Çocuk Hematolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Fibrinojen YÜksekliği

Hocam iyi günler. 9 yaşında bir kızım var ve ara sıra burnu kanıyordu.KBB uzmanına götürdüm, kılcal damarlarının çok ince olduğunu bu yüzden kanadığını korkacak birşey olmadığını söyledi. Geçen gün kan tahlili yaptırdım. CRP değeri 21/ fibrinojen değeri 680, 5 yaşındaki çocuğun Crp değeri 50/ fibrinojen değeri 821.Doktor vücutta enfeksiyon olduğu için yükselir dedi. Acaba enfeksiyon fibrinojen değerlerini yükseltirmi. Hematolojiye gitmem gerekir mi?

3 Kasım 2016 09:34
Prof. Dr. Şükrü Cin Doktora Sor

Prof. Dr. Şükrü Cin tarafından cevaplandı.

coumadin kullanırken oluşan etkiler

merhaba doktor hanım ben 17 yaşındayım ve retinal ven trombozu geçirdiğim için coumadin kullanıyorum. günde 1,50 tablet yani 7,5 mg kullanıyorum.mutasyan sonuçlarım şu şekilde geldi: mthfr c 677t mutasyonu homozigot pth g*** *** **a mutasyonu heterezigot .hastalık genetik olduğu için coumadini ömür boyu kullanmam gerekiyor galiba.bu ilacın ömür boyu kullanılması tehlikeli mi ?coumadin kullanırken morarmalar oluyormuş. siz bacaklarında küçük morluklar olan bir hasta için böyle bir durumda nasıl bir tedavi uygulardınız ?

19 Aralık 2013 19:51
Prof. Dr. İnci Yıldız Doktora Sor

Prof. Dr. İnci Yıldız tarafından cevaplandı.

KRONİK İ.T.P

itp hastalarının K vitamini kullanmalarının yararı veya zararı var mı ?

25 Kasım 2013 21:00
Prof. Dr. İnci Yıldız Doktora Sor

Prof. Dr. İnci Yıldız tarafından cevaplandı.

Kızımın bacaklarında özellikle eklem yerlerinde morarmalar zaman zaman burun kanaması

İyi günler doktor hanım, Benim kızım 10 yaşında bacaklarında morarmalar oluyor zaman zaman burun kanaması , 6 ay önce hastanede kan tahlilleri yapıldı Aptt si 43,6 42,1 46,3 gibi değerlerde çıktı. Bir gün Aptt si sabahtan ölçüldü 46,3 çıktı sonra tekrar Mixing yöntemi denen bir yöntemle ölçülü 36,1 çıktı. Faktör 8 ve 9 ölçüldü bir problem yok . Bize sonra zaman zaman bazı gribal enfeksiyonlardan sonra bu durumla karşılaşa biliriz dendi . Ancak kızımın hala eklem yerlerinde morarmalar oluyor çok az çarptığı yerler morarıyor. Burun kanamaları çok nadirde olsa oluyor. Ne yapmamızı tavsiye edersiniz biraz evhamlı bir insanım.

7 Kasım 2013 09:02
Prof. Dr. İnci Yıldız Doktora Sor

Prof. Dr. İnci Yıldız tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube