Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8922 soru cevaplandı.

Gebelikte Wbc

Hocam ben 8+3günlük hamileyim tüp bebek tedavisiyle oldu.Kanda Wbc değerim 15 geldi.Rdw degerimde 19 felan geldi.Hamilelikten önce boyle yüksek gelmezdi.Doktorum hamilelikte 15 e kadar normalndedi fazla olursa hemotolojiye git dedi.Size sorum şöyle hamilelikte Wbc degeri kaça kadar normal kabul edilir.Bu durum beni biraz endiselendirdi.Idrar testimde enfeksiyon çıkmadı.Mantar vs olmus olsam o da Wbc yi yükseltir mi doktorum etkilemez dedi.Biraz tedirgin oldum sizce bu degerler gebelikte normal mi?

22 Aralık 2021 01:42
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

Kll hakkında

Hocam merhaba, KLL hastamız 3 doz akıllı ilaç ve kemoterapi tedavisi aldı. 6 doz a tamamlanıcak.Şayet vucutta sifiliz bakterisi olsa bu kemoterapi ve akıllı ilaçlar bu bakteriyi öldürür mü?

18 Aralık 2021 07:59
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

3.doz aşısı

Hocam merhaba, annem 24.06.2021 de covid geçirmişti. Sonrasında 2 doz sinovac aşısı oldu. 3.doz aşısının günü geldi bünyesi biraz hassas olduğu için biontech yaptırmasından çekiniyoruz 3.dozuda sinovac olsa biontech kadar iyi bir koruma sağlar mı yoksa Biontech yaptırması daha yararlı mı olur?

17 Aralık 2021 19:04
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

Hemogram Hamilelik İcin Değerler

Merhaba Hocam, tam kan hemogram testi yapıldı bu değerler için de beta yok hamile olup olmadığını gösteren başka bir değer var mıdır referans alabileceğim?

17 Aralık 2021 11:36
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

Ttp hastalığı

Hocam benim bir tanıdığım ttp hastası daha once de bu hastalığı geçirip atlatmıştı ancak tekrarladı şu an tedavi görüyor kanını değişiyorlar ancak değerler bir yükselip bir düşüyor nedeni ne olabilir ne kadar sürede iyileşir acaba

15 Aralık 2021 23:53
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

Mono sınırda

Değerli hocam, b12 yüksekliği nedeni ile, 2.bir hastanede tekrar b12 değerine ve periferik yaymaya bakıldı... hemogram normal olduğu için tekrarlanmadı. b12 vit 753.9 197 - 771 Lenfosit %42 25-50 Monosit %8 2-8 Trombositler Yeterli Eritrositler NN Değerli hocam b12 bu merkezde normal sınırlarda geldi fakat monositin 8 olması bir tehlike arz eder mi ? Bu periferik yayma kan kanseri riski tasır mı

14 Aralık 2021 22:39
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

Hamilelik öncesi ve sonrası troid

Merhaba hamileliğin başında 7.54 tsh, T4 1.19 ile troid ile tanıstım. 6 ay boyunca ilacımı düzenli kullandım dogumda tsh değer 1.86 , aradan 3 ay gecti iki kere kan verdim ve tsh 0.01 bu ne demek neden böyle oluyor saçlarım cok dökülmeye başladı şimdide TSI verdim sonucunu bekliyorum

13 Aralık 2021 16:10
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

Lenf nodu şişliği

Sayın hocam merhaba 26 yaşında bayanım. 4 aydır lenf bezlerimle ilgili problem yaşıyorum. Doktorlar pek üstünde durmuyor. 4 ay önce sol kulak altımda ağrısız şişlik fark etmemle birlikte kbb ye başvurdum. Antibiyotik verdi 7 gün kullandım fakat bir gerileme olmayınca başka bir hastane nin kbb doktoruna gittim. Usg çekildi her iki servikal zincirde submandibüler ve parotis komşuluğunda kısa aksı 1 cm den küçük hiluslu reaktif lenf noduydu. Önemsiz dediler. Aradan 1 ay geçti sağ kulak altımda beze hissettim. Tekrar usg çekildi bu sefer solda 21×9 mm en büyüğü sağda en büyüğü 18×6 mm reaktif lenf nodu. Radyolog yapılarının iyi olduğunu belirtti. Kısa aks önemli dediler 1 cm i geçmeyince sorun olmuyormuş Takip veya biyopsi kimse önermiyor. Ateş...

13 Aralık 2021 01:13
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

Lenf nodu şişliği

Sayın hocam merhaba 26 yaşında bayanım. 4 aydır lenf bezlerimle ilgili problem yaşıyorum. Doktorlar pek üstünde durmuyor. 4 ay önce sol kulak altımda ağrısız şişlik fark etmemle birlikte kbb ye başvurdum. Antibiyotik verdi 7 gün kullandım fakat bir gerileme olmayınca başka bir hastane nin kbb doktoruna gittim. Usg çekildi her iki servikal zincirde submandibüler ve parotis komşuluğunda kısa aksı 1 cm den küçük hiluslu reaktif lenf noduydu. Önemsiz dediler. Aradan 1 ay geçti sağ kulak altımda beze hissettim. Tekrar usg çekildi bu sefer solda 21×9 mm en büyüğü sağda en büyüğü 18×6 mm reaktif lenf nodu. Radyolog yapılarının iyi olduğunu belirtti. Kısa aks önemli dediler 1 cm i geçmeyince sorun olmuyormuş Takip veya biyopsi kimse önermiyor. Ate...

12 Aralık 2021 21:05
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

TEST SONUÇLARI

Merhabalar hocam Yemekten sonra kan şekeri ölçtüm 2 saat sonrasında yaşım 30 128 135 110 Civarı geldi yarım saat içinde sonuçlar böyle geldi Diyabeti engellemem mevcutmu yoksa şuan diabet hastasıymıyım Açlık olarak - 90-95-98 civarı geliyor Cevabını için şimdiden teşekkürler

12 Aralık 2021 14:27
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

Anemi ferritin eksikliği

Hocam tekrardan merhaba , kansızlık İçin 1ay 1kutu oroferon kullandım , Demir 147 hemoglobin 12,7 ferritin 23,6 çıktı doktor 1kutu daha kullan bırak dedi bu Demir neden yüksek çıktı 147 kanda ilaçtan dolayı mı ve 1kutu daha fazla gelmez mi sizin fikrinizi de almak istedim

11 Aralık 2021 21:28
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

Polisitemi vera

Hocam merhabalar. Benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. Son tahlilim şu şekilde; Hb: 17.7 **** **** (N) Plt: 381 (N) Wbc: 7.6 (N) LDH normal sınırlar içerisinde Ferritin: 92 Eritropoitein de ölçtürdüm ancak akşam saatlerine yakın ölçtürdüm onun da sonucu EPO: 7.8 Jak2 mutasyonu için genetik testi verdim negatif çıktı. Ekzon 12 ve diger genetik testler de negatif. Sigara kullanıyorum (1 gün/paket) Şehir merkezinde yaşıyorum Biraz panik oldum polisitemi Vera açısından sizin yorumlarınızı meram ediyorum biliyorum daha detaylı incelenmeden pek bir şey söylenemez ama sadece bir fikir almak için

10 Aralık 2021 17:51
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

All lösemi

Hocam ben 15 sene önce lösemi olup kemoterapi tedavisiyle iyileştim. Şimdi lazer epilasyon yaptırmak istiyorum sizce bi zararı olur mu. Relaps riski olabilir mi tetikler mi

8 Aralık 2021 21:41
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

Kan tahlillerim

Hocam merhabalar crohn hastasıyım günde 6 adet pentesa kullaniyorum.ilac raporumu yenilemek icin gittigimde kan tetkiklerim istendi bazi degerlerimde yukseklik oldugu hemotoji bolumune gitmem gerektigi soylendi.gittim tekrar tahlil verdim ordada yukseklik var ama bi kac ayda bi kan ver yapilcak bisey yok dediler.tahlillerim şu sekilde.ferritin 283.serum demiri 158.lökosit wbc 13.nötrofil sayisi 8.15.bazofil sayisi 0.11.lipaz 65.bu sekilde gözüküyo sizde durum nedir hocam neden yükselmiş olabilir simdiden cok tesekur ediyorum iyi gunler dilerim

8 Aralık 2021 09:51
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

Sonuçlarımla ilgili bilgi

Hocam merhabalar crohn hastasıyım günde 6 adet pentesa aliyorum suan icin herhangi bir sikayetim yok raporumu yeniletmek icin hastaneye gittigimde kanlarım alındı.ferritin 283. Serum demiri 158.nötrofil 8.15.bazofil 0.11.lipaz 65.cıktı hocam bu degerlerin yuksek oldugu söyleniyo ama bi tedavi uygulanmadı neye bağlıdır peki sizdende bilgi almak istedim simdiden tesekurler

6 Aralık 2021 17:58
Prof. Dr. Leylagül Kaynar

Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube