Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3033 soru cevaplandı.

Bilirubin (direk) değeri 0.51 Bilirubin (Total,direkt) değeri ise 1.58

Merhaba 17 yaşındayım detaylı kan testi sonucumda Bilirubin (direk) değeri 0.51 Bilirubin (Total,direkt) değeri ise 1.58 olarak çıktı ALT AST GGT değerlerim normal referans aralığında ve Serbest T4 değerim 1.96 olup yüksekken TSH değerim 3.60 referans içinde çıktı rica etsem değerleri yorumlar mısınız eğer gerekli olursa başka değerleri de yazabilirim teşekkürler.

25 Aralık 2021 17:50
Prof. Dr. Tufan Kutlu

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

çölyak hastalığı hakkında

oğlum 12 yaşında.boyu yaşıtlarına göre kısa oldugu için 3 yıldır büyüme hormonu iğnesi kullanıyoruz.fakt kiloda almıyor çok test yaptırdık ama bir sonuç alamadık.şimdi başka bir fakülteye gittik orda yapılan test sonucuna göre anti endomisyum antikor IgA pozitif:20.9 ve anti endomisyum antikor IgG negatif:5.82 çıkmış.kan sayımı idrar herşey normal.bunlarda referans aralığı vermemiş ama normal yeşil tık koymuşlar.bu testler çocuğumun çölyak olduğunu gösterirmi.yoksa kesin tanı için başka testlere ve pediatrik gastroenterojide biyoprsiye gerek varmı.bu değerler şuan için çölyakımı gösteriyor.12 yıldır başka hiçbir problem yaşamadık sadece kilosu yaşına göre azdı hep..saygılarımla..

21 Aralık 2021 02:32
Doç. Dr. Nuray Uslu Kızılkan

Doç. Dr. Nuray Uslu Kızılkan tarafından cevaplandı.

Ne kadar cc içmeli

Hocam iyi günler bebeğim 5 aylık ve meme reddi vardı 3. Ay 500 4. Ay 400 gram aldı ve ben de sütten vazgeçmek istemedim sütümü sağarak veriyorum bebeğime hocam 25 günde tam bin gram almış sizce bu şekilde devam etmeli miyim. Günlük sütüm 800 cc civarı çıkıyor hocam sizce yeterli mi mama takviyesi yapmalı mıyım? Bebeğim mamayı tek başına kusuyor ben sürümle karısıtırıp veriyorum çok nadir sizce mamaya genel var Mı sütümü 3 saatte bir 100 cc veriyorum. Nette kilo * 56 yazıyor daha fazla rakam cıkıyor bu yüzden sormak istedim bebeğimin kilosu 7768 gram doğun kilosu 3750 hocam hep anne sütü aldı. Ayrıca ek gıdaya ne zaman geçmeliyim en doğru zaman ne zamandır ve neyle başlamalıyım

19 Aralık 2021 23:20
Prof. Dr. Reha Artan

Prof. Dr. Reha Artan tarafından cevaplandı.

Mide reflusu

Merhabalar tufan bey ben eskişehirde yaşıyorum 13 aylık kızım var 2 haftalikken kusmalarimiz başladı gitmediğimiz doktor kalmadı reflu dendi ilaç verildi kullandık ama hiç bi faydasını görmedik gelisimi geri kaldı 6 buçuk kilo hala 1 gram ileri gidemedik 11 aylıkkende böbrek reflüsü cıktı ama kusmalarimiz hala devam ettiği için ilaçlar da içinde durmuyo iştahsızlık kabızlık sorunumuz var mide reflümuz ameliyatlikmis ilaçlara ve antibiyotiğe devam ediyoruz ama hala bi gram ileri gidemedik napcagimizi şaşırdık artık sizinle görüşmek istiyoruz

16 Aralık 2021 19:56
Prof. Dr. Tufan Kutlu

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

15 gündür geçmeyen karın agrısı

Iyı günler doktor bey,kızım 8 yasında erken ergenlık tedavısı görüyor.15 gündür geçmeyen karın agrısı ara ara mıde bulantısı,baş donmesı var.Bazende kolum agrıyor bacagım agrıyor dıyor.Ishal yok sıkayetlerın başladığı zaman dıskılaması normaldı bır kaç gündür zor yapıyor tuvaletını gaz çıkarınca bıraz rahatlıyor.Önce röntgen cektıler gaz var deyip lavman yaptılar gecmedı,ıdrar tahıllı kültürü,kan tahıllı,batın ve uterus usg normal.Covıd testı negatıf.Gastroentrolojı ye randevumuz var ayın 27 sınde.Bu sure zarfında sıze danışmak ıstedım sıkayetler hala devam edıyor ne yapacağımı nereye goturecegımı şaşırdım.Bu sekılde olmasının sebebı ne olabılır cok üzülüyorum kızımı oyle gördükçe bır yol gosterın lütfen

15 Aralık 2021 09:21
Prof. Dr. Reha Artan

Prof. Dr. Reha Artan tarafından cevaplandı.

Sık ve sulu kaka sorunu

Merhaba 5.5 yaşında fmf hastası bir oğlum var. Yaklaşık 1.5 yıldır kolsişin kullanıyor. İlk kullanmaya başladığında doğal olarak 1 hafta ishal etkisini gördü daha sonra kesildi. Fakat son 4 aydır günde 5 ve daha fazla kakaya çıkıyor, hiç katı kıvamda değil ya ishal gibi sulu ya da merhem kıvamında. Beslenmesi kötü çok az yiyen çocuklardan maalesef bunu da belirteyim. Forte ek gıda sütü de kullanıyor. Yemek esnasında 3-4 yudum alsın hemen tuvalet diyor ya da yemekten hemen sonra... Sizce ne olabilir kolsişin mi? Yoksa başka bir sorun mu? Gaita yapılmıştı birşey çıkmamıştı

11 Aralık 2021 19:11
Doç. Dr. Nuray Uslu Kızılkan

Doç. Dr. Nuray Uslu Kızılkan tarafından cevaplandı.

Endoskopi raporu

Mrblar oglum endoskopiye girdi ve parca alindi islem sonrasi hemsire elimize rapor verdi ama aciklama yapmadilar siz yorumlarsaniz cok sevinirim proksimal orta ve distal özofagus normal olarak izlendi Z çizgisi 20 santimetre de ve düzenli olarak izlendi Kös Normaldi midede bol miktarda açlık sıvısı izlendi havalanması Normaldi fundus korpus antrum Mukoza peristaltizm ve kontraksiyon normal olarak izlendi pilor santralize ve forme idi retrofleksiyon hiatus endoskobu tam olarak kavriyordu bulbus nodüller görünümündeydi ikinci kıta normaldi biyopsi için bulbus Antrum Özofagus sonuç nodüler bulbit

11 Aralık 2021 13:34
Doç. Dr. Nuray Uslu Kızılkan

Doç. Dr. Nuray Uslu Kızılkan tarafından cevaplandı.

Alerji süt alerjisi

Iyi geceler doktor bey bebeğim bir aylikken asiri huzursuz vucudunda kizarilik bagirsak hareketleri kusma balgamli yesilimsi kaka sikayetleri ile doktora gittik alerji testleri yapildi ama negatif çıktı.sanirim kesin sonyc vermedigi icin diyete basladim et süt süt urunlerine yumurtaya alerjisi oldugunu fark ettik diyete devam ettim bebegim suan 3 aylik sütüm yetmemeye başladı mama olarak neocate aptamil progomin as aldik ama yemedi tadindan dolayi ac oldugu icin normal mamadan verdim ve ayni sorunlari yasamaya basladik lütfen yardim edin ne yapacagimi bilmiyorum mamaya vanilya srubu ve pekmezde koyduk yemedi birde damla olarak relactaz kullaniyorum bi sıknti yaratır mı?

10 Aralık 2021 23:35
Prof. Dr. Reha Artan

Prof. Dr. Reha Artan tarafından cevaplandı.

İletişim bilgisi

Tufan Bey Merhabalar, kliniğinizden nasıl randevuz alabiliriz acaba? İletişim bilgilerinize erişemiyorum. Teşekkürler

10 Aralık 2021 14:07
Prof. Dr. Tufan Kutlu

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

4 yaş sürekli kabızlıktan dolayı büyük tuvalet fobisi

Sevgili hocam kızım Ayşe’nin şu an beş yaşında dışkı yaparken kanaması oluyor Yaklaşık iki yıl önce size geldiğimizde bize constıpass Toz halinde suyuna karıştırıp kabızlığı geçene kadar sürekli kullanmamızı önerdiniz Kullanmayı unuttuğumuz vermediğimiz anda çok büyük sıkıntı yapıyor sizce bu sürece devam etmeli miyiz yeniden muayene olsak Başka bir çözümü var mı acabaTeşekkürler

10 Aralık 2021 10:01
Prof. Dr. Tufan Kutlu

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

Boğazda Gıcık Geçmeyen Öksürük (4-5 haftadır geçmiyor)

Hocam kardeşimde geçmeyen geceleri nöbetler halinde devam eden bir öksürük var. Kendisi 7 yaşında bronşit hastası. Lakin akciğerden gelen bir şey değil. Film çekildi tıkanık değil. Boğazı gıcık oluyor. Kulak burun boğaz mideden olabilir boğazda hiç bir şey yok dedi. Çocuk doktorları bronşitten olduğunu düşünüp ilaçlar veriyor. Alerjiktir diyor ilaç veriyor. Ama geçmiyor sizce reflü olabilir mi nasıl anlaşılır ?

6 Aralık 2021 19:18
Prof. Dr. Tufan Kutlu

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

Mide agrisi

Merhabalar hocam,kızım 16 yaşında mide ağrıları var,size getirmek istiyorum muayenehanenize,nasıl iletişim kurabilirim

4 Aralık 2021 00:18
Prof. Dr. Tufan Kutlu

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

18 aylık bebek kaka sayısı

Merhaba hocam. 18 aylık çok hareketli bir oğlum var. Sabahları yoğun kaka yapıyor. Öğlen biraz daha az. Akşama doğru da yapıyor. Günde 3-4 kaka normal mi acaba? İshal değil. Normal kaka. 18 aylık 14 kilo hocam.

3 Aralık 2021 14:20
Prof. Dr. Tufan Kutlu

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

epikriz ve görüntü konsultasiyon

Merhaba hocam.Yürt dışında bir çocuk 10 yaşında tüm görüntülü ve tedavi epikriz raporları mevcut (Bulgarca) BEN RANDEVU ALDIM 01.12.2021 saat 11 .00 numara 1553111 kontrol edebilirmisiniz ona göre hastayı getirebiliris şu an hastanade Bulgaristan Varna şehrinde

29 Kasım 2021 14:46
Dr. Öğr. Üyesi Cansu Altuntaş

Dr. Öğr. Üyesi Cansu Altuntaş tarafından cevaplandı.

Spelomegali

İyi günler hocam. çocuğumda 6 aylıkken dalak büyümesi ve aksesuar dalak tespit edildi ve kansızlık var idi. Ferrum kullanıyorduk.Dalaga da takip denildi. 19 aylıkken dalakta 4-6mm çaplarında 10 dan fazla hipoekonik kist görüldü ve dalak büyüklüğü 108mm olarak normalden büyük ölçüldü kansızlık ve ferritinin eksikliği için FerraSanol kullandık. şimdi 21 aylık. Kan problemimiz kalmadı. ilacı bıraktık. ama dalaktaki lezyonlar için ne önerirsiniz ?

27 Kasım 2021 20:26
Prof. Dr. Tufan Kutlu

Prof. Dr. Tufan Kutlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube