2021 00:13
Dr. Sadık Cesur Doktora Sor

Dr. Sadık Cesur tarafından cevaplandı.

Uykuda ses çıkartma

Merhaba Hocam ben uyuduktan sonra domuz vari garip ses çıkartıyormuşum bu garip ve rahatsız edici ses o kadar yüksek desibelde oluyorki yan o da yatan kişi gelip beni uyandırmak zorunda kaliyo . Hocam farkinda olmadan çikartmiş olduğum bu sesten dolayi çevremdekileri bayadır rahatsiz ediyom bu da beni üzüyo .yardimlarinizi rica ediyorum.Bu garip sesin nedenini ve hangi bölümden randevu almam gerektigini söyleyebilirmisiniz sevinirim iyi çalışmalar

14 Nisan 2021 04:36
Uzm. Psk. Kamil Yoşumaz Doktora Sor

Uzm. Psk. Kamil Yoşumaz tarafından cevaplandı.

Trikotillomani

Merhaba damla hanım ben de 13 yaşımdan beri dürtü kontrol bozukluğu( trikotillomani)var. Bazı dönemler de şiddetleniyor bazı dönemler de hiç olmuyor veya ara ara oluyor. Şu an 21 yaşındayım ve artık bundan çok rahatsız olmaya başladım daha önce bir tedaviye başlamadım doktora da hiç gitmedim ama artık kendimden tiksinme noktasına geldim. İnternette araştırdığımda benimle aynı hastalığı yaşayan bir çok insanın psikolojik destek almasına hatta ilaç kullanmasına rağmen geçmediğini söyleyenler var açıkçası ben geçeceğine inanıyorum geçmesini istiyorum da sizce bu konu da ne yapmam gerekiyor? Nasıl bir yol izlemem konusunda yardımcı olur musunuz veya gerçekten sonucunda ben de normal insanlar gibi olabilir miyim?

12 Ocak 2021 02:10
Uzm. Kl. Psk. Damla Kankaya Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Damla Kankaya tarafından cevaplandı.

Aileiçi kıskançlık

Merhaba Kamil Bey, annemle babam sürekli kavga ediyor ama farklı durum şu ki normal hallerinden farklı, babam aşırı kıskanç oldu herşeyi kıskanıyor annemi sürekli kısıtlıyor, annemde ne derse yapıyor ama hergün daha fazlasını istiyor hiç huyları olmayan tavırlar sergilemeye başladı sırf annem kızıyor diye tekrar sigaraya başladı kendini uykusuz, aç bırakıyor üstelik ben ne dersem beni duymuyor bile karşısında ağlamama rağmen beni duymuyor, kardeşimle ben bu durumdan korkmaya başladık psikolojisi hiç normal değil ne yapmamız gerekiyor ??

24 Mart 2020 09:02
Uzm. Psk. Kamil Yoşumaz Doktora Sor

Uzm. Psk. Kamil Yoşumaz tarafından cevaplandı.

Ani Öfke Patlaması

Ani öfke patlamalarım var.Çok basit bie olayda bile çok büyük tepki gösteriyor, çok bağırıyor, eşyalara veya kendime zarar veriyorum.Birkaç saate sakinleşince çok pişman oluyor bu durumdan da istemsizce kendimi suçluyorum.Çevremdeki herkesle aram bozuldu.Bu şekilde benimle arkadaşlık dahi yapmak istemiyorlar çünkü aşırı sinirli ve ani patlayan bir insan olarak görüyorlar.Bu durum beni artık çok yoruyor ve daha 22 yaşındayım.Bir psikoloğa başvurmam gerekir mi?Kendi kendime bir çözüm bulamıyorum artık.

7 Eylül 2019 02:05
Uzm. Kl. Psk. Rifat Tuğsal Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Rifat Tuğsal tarafından cevaplandı.

Kleptomani

Damla hanım merhaba bir yakınımız eşinin ailesinden uzun zamandir para kiyafet vb. Şeyler alıyormuş önce kendisi kabul etmedi ama bir psikiyatra başvurduk maalesef ilac yazip yolladi yakinimiz da bana hasta değilsin dedi ve yaptığını inkar etti ancak sorun ailesine söylenince ıtiraf etti ve bilinçsizce yapiyorum dedi ve ıntihar düşüncesinin oldugunu söylüyor surekli kadının eşi de cok kötü bir durumda ve cok öfkeli şu an da ne yapilmali?

7 Şubat 2019 21:56
Uzm. Kl. Psk. Damla Kankaya Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Damla Kankaya tarafından cevaplandı.

Rispertal ilacı 5 yaşındaki çocuğa verilirmi

Merhaba benim 5 yasında kardeşim var dikkat dağınıklığı var bu sebeple bir şey öğrenirken zorluk çekiyor cabuk sıkılıyor bugün psikolog a gitti fakat doktor kardeşime rispertal ilacını vermiş bu ilaç ciddi bir ilaç yan etkileri olsun bırakması olsun acaba bu uygun mu 5 yaşındaki bir çocuğa rispertal verilir mi bu doğru mu çocuğun hal hareklerinde bir sıkıntı cıkarmı ??

5 Kasım 2018 22:46
Uzm. Kl. Psk. Damla Kankaya Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Damla Kankaya tarafından cevaplandı.

Nefes darligi bogulma kasilma

Merhaba dr hanim benim asiri derecede ic daralma sorunum var uykulardan ataklarla uyaniyorum tek basima kalamaz oldum psikiyatriye gidiyorum ilac veriyor yolluyorlar ama sikayetlerim hep ayni yanliz kaldigim anda bunalim gibi bir atak yasiyorum nefes alamiyorum morariyorum ve heryerim kasiliyor ne yapmam lazim yardim edin cok zor durumdayim:(((((

23 Ağustos 2017 15:38
Uzm. Kl. Psk. Damla Kankaya Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Damla Kankaya tarafından cevaplandı.

Kiz arkadasim sinirlenince kendini isiriyor

Hocam merhaba kolay gelsin. Hocam benim sorum kiz arkadasimla alakali.. Cok cabuk sinirleniyor. Ve ben boyleyim deyip konuyu kapatmaya çalışıyor. Gecen gunlerde sinirlenince elini isirdigini soyledi. Etrafindakileri cimciklemekten hoslaniyor. Ben kendisini isirmanin yanlis oldugunu soyledigimde bunu normal biseymis gibi anlatti.daha once 3 4 ay psikiyatriye gitmis ve ilac kullanmis. Sonra tekrar baska bi psikiyatriye gitmis senin enerjin fazla demis bir seyin yok demis. Kendini isirmanin kotu bi sey olup olmadigini o na sordugumda kotu olmadigini soyledi. Sizce ne yapmaliyim . yardimci olursaniz sevinirim. Iyi calismalar.

27 Nisan 2016 18:20
Uzm. Kl. Psk. Damla Kankaya Doktora Sor

Uzm. Kl. Psk. Damla Kankaya tarafından cevaplandı.

para harcama

Merhabalar (soruyu gizlerseniz sevinirim hocam) Evli ve çocuklu bir birey kazandığı maaşı hemen savurganca bitirip üstüne üstlük daha fazla kontrolsüz bir şekilde ileriyi düşünmeden harcama yapıp çevreden borç harç alıyorsa ve bu nedenlerden dolayı doğal olarak aile ,arkadaş ilişkileri bozuluyorsa ve her seferinde bu davranışını sürdürüyorsa bu durum herhangi bir psikolojik rahatsızlık kategorisine girer mi acaba? (dürtü bozukluğu kendini kontrol edememe vb. bunun gibi bir ismi varmıdır bu durumun) Cevabınız için şimdiden teşekkürler...

26 Şubat 2016 18:30
Uzm. Psk. Nilgün Hasan Dereköy Doktora Sor

Uzm. Psk. Nilgün Hasan Dereköy tarafından cevaplandı.

Cinsellik düşkünlüğü

Hocam aşırı cinsellik eğilimi var. Yardımcı olursanız sevinirim. Dikkat toplayamıyorum.

11 Ocak 2016 20:29
Uzm. Psk. Kubilay Göksel Eren Doktora Sor

Uzm. Psk. Kubilay Göksel Eren tarafından cevaplandı.

TMS problemi?

Merhaba,çok merak ettiğim cinsel bir sorunum var. Ben küçüklüğümden beri sık olarak yüzüstü mastürbasyon yapıyorum. Yastığı altıma alıp sürtünerek. Bazen günde 2-3 defa yaptığım oluyor. Bu şekilde yapıyorum çünkü kızlık zarına da zarar vermek istemiyorum. Bunun TMS(travmatik mastürbasyon sendromu) adlı bir soruna yol açtığını okudum internette. Fakat genellikle erkekler üzerinde durulmuş. Benim merak ettiğim bu gelecekte benim için de bir probleme yol açar mı ?Kadınlar için zararlı değil midir? Ve mastürbasyonun sık olmasının bir zararı olur mu ? Bir limiti var mı günlük ?

1 Ocak 2016 13:51
Uzm. Psk. Seda Bircan Erdil Doktora Sor

Uzm. Psk. Seda Bircan Erdil tarafından cevaplandı.

Trikotillomani

Merhaba Fatma hanim. 19 yasindayim 10 yildir trikotillomani hastasiyim. Bunun bir hastalik oldugunu 4 sene once ogrendim ve aileme soyleyebildim,gitmedigim doktor da kalmadi kullanmadigim antidepresanda. İlac tedavisinin yetmedigini anladim cunku stres halinin disinda da sac yolma olayini sergiliyorum. Onerebileceginiz terapi merkezi,terapist ve terapi sekli var mi? Yardimci olursaniz cok cok mutlu olurumm tesekkurler :) (ha bir de ogrenciyim o yuzden uygun olmasi da benim icin onemli)

22 Aralık 2015 00:38
Klinik Psikolog  Fatoş Efe Doktora Sor

Klinik Psikolog Fatoş Efe tarafından cevaplandı.

Doyumsuzluk

Merhaba hocam ben bakireyim arada sırada kilotris üzerinden mastürbasyon yapıyorum normalde bir kere orgazm olduktan sonra rahatlayan biriyim ama bir haftadır aşırı istekliyim orgazmdan sonra rahatlayamıyorum tekrar tekrar yapıyorum ve ne kadar yaparsam yapayım doymuyorum sizce bu ne olabilir nemfomaniye yakalanmış olabilir miyim? Zamanla geçer mi?

14 Eylül 2015 00:48
Uzm. Psk. Seda Bircan Erdil Doktora Sor

Uzm. Psk. Seda Bircan Erdil tarafından cevaplandı.

Nasıl bir yol izlemeyi?

Menü (#*** *** **) SORU Yonca ÖZGÜL42 YaşındaHatay / Öğretmen Motivasyonu nasıl sağlariz ? Merhaba, 45 yasinda bir ögretmenim.Kocam(40 yaş) da devlette mimar.2,5 yyıllık evliyiz (3 yıl flort).ikimizin ilk evliliği ,çocuk yok. Eşim kontrolsuz borsa oynuyor ,Hayatımız kaydı .Psikyatr a gittik patolojik kumar hastalığı (dürtü kontrol bozukluğu )var .3 aydır ilaç tedavisi görüyor(psikyatr 15 dk konusuyor). Kendisi 10 yıldır oynuyor ,batıyor ,aileyi herkesi etkiliyor ,yine oynuyor. Ben sevgiliyken oynadığıni biliyodum,ama söz verdi evlenince oynamam,zarara sokmam diye.Soz vermesine rağmen tekrarladı. Her battiginda ya kardeşi ,annesi ,ben hep para verdik. En son yüklü bir miktar verdim, borcunu kapattık ,bu bildiğimiz (kontrol edemiyorum, malum ...

24 Ağustos 2015 23:29
Uzm. Psk. Hasan Kul Doktora Sor

Uzm. Psk. Hasan Kul tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube