ts
Soru Sahibi
22 Eylül 2015 20:08

Yardım edin

Öncelikle başlıkta depresyon yazdığım için sadece depresyon gözüyle bakmayın,bence sadece depresyon değil. ben kesinlikle anı yaşayamıyorum. Devamlı düşünüyorum, olur olmaz şeylere kafa yoruyorum. Bu da hafızamı son derece zayıf kılıyor. Yolda yürürken, bir ortama girdiğim zaman, sanki herkes beni izliyor gibi düşünceye kapılıyorum. Konuşurken cümle kuramıyorum, ne konuşacağımı unutuyorum. Birileriyle konuşurken korkarak konuşuyorum, bu da hayatımı kabusa çeviriyor, hayata çok olumsuz ve karamsar bakıyorum.Sanki duygularım falan yokmuş gibi hiçbir şey hissetmiyorum,hissizleştim hiçbirşey umrumda değil gibi.Dışarı da çıkasım gelmiyor arkadaş ararsa falan onu kırmamak için gidiyorum.Birde şu 2 haftadır başımda hep bi ağrı var ama hafif bir ağrı zaten umursamadığım için sorun etmiyorum,yutkunmamda da güçlük var ve bazen sanki aldığım nefes yetmiyormuş gibi geliyor derin derin nefesler alıyorum.Kafamda hep senaryolar oluyor gelecekle ilgili mesela en basit örnek veriyim yakında okullar açılacak böyle davranıcam şöyle yapcam şunla böyle konuşcam gibi.Geçmişi de kafaya takıyorum,birde şöyle bir şey var mesela arabanın plakası 34 LY 1924 o sondaki 1 9 2 4 ü topluyorum 16 etti dimi 6 ile 1 i topluyorum 7 etti.Tek sayıyı bulana kadar topluyorum.Yardım ederseniz çok memnun olurum çünkü cidden sıkılmaya başladım.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhaba Sertan Bey şikayetlerinizin temelinde yoğun kaygı duygusunun yattığı söylenebilir ve anladığım kadarıyla kaygı hayatınızın bir çok alanına yayılmış durumda. Sosyal diyaloglar esnasında duyduğunuz korkular, fiziksel yakınmalarınız (tıbbi bir nedenle açıklanamıyorsa), durdurulamayan olumsuz nitelikteki düşünceler, sayılarla ilgili ritüel işlemler bunlar genel olarak hayatızın bir çok köşesine yayılmış bir kaygıyla açıklanabilir. Şikayetlerin altında yatan süreçleri daha iyi anlayabilmek ve kaygı bozukluğu teşhisi koyulup koyulamayacağına karar vermek için kapsamlı bir psikolojik değerlendirme görüşmesi yapılması gerekir. Kurumumuzdan randevu alıp bu konuda benden bizzat destek alabilirsiniz. Kaygı belirtilerinin aşılmasında oldukça etkili olan Bilişsel Davranışçı Terapi Yöntemiyle çalışılması gerekir. İyi dileklerimle.

28 Eylül 2015 16:01
ts
Soru Sahibi

O kadar psikoloğa yazdım siz ilgilendiniz teşekkürler.Fakat ben kendimi ifade de edemiyorum bu yazdıklarımın bazılarını araştırarak öğrendim ve evet bende de bunlar var diyerekden yazdım.Ben bu sorunu kendim çözemez miyim çünkü maddi durumumuz el vermez psikolok için

28 Eylül 2015 17:48

Merhaba Sertan Bey, devlet hastanesinde psikiyatri servisinde çalışan psikologlarla görüşmeyi talep edebilirsiniz. Sanırım sigorta dahilinde hizmet verebiliyorlar. Talep ederseniz eminim görüşme yapılması için yönlendirme yapılacaktır. İyi dileklerimle.

1 Ekim 2015 17:31
Uzm. Psk. Yeşim Delice
Uzm. Psk. Yeşim Delice Psikoloji

Yazar toplam 117 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
psikolojik sorun Uzm. Psk. Yeşim Delice
BİLGİ,lutfen Uzm. Psk. Yeşim Delice
Psikojik ağrı Uzm. Psk. Yeşim Delice
psikolojik Uzm. Psk. Yeşim Delice
sorun...... Uzm. Psk. Yeşim Delice
Psikoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Psk. İrem Durna
Psk. İrem Durna Psikoloji
Psk. Ceren Mercan
Psk. Ceren Mercan Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube