Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 2068 soru cevaplandı.

Lenf bezi şişilikleri

Hocam merhabalar benim bir buçuk yıla yakın şişmiş lenf bezlerim ve agrısız kasıklarımda sert birkaç tane var ve boyunda çene de gerdanlık kısmında var doktora gittik lakin hep ilaç verip yolladılar ama hiç bir küçülme yok hep ordalar ve bu aralar her iki kulağımın hizasında hemen altında şişmiş lenf bezleri fark ettim agrılı ve sert sizce bir şey yapmalı mıyım?

21 Aralık 2021 21:19
Prof. Dr. Şükrü Cin

Prof. Dr. Şükrü Cin tarafından cevaplandı.

soyağacı testi

daha önceden antalya genetik hastalıkları tanı merkezini arayarak soyağacı tesinin 2000 tl'ye yapıldığını öğrenmiştim ben mardinin kızıltepe ilçesinde oturuyorum soyağacı testi yaptırmak istesem bunun için antalyaya gelmeme gerek var mı

20 Aralık 2021 15:09
Prof. Dr. Duran Canatan

Prof. Dr. Duran Canatan tarafından cevaplandı.

Ne yapmalıyım hocam

Hocam iyi günler bebeğim 5 aylık ve meme reddi vardı 3. Ay 500 4. Ay 400 gram aldı ve ben de sütten vazgeçmek istemedim sütümü sağarak veriyorum bebeğime hocam 25 günde tam bin gram almış sizce bu şekilde devam etmeli miyim. Günlük sütüm 800 cc civarı çıkıyor hocam sizce yeterli mi mama takviyesi yapmalı mıyım? Bebeğim mamayı tek başına kusuyor ben sürümle karısıtırıp veriyorum çok nadir sizce mamaya genel var Mı sütümü 3 saatte bir 100 cc veriyorum. Nette kilo * 56 yazıyor daha fazla rakam cıkıyor bu yüzden sormak istedim bebeğimin kilosu 7768 gram doğun kilosu 3750 hocam hep anne sütü aldı. Ayrıca ek gıdaya ne zaman geçmeliyim en doğru zaman ne zamandır ve neyle başlamalıyım

19 Aralık 2021 23:18
Prof. Dr. Şükrü Cin

Prof. Dr. Şükrü Cin tarafından cevaplandı.

Lenf bezleri

Hocam merhaba.. 4 yaşındaki oglumda iki yil once her iki boyunda oynak lenf bezi farkettim. Ankara sehir hastanesine gittik. Bütün kan tahlilleri ve boyun usg ayni zamanda tum batin usg cikti ve reaktif dendi. Kendiniz elle kontrol edersiniz büyüme olup olmadığına dedi doktor. en buyugu 19 ve 15 mm olmak uzere birkac adet reaktif dendi..İki yıl geçti. Malum koronadan gidemeedik. Oğlum o zaman iki yaşındaydı, suan 4.. Ama hala o bezeler duruyor. Ama oynak bir şekilde... Buyune yok gibi. Haziranda oğlum korona oldu, sonrasında temmuzda bir boğaz ve kulak enfeksiyonu oldu. Suanda da grip.. öksürük ve burun tıkanıklığı aynı zamanda ates var.Bunlarda lenfleri buyutur mu? Hocam bu bezeler bi sıkıntı yaratir mi? İki buçuk yıldır duruyolar. Saygıla...

14 Aralık 2021 20:27
Prof. Dr. Duran Canatan

Prof. Dr. Duran Canatan tarafından cevaplandı.

Lenf nodulu

Hocam merhaba.. 4 yaşındaki oglumda iki yil once her iki boyunda oynak lenf bezi farkettim. Ankara sehir hastanesine gittik. Bütün kan tahlilleri ve boyun usg ayni zamanda tum batin usg cikti ve reaktif dendi. Kendiniz elle kontrol edersiniz büyüme olup olmadığına dedi doktor. Birkaç adet nodul vardi, en buyugu 19 mm digeri 15 mm civarındaydi.. İki yıl geçti. Malum koronadan gidemeedik. Oğlum o zaman iki yaşındaydı, suan 4.. Ama hala o bezeler duruyor. Ama oynak bir şekilde... Buyune yok gibi. Haziranda oğlum korona oldu, sonrasında temmuzda bir boğaz ve kulak enfeksiyonu oldu. Suanda da grip.. öksürük ve burun tıkanıklığı aynı zamanda ates var.Bunlarda lenfleri buyutur mu? Hocam bu bezeler bi sıkıntı yaratir mi? İki buçuk yıldır duruyolar....

14 Aralık 2021 15:05
Prof. Dr. Şükrü Cin

Prof. Dr. Şükrü Cin tarafından cevaplandı.

B12 yüksekliği

Kızım 8 buçuk aylık B12 değeri 1732 çıktı, diğer değerleri genelde referans değeri aralığında. Günlük 700 cc civarında mama+ anne sütü alıyor. Kuzu eti yumurta sarısı yoğurt vs ek gıdada veriyoruz. B12 değerinin yüksek çıkması görülen birşey mi yoksa anormal bir durum mu var ?

14 Aralık 2021 10:00
Prof. Dr. Murat Elli

Prof. Dr. Murat Elli tarafından cevaplandı.

Hgb değerleri

Oğlum 8 yaşında hgb 13.5 çıkmış diğerleri normal bu sorun olurmu acaba

11 Aralık 2021 20:00
Prof. Dr. Şükrü Cin

Prof. Dr. Şükrü Cin tarafından cevaplandı.

Kaç cc içmeli

Hocam iyi günler bebeğim 5 aylık ve meme redliydi memeyi tamamen bıraktı ben de sütümü sağarak veriyorum en az ıkı yıl sağmak istiyorum , bebeğim günde 900 civarı anne sütü alıyor yeterli mi sizce bir ay önce kilosu 6730 idi memeyi bıraktığımdan sağım yaptığımdan beri bebeğim kilo alıyor evdeki tartıdan anlıyorum 900 civarı süt yeterli mi hocam mama vermeli miyim üstüne , 6 aydan sonra kaç cc içiyor bebekler hocam bu arda sütümün iyice artması için kaç saatte bir sağım yapmalıyım emmediği için sütüm kesilir mi?

9 Aralık 2021 22:42
Prof. Dr. Duran Canatan

Prof. Dr. Duran Canatan tarafından cevaplandı.

Bebeklerde kasılma

Merhaba hocam 2.5 aylık bir kızım 1 aylıkken bronsiolit oldu 1 hafta hastanede kaldı. Kızım kendini çok kasıyor tabiri caiz ise odun gibi oluyor reflexleri kuvvetli diyor goturdugumuz doktorlar ama ben bunu sormayı unuttum hep birde çok kusuyor ellerinden tutunca kendni kaldırıyor gözleriyle bizi takip ediyor gülüyor ama cocuk kendi kasıp ağlıyor sizce bu durum neyle alakalı olabilir şimdiden çok teşekkür ederim

9 Aralık 2021 22:26
Prof. Dr. Duran Canatan

Prof. Dr. Duran Canatan tarafından cevaplandı.

Reduktan madde

Hocam merhaba. Bebeğim 49 günlük, uzamış sarıligi var, son ölçülen değer 14. Ancak reduktan madde 2+ çıktı. Ne yapmamız gerekiyor. Kilo alımımız çok iyi. Fakat kusma şikayetimiz var.

9 Aralık 2021 13:01
Prof. Dr. Duran Canatan

Prof. Dr. Duran Canatan tarafından cevaplandı.

Lenf bezesi şişligi

İyi günler hocam 2.5 yaşında oğlum var 2 aydır boynunda lenf bezesi şişligi var bu süre içinde üst solunum yolu enf geçirdi 2 kez ve antibiyotik kullandık detaylı kan testleri yapıldı temiz çıktı boyun usg de servikal sağ submadibular lojda 21×7 mm sol submadibular lojda 22×9 mm reaktif lenf nodları çıktı boyutlarında dolayı lenfoma olabilir mi çok korkuyorum

9 Aralık 2021 00:01
Prof. Dr. Duran Canatan

Prof. Dr. Duran Canatan tarafından cevaplandı.

Çocuklarda lenf nodülleri

Hocam hayırlı akşamlar benim kızım 3 buçuk yaşında son bir yıldır sebebi bilinmeyen bir nedenle neredeyse her ay tekrarlayan ateş sorunu vardır. Gece terlemeleri kilo alamama ve ateş sorunu ile çocuk hemotolojiye gittik el muayenesi ile lenflerinde şişme olduğunu söyledi ve boyun usg çekildi. Çıkan sonuçda sağ tarafta 16x10mm ve sol tarafta 18x10mm Ekojen hiluslu incelmiş hilar kanlanma gösteren çok sayıda reaktif lenf nodülleri mevcuttur diye yazıyordu bir ay sonra yani bugün tekrar dan çekildiğinde sağ tarafta 9x17mm, 10x22mm ve 13x8 mm sol tarafta ise 18x9mm ,21x10 mm ve 9x6 mm ekojen yağlı hilusu izlenen reaksiyonel lenf nodu mevcuttur diye yazıyor ve tüm Abdomen usg ise sağ alt kadranda ve periumblikal büyüğü 8x17 mm buyutlarda reaktif...

8 Aralık 2021 23:02
Prof. Dr. Murat Elli

Prof. Dr. Murat Elli tarafından cevaplandı.

Anemi, kansızlık

İyi günler 16 yaşında ki kızıma halsizlik ve çarpıntı şikayetiyle tahlil yapıldı.ferritin:6.22 folat:3.93 mch:19.9mcv:64.4 hgb:11 diğerleri normal değerlerde sağlık ocağından 3aylık ferrum şurup verdiler bu şurupları bir zararı varmıdır ve tahlil sonuçlarını sizde yorumlar mısınız?

2 Aralık 2021 20:33
Prof. Dr. Dilek İnce

Prof. Dr. Dilek İnce tarafından cevaplandı.

boyunda lenf nodu hakkında

Hocam merhabalar oğlum 5,5 yaşında geçen gün boğazında tesadüfen dokunarak bir lenf nodu farkettim ve doktora götürdük çekilen ultrason sonucu şöyle: Sol Submandibuler bölgede büyüğü 18x6 mm sağ submandibuler bölgede büyüğü 19x8 mm boyutlarında ölçülen ekojen hilusları bulunan büyümüş lenf nodları izlenmiştir. Sol servikal zincirde büyüğü 13x6 mm sağ servikal zincirde 11x5 mm boyutlarında ölçülen çok sayıda büyümüş ve küme yapmış servikal lenf nodları izlendi. (reaktif lenf nodu) takibi önerilir. yazıyor. çok endişeliyiz hocam lütfen yorumlar mısınız. şimdiden teşekkür ederim.

2 Aralık 2021 15:41
Prof. Dr. Duran Canatan

Prof. Dr. Duran Canatan tarafından cevaplandı.

Lenf bezi şişliği

Hocam merhabalar 1 yaşında erkek çocuğum var daha önce bir hastalık geçirmedi .boynuna Elle dokunduğumuz da şişlik hissettik çok sayıda. devlet hastanesine götürdük doktor klakmoks adında toz antibiyotik yazdı. BOYUN ULTRASONOGRAFİ İNCELEMESİ Tiroid bezi normal boyutlarda ve homojen eko yapısındandır.Kistik veya solid lezyon saptanmamıştır. Her iki parotis glandı, normal büyüklükte, düzgün konturlu, homojen eko yapısındadır. Kistik yada solid kitle lezyonu izlenmedi. Bilateral submandibüler glandlar normal büyüklükte, homojen eko yapısındadır. Çevre vasküler yapılar normal kalibrasyondadır. Bilateral submandibüler ve ön servikal yerleşimli büyüğü 8x16 mm boyutunda irili ufaklı multiple reaktif görünümlü lenf nodları i...

22 Kasım 2021 19:18
Prof. Dr. Murat Elli

Prof. Dr. Murat Elli tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube