AA
Soru Sahibi
29 Mayıs 2021 23:57

Sol diz mr sonucu

Hocam selamün aleyküm dizimde bir kaç haftadır namaz kılarken ağrısız giderek artan citirdama sesi şikayetiyle ve ayakta fazla durunca rahatsızlık hissi ve bazen dizde ağrı şikayetiyle doktora gitmistim. Geçen sene acl de kısmi yırtık geçirmiş iyileşmiştim. Hocam benim sorum dizimin üzerinde namaz kılmamda bir sakınca var mı? Diz kapağında erken dönem kireçlenme bulguları olabilir mi? Röntgen normal çıkmıştı hocam. Birde başka bir Mr da Sağ diz eklemi ile karşılaştırıldığında; sol diz eklemi hafif hipoatrofiye görünümdedir diye bir sonuç çıkmıştı iki dizim Mr çekildiğinde hocam. Bu son Mr sonucumu yorumlar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim. Kemik yapılarda epifizometafizer seviyelerde benekli tarzda minimal ödematöz sinyal değişiklikleri mevcuttur. İnceleme alanına giren osseöz yapıların bütünlük ve devamlılıklarında, kortikal ve meduller sinyal intensitelerinde anlamlı bir değişiklik saptanmamıştır. Eklem kıkırdak kalınlığı ve sinyal intensitesi korunmuş olarak izlenmektedir. Patella ve patellar tendon normal görünümdedir. Eklem içerisinde patolojik miktarda sıvı görünümü saptanmamıştır. Eklem kapsül kalınlığı korunmuştur. Bursalarda sıvı koleksiyonu gözlenmemiştir. Anterior çapraz bağda sıvı duyarlı sekanslarda intensite artışı mevcuttur (Tendinit). Posterior cruciate ligamentlerle, medial ve lateral collateral ligamentler devamlılıkları, formasyonları ve sinyal intensiteleri korunmuştur. Medial menisküs ön ve arka boynuzlarıyla,korpuslarında dejeneratif değişiklik, yırtık görünümü izlenmemiştir. Lateral menisküs ön ve arka boynuzlarıyla,korpuslarında dejeneratif değişiklik, yırtık görünümü izlenmemiştir. İnceleme alanına giren musküler yapılar sinyal intensiteleri, formasyonları korunmuş olup fasiyal planlar normal görünümdedir.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Op. Dr. Hüseyin Güray Alın
Op. Dr. Hüseyin Güray Alın
Ortopedi ve Travmatoloji

Merhaba, MRda rapor edilen acl bağı ile ilgili problemler muayenede ağrı oluşturmuyorsa sorun ondan değildir. Diz ağrınızin nedeni eklem dişı sebepler de olabilir. Bacağınızı dinlendirin ve namaz dahil ağrı veren aktivitelerden sakının, ağrı vermiyorsa herşeyi yapmaniz serbest. Doktorunuzu takip edin, tedavilerini uygulayin. Diğer hastalara yazdığım cevapları da okuyup oradaki önerileri de uygulayabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim

30 Mayıs 2021 19:36
AA
Soru Sahibi

Hocam dizimi az bir bükmem de örneğin pantolon giyerken veya namaz kılarken vs. Arada sırada Tak tuk sesler geliyor diz kapağından sanki. Birde şimdi ağrısız citirdama sesleri gelince şüphelendim ve Mr çekildim. Diz kapağında erken dönem kireçlenme olabilir diye düşünerek şimdilik namaza oturarak devam ediyorum. Citirdama sesi ağrı vermiyor fakat kıkırdak yumuşaması vs. Olabilir diye korktum hocam. Elle muayene olmadım henüz randevu da alamadım mrdan sonra.

31 Mayıs 2021 13:04
Op. Dr. Hüseyin Güray Alın
Op. Dr. Hüseyin Güray Alın
Ortopedi ve Travmatoloji

Diz sorunları ile ilgili diğer hastalarin sorularina verdigimiz yanıtlari okuyun ve onları uygulamaya başlayin lütfen. Gidebildiğiniz zaman da doktorunuza görünün, ek tedavi gerekirse size başlayacaktır.

2 Haziran 2021 13:17
Op. Dr. Hüseyin Güray Alın
Op. Dr. Hüseyin Güray Alın Ortopedi ve Travmatoloji

Yazar toplam 97 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Merhaba hocam MR sonucumu yorumlarmisiniz.? Op. Dr. Hüseyin Güray Alın
Sol Kaburga Acıması Op. Dr. Hüseyin Güray Alın
Sağ diz agrisi Op. Dr. Hüseyin Güray Alın
Dizkireclenmesi Op. Dr. Hüseyin Güray Alın
Omuz agrisi Op. Dr. Hüseyin Güray Alın
Ortopedi ve Travmatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Jamil Dursunlu
Op. Dr. Jamil Dursunlu Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Bilge Özkan
Op. Dr. Bilge Özkan Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Elvin Aghazada
Op. Dr. Elvin Aghazada Ortopedi ve Travmatoloji
Prof. Dr. Mehmet E. Erdil
Prof. Dr. Mehmet E. Erdil Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Cihan Uçar
Op. Dr. Cihan Uçar Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube