Doktorsitesi.com

sağ dizimde oluşan ağrı nedeniyle çekilen MR de; anterior çapraz bağda ılı

KR

Kad*** R***

28 Nisan 2009
sağ dizimde oluşan ağrı nedeniyle çekilen MR de; anterior çapraz bağda ılımlı sinyal intensite artışı; eklem aralığı ve suprapateller bursada ılımlı effüzyon artışı izlendiği belirtilmektedir. Bu sonuca göre, dizimde ne problem olabilir, açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler
2 cevap
76 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Kaan Erler
Prof. Dr. Kaan Erler
Ortopedi ve Travmatoloji
öncelikle geçmiş olsun, geçirmiş olduğunuz travma yada kıkırdak harabiyeti gibi eklem içi patolojilerine bağlı sıvı birikimi mevcut, Buz uygulamsı ve ödem giderici ilaç kullanmanızı öneririm.
28 Nisan 2009
KR
verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Bir başka uzman arkadaşınız, dizime mezoterapi yöntemi ile dizime ilaç zerk edilmesini istemişti.Ama ben korktuğum için, bir de 50 yaşından itibaren dize iğne yapılabileceğini, bir başka uzmandan dinlediğim için vazgeçtim. Yaşım 45 çünkü. Ben herhangi bir travma geçirmediğimden; Bu rahatsızlık kalıtsal olabilir mi.Baba tarafımın tamamında bacaklarda özellikle dizlerde şekil bozuklukları var.
29 Nisan 2009
Prof. Dr. Kaan Erler
Prof. Dr. Kaan Erler
Ortopedi ve Travmatoloji
olabilir, şikayetlerinizi devamı halinde kontrolünüzü öneririm.
29 Nisan 2009