Perinatoloji - Riskli Gebelikler - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 16 soru cevaplandı.

Gebelik olur mu

15 gün önce Korunmasız ilişkiye girdik ardından yaklaşık 1 saat sonra ertesi gün hapı içtim bir kaç saat sonra tekrar ilişkiye girdik ve yine içime boşaldı tekrar hap almadık Reglim yeni bitmişti gebelik riskim olur mu?

6 Kasım 2021 14:09
Prof. Dr. Arif Güngören Doktora Sor

Prof. Dr. Arif Güngören tarafından cevaplandı.

Doğum kontrol hapları arası geçiş

Merhaba Başak hanım ;Eşim 21 yaşında ilk kez yazz hapa başladı doktorumuzun önerisi ile bu ay adetin 4. günü Beraberinde Cipralex de kullanıyor.Hastanedeki diğer doktor kutu bittikten sonra 4 gün ara verip desolett veya microgynon hapına başlasın dedi antideprasan etikisini düşürür bu haplar daah etkili demiş. Herkes farklı bir şey söylüyor doğrsuun sizden öğrenelim dedik. Desolett yada microgoynon a geçmeli miyiz? Geçmeliysek 24+ 4 deki (beyaz hapları)n mı bitirmesini beklemeliyiz ? yoksa; 28. hapı aldıktan sonra ek 4 gün daha mı beklememiz gerek? Bu 2. kutu olacak . Gebelikten tam koruma sağlanır mı bu kutunun ilk hapından itibaren? Saygılar.Teşekkür ediyorum şimdiden cevabınız için Başak hanım.

28 Ekim 2020 22:07
Prof. Dr. Başak Baksu Doktora Sor

Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.

Sperm ömrü

Merhaba hocam size bir sorum olacak cevap verirseniz çok mutlu olurum. Hocam klozete atılan spremin şifona basmana ragmen gitmediğini, orada yuva yapıp ürediğini ve sıçrama esnasında gebe bırakabikeceğini duydum ve çok etkilendim böyle bir gerçeklik var mı sperm klozette yaşamaya devam edebilir mi ve şifona rağman orada doğurganlık özelliğini yaşatabilir bu mümkün mü

6 Ekim 2020 00:54
Prof. Dr. Başak Baksu Doktora Sor

Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.

Ertesi gün hapı

Hocam merhaba 14 Mart’ta korumalı ilişkiye girdiğimiz halde olumsuzluk sonucu aksilik yaşadık. 8 saat içerisinde ella ertesi gün hapı kullandım. Adetime şuan 14 gün var. Ve yumurtama dönemime 5 gün varken yaşadığımı sonrasında farkettim. Haptan sonra sadece duygusal değişimler ve halsizlik hissettim. Hamile kalma riskim var mıdır?

18 Mart 2020 11:51
Prof. Dr. Başak Baksu Doktora Sor

Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.

Doğum kontrol hapını içmeyi unutmak!

Merhaba hocam doğum kontrol hapımı saatinde içmeyi unuttum(20:00) gece 1-2 gibi içtim ve o gece ilişkiye girdim sizce bir sorun olur mu?

26 Ekim 2016 12:24
Op. Dr. Hakan Kanıt Doktora Sor

Op. Dr. Hakan Kanıt tarafından cevaplandı.

Hipertansiyon ve korunma

Merhaba, 6 - 7 ay önce hipertansiyon teşhisi kondu ve günde bir doz (10 mg) Amlokard (tansiyon ilacı) kullanmaktayım. Bu durumda korunma yöntemi olarak nasıl bir yol izlemeliyim? Cinsellikte fazla endişeli ve garantici bir yapım olduğu için korunma yöntemi kullanmak istiyorum fakat tansiyondan sebep çekiniyorum. Hipertansiyonu olanlar yasmin vb. doğum kontrol hapları kullanabilir mi? Risk olan durumlarda Norlevo gibi ertesi günü hapı kullanmam sakıncalı olur mu? Teşekkürler.

22 Nisan 2015 15:12
Prof. Dr. Özgür Deren Doktora Sor

Prof. Dr. Özgür Deren tarafından cevaplandı.

korunmadığım halde hamile kalamıyorum problem nedir ?

Merhaba Doktor Bey, ben 8 aylık evliyim son 3 aydır korunmuyoruz ama hamile kalamıyorum.hiç bir ilaç kullanmadım eşim korunuyordu ben 24 yaşına gireceğim eşim 32 yaşında.Düzenli olarak adet oluyorum.Sizce problem nedir ve hemen doktora gitmeliyim yoksa zamanı var mı ?

19 Nisan 2014 12:11
Prof. Dr. Özgür Deren Doktora Sor

Prof. Dr. Özgür Deren tarafından cevaplandı.

yazz hapını kullandım hamile kalmış olabilir miyim

evliyim doktorum korunma yöntemi olarak yazz 24+4 tabletini verdi. ilk pakette denildiği gibi beyaz haplarda regl oldum. ikinci paketi kullandım ama beyaz haplar bitti. renkli haplardan da 5 tane kullandım yani 6 gün adetim gecikti normal mi bu. bu hapların adeti düzeleyeceğini söylemişti doktor ama hala adet olmadım. hamile olmuş olabilir miyim

7 Nisan 2014 17:46
Op. Dr. Birol Cengizoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Birol Cengizoğlu tarafından cevaplandı.

gebelik riskim devam ediyor mu?

13 ocakta norlevo ıçtım. 17 ocak son ilişkim .23 ocak ve 19 ocakta 2şer gün leke şelinde başlayıp artıp azalan düzensiz kanama yaşadım adet kadr yoğun değildi.Stresten galiba karın ağrısı ve sık idrara çıkma yaşamaya bile başladım.. ters rahim ve geç döllenme ihtimalini göz önüne alarak aşağıda belitrmiş olduğum tarihlerde kanda hcg testi yaptrdım.. ilişkiden 43 gün sonra geç döllenme ve arkada rahim olsa bile gebe olma ihtimalim var mı . kan testi kesin sonucu ilişkiden kaç gün net bilgi sonra verir? KESİN bir sonuca ihtiyacım var işime bile konsantre olamıyorum. gebelik riskim devam ediyor mu testleri tekrarlamalımıyım ?kanda gebelık en geç kaç günde bellı olur KESİN olarak gebe değilim diyebilir miyiz? şuanda merkeze çok uzak köyde doğu ...

12 Mart 2014 00:17
Prof. Dr. Arif Güngören Doktora Sor

Prof. Dr. Arif Güngören tarafından cevaplandı.

hamilemiyim acaba ?

Mrb.subatin 9unda korunmasz iliskiye girdim ve yumurtlama donemimdeydim.ertesi gun norlevo kullandm.subat 23 unde regl oldum fakat cok kisa ve az surdu.ben normalde 1 hafta suren ve cok yogun pihtilari iri bir sekilde regl donemi geciririm. Ve 8martta siyah kan geldi cok az ara ara.ve kasklarmda bazen birden agri girior yemek yiyemiyorum bas donmelerim oluor.ve karnimin alt kisminda sislik var. Sizce hamile olmus olabilirmiyim. Yoksa ilac saglima zarar vermis olabilirmi? Cunku hamileyken bile ustune gorme denilen olayin oldugunu duymustum. Kisa sure icinde yardimci olursaniz cok sevinirim.teskkurler iyi gunler.

10 Mart 2014 00:17
Prof. Dr. Arif Güngören Doktora Sor

Prof. Dr. Arif Güngören tarafından cevaplandı.

Ertesi gün hapıyla hamile kalma ihtimali?

İyi çalışmalar hocam.Eşimle yeni evliyiz ve çocuk düşünmüyoruz dogum kontrol yöntemi olarakta kondom kullanıyoruz.Benim sorum şu eşimin adetinin bittigi gün ilişkiye girdik ve kondom yırtılması nedeniyle içe boşalma meydana geldi aradan yarım saat sonra norlevo adlı ertesi gün hapını kullandı sizce hamile kalma ihtimali nedir. Not:Adeti şubat ayının 26 sında geldi ve mart ayının 3 ünde son buldu aylık döngüsü 30 gün. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

4 Mart 2014 16:40
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç tarafından cevaplandı.

Norlevo hakkında yardım

Merhaba. Eşimin adeti 10 gün gecikti fakat geçtigimiz ay norlevo kullanmıştık. Norlevo bazen gecikme yapabilir biliyorum fakat on gün biraz fazla gibi geldi. Stres falanda var tabi. Eşimde bugünden 10 gün önce iştah sivilce ve iki gün bir kasık agrısı olmuştu yani adet belirtileri. 7gündür de gögüslerde hassasiyet var sizce hamile olma olasılıgı var mıdır ve norlevo sonrası gecikme normal midir? Hamilelik ile ilgili pek belirti yok bulantı gögüs rengi farklılıgı kusma vb. Açık bi şekilde cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederiz.

28 Şubat 2014 20:38
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç tarafından cevaplandı.

norlevo sonrası kanama ve adet tarihi

iyi günler. 31 aralıkta regl oldum. ayın 12sınde çok da gerektirmeyen bı durumda yıne de sıkıntıyaya girmemek için norlevo kullandım ilşkiden 15 dk sonra. 15 ine kadr da korunarak ilişki yaşadım ayın 22sinde kanda gebelık testi yaptrdım sonuç 0.1 23ocakta kanamam başladı damla damla kanamam azalıp artıyodu düzensizdi bugün yıne leke şeklini aldı (26 ocak) 27 ocak hala devam edıyo lekelenme . 25 ocakta bı kadın doğum uzmanına gıttım. 10 gün primolut N tablet kullanmamı ilacı bıraktıktan sonra adet olcağımı söyledi. norlevo kullandıktan 13 gün sonra primolut n tablet kullanmamın sakıncası var mıdır acaba ? dün akşam ilkini içtim tansıyonum yükseldı buna bağlayıp bıraktım . gebelık testini ne zaman yaptırmam lazım ve bu gördüğüm ara kanamaysa ...

27 Ocak 2014 08:50
Prof. Dr. Yeşim Bülbül Doktora Sor

Prof. Dr. Yeşim Bülbül tarafından cevaplandı.

Doğum kontrol hapı

3 aydır yasmin kullanıyorum.Ancak 1 önceki gün hap almayı unuttum.Sonraki günün hapını alırken fark ettim.Daha önceden bildiğim üzere o gün 2 tane hap aldım.Fakat baya zaman geçmişti aradan.Her akşam *** *** ** saatleri civarında hap alıyorum.Önceki günün hapını almadığımı da bu saatlerde fark ettim ve o zaman 2 tane aldım.Aradan bu kadar süre geçmesi korunma etkisini düşürür mü?Ayrıca birşey yapmam gerekir mi?Teşekkürler..

7 Ocak 2014 16:53
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç tarafından cevaplandı.

korumasız ilişki sorunu

merhabalar hocam, nişanlımla korunmasız ilişki yaşadık içime boşalmadı fakat zevk suyundaki bulunan spermler gözümüzü korkutuyor. ilişki yaşayalı 7 gün oldu ve sonrasında 4 adet norlevo aldım.fakat mide bulantısı sık sık tuvalete gitme var. egerki tuttuysa bu saatten sonra yapmamız gereken bir yöntem varmıdır lütfen yardımcı olun . zor durumdayız.. teşekkürler

20 Ekim 2013 02:47
Prof. Dr. Aydan Biri Doktora Sor

Prof. Dr. Aydan Biri tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube