SAYIN HOCAM;Beyimden dolayı cinsel terapi gördük.Terapiden sonra işimiz gerçekleşti.Doktorumuz artık randövü vermedi bize, fakat bende kasılma oluyor doktorumuz bana vajinismus olsaydım söylerdi.Zaten Vajinismus olsaydım birleşmeyi gerçekleştiremezdik değil mi? Sorum şu Ben kendime Parmak egzersizi yapsam kasılmalarım gidermi?Beni aydınlatırsanız sevinirim?
Kasılmaların neden olduğunu bulmak önemli, korktuğunuz ya da tedirgin olduğunuz için mi kasılıyorsunuz? Nedeni bulunduktan sonra onun üzerine gidilir, korku varsa giderilmeye çalışılır. Gevşeme egzersizleri, nefes egzersizleri, kasma- gevşeme çalışmaları faydalı olacaktır. İnternette kegel egzersizleri olarak arayın, nasıl yapılacağını öğrenip uygulayın faydalı olacaktır. Cinsel Sağlık Enstitüsü Telefon: *** *** ** 26 ve *** *** ** 24 Mobil Telefon: *** *** ** 64 Web Site ve E-Posta: www.cinseltip.org - info@cinseltip.org
SAYIN HOCAM;CVBINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.KASILMALARIM ACABA BİRLEŞEBİLİCEKMİYİZ,CANIM YANICAKMI ,ENDİŞESİNDEYİM VE RAHAT OLAMIYORUM:(.DEDİĞİNİZ GİBİ NEFES VE KEGEL EGZERSİZİ HATTA PARMAK EGZERSİZİNE BAŞLADIM.BU ŞEKİLDE KASILMALARIMIN GİDECEĞİNE İNANIYORUM.GÜNDE YARIM SAAT PARMAK EGZERSİZİ YETERLİMİ???BİRDE PARMAK EGZERSİZİNİN BİR SAKINCASI VARM??? ULTRASON JELİ VE ELDİVEN KULLANIYORUM. NEFES EGZERSİZİ YAPTIĞIMDA SIZI VE ACI HİÇ OLMUYOR.AMA KEGELİ PEK YAPAMIYORUM.CVBINIZI BEKLİYORUM.
Nefes egzersizlerini düzenli olarak yapın. Kegel egzersizini de günde en az 50 defa sıkıp- bırakma şeklinde yapmaya çalışın. Çünkü kegel egzersizi vajina kasları üzerinde kontrol becerisini kazanmanızı sağlar. Parmak ödevlerini çıplak elinizle ve bebe yağı kullanarak yapabilirsiniz. Tırnaklarınızın kısa olmasına dikkat edin. Önce rahatlayın, gevşeyin, klitorisinizi uyarıp mastürbasyon yaparak vajinanızın sulanmasını sağlayın parmak ödevini ondan sonra yapın. Süre olarak sizin için ne kadar zaman yeterliyse onu kullanın.
Hocam ne sorsam cvplıyorsunuz çok teşekkür ederim,kegel egzersizimi ve parmak egzersizimi uyguluyorum, birleşmelerimde kasılmam oluyor.ama eskiye göre çok iyiyim.Birde ben kendimi egzersizde jele alıştırdım, birleşirken jel kullanıyoruz.Bebekde düşünüyoruz.Son 3 seferdir korunmadan yumurtalama dönemimi hesapladık ve birleştik, beyim içime boşaldı.Ultrason jeli kullandık. Hamile olma riskim varmıdır?Hamile kalma ihtimalim varsa bebek için jel tehlikelimidir?
Gebe kalmak için düzenli ve korunmasız bir şekilde an az 6 ay partnerinizle cinsel ilişkiye girmeniz gerekir. Şu an için endişelenecek bir durum yok, rahat olun. Ancak adetin başladığı günü 1. gün, adet süresini 4 gün ve 28 günde bir adet görüldüğünü kabul edersek; 14. günde yumurtlama beklenir, işte bu dönem en fazla hamile kalma şansınızın olduğu zamandır. Kabaca yumurtlama tarihinde sapmalar olabileceği ve sperm ile yumurta hücresinin kadın vücudu içinde yaşama potansiyeli göz önüne alındığında 11. ve 22. günler arası hamile kalma şansınız yüksektir. jelin hamileliğinize veya olası çocuğunuza bir zararı yoktur, rahat lun.