Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 68 soru cevaplandı.

Diz agrilari

Dr. Bey, 90 yaşındaki annemin iki dizinde de protez vardır. Çift baston kullanmasına rağmen zor yürüyor ve şiddetli ağrıları var ve ben onun bu durumu icin cok caresiz kaldim.Kuru iğne sistemi bu sıkıntılı durum için de faydalı olur mu?

24 Haziran 2021 07:38

Kıkırdak zedelenmesi

Merhabalar hocam 40 yasindayim çok fazla bacak ağrım var Dr dizlerimde kıkırdak zedelenmesi olduğunu söyledi bu durumda namazı oturarak mi kilmaliyim.. ?

10 Mart 2021 22:19

Diz kapağı kramp

Değerli hocam merhaba, Ben 23 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Gün boyu cok yorucu aktiviteler yapmıyorum fakat alt ve üst bacak kaslarım çok ağrıyor. Bunun dışında her iki veya bir haftada bir olmak suretiyle diz kapağıma ani olarak bir kramp giriyor. Kramp boyunca bacağımı zerre oynatmak mümkün değil. Otuz saniye sonra belimden gelen bir küt sesiyle o kramp tekrar geçiyor. Acaba bunların nedeni ne olabilir? Bana bir tavsiye verebilir misiniz? Yürüyüş yapmaya başlayacağım fakat daha çok zarar veririm diye korkuyorum.

1 Şubat 2021 05:36

Sol diz mrg

Hocam merhaba ben 20 yaşındayım 2 buçuk yıl önce dizimden osteokondrom ameliyatı oldum bir süre fizik tedavi gördüm ağrılarım şikayetlerim bir süreliğine geçti fakat şu an ağrılarım şiddetli şekilde oluyor merdiven inme çıkmada dizimi bükmede çok ağrı çekiyorum 1 hafta önce doktorum mr istedi mr sonucunda da "suprapateller bursada ve eklem içerisinde minimal sıvı koleksiyonu" doktorum dizimde ödem olduğunu söyledi ilaçlar verdi düzenli şekilde kullanıyorum fakat ağrılarımda bir azalma olmuyor gece uykundan uyandıran ağrılarım bile oluyor çok kısa mesafe yürüdüğümde bile ne yapmam gerek bunu nasıl azalatabilirim.

5 Eylül 2020 00:19

Diz Ağrısı

Hocam kondromalazide inflamasyon ne kadar sürede geçer aymı haftamı sürer hocam ve kondromalazide inflamasyon tamamen geçince ağrılar devam edermi yoksa geçermi?Sorularımı tek tek cvplarsanız sevinirim hocam.

27 Aralık 2019 22:47

Diz kikirdak hasarı

Hocam öncelikle rahatsız ettiğim için özür dilerim.24 yaşında yeni mezun bir hemsireyim yaklaşık 10 ay önce comeldigimde yada dizlerimi kırıp oturduğumda kalkarken,uyurken dizimi bükülü tuttuğumda diz kapagimda ağrı ve citirti sikayetleri ile 3-4 ay önce ortopedi uzmanına gittim.Röntgen çekti.Fizik muayene yapti.Kikirdaklarimda zedelenme oldugunu soyledi. Ağrı kesici ilaçlar ve dizini 90 dereceden fazla katlama,ziplama,koşma tavsiyeleri ile beni gönderdi.Sonrasında bunlardan kacinmama rağmen eskiden olmayan yürürken arada sizlamalar basladi.Ben de 1 ay kadar önce bir ftr doktoruna gittim.Mr çekti(.Mrda kikirdaklarla ilgili olumlu yada olumsuz bir bulgu çıkmadı.Sağ diz acle'de parsiyel yirtik,sol diz acl'de sprain ve iki dizdede subpatellar ...

25 Temmuz 2019 18:52

Dizde çekilme ve sızı

Merhabalar geçen hafta diz ağrısı sebebiyle ortopedistte gittim. Röntgen çekildi ve bir şey çıkmadı. Doktor ödem olabileceğini söyledi. Verdiği ilaçları kullandım fakat hâlâ geçmedi. Rahatsız edici bir ağrı yok ama yürürken sol dizimin sağ tarafında çekilme ve hafif bir sızı hissediyorum. (Herhangi bir şişlik ve kızarıklık yok ve ağrı olmadan önce uzun yürüyüşler yapıyordum.) Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

28 Mayıs 2019 18:10

menisküs yırtığı ve ödem

Merhaba hocam...Benim sol dizimde menisküs yırtığı ve ödem şikayetim var.Bu rahatsızlığın hastaya vereceği hemen hemen tüm sıkıntıları ben de çekiyorum.ağrılarımı dört beş aydır çekiyorum ve fizik tedavim bir hafta önce bitti...fizik tedavisi olduğum sürede ağrılarım azaldı biraz daha dizime güç geldiğini hissettim ve ödem de geçti ama fizik pazartesi bitti perşembe sancılarım başladı diyebilirim..fizik tedavi boyunca patella dizlik kullandım.gün içinde 10 saat ve daha fazlası çıkarmadan kullandım.yani topu topu üç haftalık bir süreci anlatıyorum size.ama dün farkettim dizliğin açık kalan kısmında yani diz kapağın tam tepesinde ödem olmuş dizimi büktüğümde oval şekil bozuk sivrilmiş gözüküyor devamlı buz tutuyorum halbuki dizime..sadece ted...

27 Aralık 2016 23:42

mr sonucu öğrenme

hocam merhaba babamın sitesinden soruyorum yaş 40 benim sag dizim agrıyordu mr çektirdim ortopedi ameliyat dedi ben olmak istemedim size danışmak istedim sonucum yag baskılı t2w aksial koronal t2- t1w sagital kesitler olunmuştur medial menisküs posterior hornunda longitudinal yırtık izlenmektedir lateral menisküs ön ve arka boynuzları normal konfigürasyon ve sinyal intensitesindedir ön ve arka çapraz baglar normal trase ve sinyal intensitesinde izlenmektedir medial ve lateral kollateral ligamanların seyir ve sinyal intensiteleri normaldir patellar tendon normal morfoloji ve sinyal intensitesindedir diz ekleminde patolojik miktarda sıvı saptanmamıştır popliteal fossa olağandır görüntü alanına giren kemik yapıların ve paraartiküller yumuşak d...

4 Aralık 2016 00:26

bilateral sakroiliak eklem mr incelemesi

Merhaba hocam.Ben 28 yaşındayım.Benim sağ dizimde şişme meydana geliyor ve beni rahatsız ediyor bacagım acıyor.Ramotolojı bölümüne yönlendirdiler beni.Mr 'a girdim.ama halen sonuçlandıramadılar.dizim 3 4 gün şiş duruyor sonra ınıyor 1 hafta normale dönüyor tekrar geri şişiyor.MR da yazılanlar şöyle hocam:bilateral sakroiliak eklemler düzenli,eklem kartilajları tabi olarak izlenmektedir.eklemi oluşturan kemik yüzeylerinde patolojik sinyal değişikliği izlenmedi.incelme alanına giren yumuşak dokularda patolojik sinyal değişikliği saptanmadı.IVKM enjeksiyonu sonrası patolojik kontrast tutulumu izlenmedi. hocam benım dızımde ne var acaba ???

13 Ekim 2016 08:41

Diz Sakatlığı

doktor bey dün halısaha macında dizimi burktum sanırım dün okadar siddetli agrı yoktu üstüne basabiliyordum bugün dizin arka farafı agrıyo ve üstüne basamıyorum sorun nedir acaba

15 Ağustos 2016 10:29

mr sonucu öğrenme

hocam merhaba benim sag dizim agrıyordu mr çektirdim ortopedi ameliyat dedi ben olmak istemedim size danışmak istedim sonucum yag baskılı t2w aksial koronal t2- t1w sagital kesitler olunmuştur medial menisküs posterior hornunda longitudinal yırtık izlenmektedir lateral menisküs ön ve arka boynuzları normal konfigürasyon ve sinyal intensitesindedir ön ve arka çapraz baglar normal trase ve sinyal intensitesinde izlenmektedir medial ve lateral kollateral ligamanların seyir ve sinyal intensiteleri normaldir patellar tendon normal morfoloji ve sinyal intensitesindedir diz ekleminde patolojik miktarda sıvı saptanmamıştır popliteal fossa olağandır görüntü alanına giren kemik yapıların ve paraartiküller yumuşak dokuların morfoloji ve sinyal intensi...

11 Ağustos 2016 08:45

diz eklem sertliği

24 nısanda gecırdıgım trafık kazası sonrası sol femur distal uc kırıgıma plak ve vida takıldı.fakat dizimi 80 derece acabılıyorum.fizik tedavıyle germe yapamıyorum daha fazla.cunku agrılarımın sıddetınden dolayı tedavıyı yarım bıraktık.fakat ortopedistım ısrarla germeye devam dıyo.terapistim kendı doktoruma anestezi altında siz acın biz tedavıye devam edelım demesıne ragmen doktorum germe yapılması konusnda ısrarlı. bi anlamda arada kaldım :) bende acılara daha fazla dayanamadıgımdan germe yapamıyorum.bu durumda sakat kalırmıyım?yada omur boyu bacak hep bu sekılde mı kalır?

9 Haziran 2016 12:28

MR SONUCU

hocam merhaba YAŞ 40 hergün parka spora gidiyor 45 dk tempolu yuruyuş yapıyor yaklaşık 5 km haftanın 5 günü yapıyor hErgün yurümesi dizindeki bu agrının sebebi olurmu aynı zamanda kuaför ayakta duruyor KAC GÜN YURUMESİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ sol dizindeki agrı için mr çektirdi sonucunu size yazıyorum TİBİA PLATOSUNDA İNTER EMİNENSİAL BÖLGEDE KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ MEDİAL MENİSKÜS ARKA BOYNUZUNDA GRADE 1 DEJENERASYON. DİZ EKLEMİ VE SUPRAPATELLAR BURSADA MİNİMAL SIVI HOCAM SONUÇ NASIL NELER YAPMASI GEREKİR TAVSİYELERİNİZ NELERDİR GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM

2 Mayıs 2016 23:35

sol diz mr

hocam iiii geceler benim sol diz mr ım çekildi mr sonucunda anterior çapraz bağda evre 3 sprain,posterior çapraz bağda evre 2 sprain izlenmektedir lateral menisküs bileşenlerinde boynuzda 2 dejenerasyon izlenmektedir medial menisküs arka boynuzda grade 3, ön boynuzda grade 2 dejenerasyon saptanmıştır medial gastroknemius başında orta derecede tendinopati bulguları izlenmektedir suprapatellar bursa ve diz eklemi içerisinde hafif efüzyon izlenmektedir hocam beni bilgilendirirseniz sevinirim..

11 Nisan 2016 01:53
Facebook Twitter Instagram Youtube