Merhaba, ben 20 yaşında bir kızım uzun yıllardır okb hastasıyım. Eşcinsellik takıntım bir erkeğe aşık olmamla biseksüellik takıntısına dönüştü. Çoğu zaman yoğun anksiyete yaşıyorum. Sürekli kendimi deniyorum( uygunsuz kadın fotoğrafları, cinsel bölgelerinin fotoğrafları)Bunları yaparken bazı sıkıntılarım oluyor. Bacaklarımda sızlama karıncalanma bikini bölgemde yoğun gerginlik hissi klitorisin olduğu yerde bir his sanki idrar ihtiyacım varmış gibi. Bu anlattıklarım tahrik olmakmıdır anlayamıyorum. Bunları yaşarken ıslanma yaşamıyorum. Hiçbirşeyden ıslanmıyorum hatta hastalığım atak dönemindeyken. Ben biseksüel miyim vücudumda yaşadığım değişimler etkilendiğim için mi oluyor yoksa stres ve anksiyete kaynaklı mı? Cevabınıza çok ihtiyacım var bunlar bana çok acı veriyor aklım sürekli orada ders çalışamıyorum hiç bir şeye odaklanamıyorum bu anlattıklarım okb yüzünden mi oluyor yoksa gerçekten biseksüel miyim? Okb ise nasıl bir yol izlemeliyim?
Merhaba, yaşadığınız durumlar cinsel obsesyonlar olarak adlandırılıyor. Özellikle kişiyi kendisini rahatsız edecek cinsel görüntülerin ve düşüncelerin akla gelmesi, bu düşünceleri uzaklaştıramamak, uzaklaştırmak adına sizde olduğu gibi kompulsiyon denilen davranışlar sergilemek , bu durumun kişide yoğun anksiyete yaratması OKB tanı olasılığını güçlendiriyor. Bu durumun tedavisi ve daha net bir tanı için bir psikolog +psikiyatrist ekibinden ilaç+psikoterapi şeklinde destek almanızı öneririm. Bu şikayet maalesef ki kendi kendine geçmez ve kökleştikçe sorunun çözümü daha da zor hale gelebilir.
Aklımda bir sürü soru işareti var bu takıntı ben 14 yaşındayken başladı. Sonra azaldı ben normal yaşantımı sürdürdüm bu zamana kadar ama yurda giderken bile korka korka gittim ya orda odada kızlardan etkilenirsem o zaman ne yaparım diye. Yurttayken bu korku devam etti arkadaşlarıma bakamazdım baktığımda bile korka korka bakardım. Erkilenmenin tahrik olmanın ne olduğunu tam olarak bilmediğim için ıslanıp ıslammadığımı tam olarak ne olduğunu vücudumda bilmiyorum. Ama şuan onlardan deli gibi şüphe duyuyorum etkilensem o zaman bunu anlamamış olmam mümkün mü bilmiyorum. Akıntım olurdu ama ben hiç etkilendim diye bir akıntının geliceğini bilmiyordum normal bir akıntı sanıyordum şimdi o akıntıların normal mi yoksa etkilendiğim için mi olduğunu bilmiyorum. Erkek arkadaşımdan etkileniyorum yakınlaştığımızda dokunduğunda o zamanlar hiç böyle şey hissettiğimi hatırlamıyorum odadaki kızlara ya da her hangi bir arkadaşıma dokunma isteği duyduğumu hatırlamıyorum hayallerimde düşüncelerimde asla bir kadına yer vermedim ben 20 yaşıma kadar hamama bile korka korka giderim hep şimdi onu da düşünüyorum acaba o zamanlar etkileniyormuydum ya da etkilenmişmiydim bilmiyorum. Ya bu takıntım geçtikten sonra etkilenirsem ne yaparım diye düşünüyorum kafayı yemek üzereyim. Artık be yapacağımı bilemez bir haldeyim. Tedavi de gördüm bir süre ama hiç bir işe yaramadı. bu takıntıdan hiç kurtulamicağımı ve hep korkacağımı biliyorum. Bazı zamanlar oluyor takıntımı yoksa gerçekmi ayırt edemiyorum. Kabul et diyorum hayatında hiçbirşey değişmicek sadece lafta bunu yapmış olacaksın onuda yapamıyorum. Kabul edemiyorum da büyük bir sıkıntı duyuyorum bunu yapınca. Doktor hanım eğer o zamanlar etkileniyor olsaydım bunu anlamazmıydım buna da cevap verirmisiniz?lütfen ?
Bunu sizi tanımadan diğer koşulları bilmeden cevap veremem. Bunun net bir cevabı da olamaz. Daha önce tedavi aldığınızı söylediğiniz ama söz konusu durum işinin uzmanı biri tarafından ele alınmalı. Ayda bir yapılan kısa görüşmeler bir terapi değildir. Emdr ve Bilişsel davranışçı terapiyi araştırıp özellikle bu terapilerle çalışan ve uzmanlığı önerilen, kanıtlanmış birine gitmenizi tekrar öneririm.
Özge hanım sürekli psikoterapi göremiyorum nadiren gidebiliyorum. Artık çok bunalmış ve çaresiz hissediyorum. Klitorisin orda çişim gelmiş uyarılmış gibi mi bilmiyorum bir his oluyor tahrik olup olmadığımı anlamıyorum. Erkek arkadaşımla yakınlaşırken tahrik olduğumu anlayabiliyorum vajinamda seğrime kalp atışı hşssediyorum. Ve bu his bana mutluluk veriyor. Bir kadın tahrik olduğunu nasıl anlar bunun cevabını arayıp duruyorum. Bunu konuşacak yakın kız arkadaşım bile kalmadı herkesten uzaklaştım. Deşiğim gibi psikoterapi de alamıyorum sürekli. Bu düşünceler bana çok sıkıntı veriyor düşünürken ama ben sürekli anlamak için kendime bu düşünceleri çekiyorum artık anlamak istiyorum. Bazen etkilendiğimi tahrik olduğumu düşünüp ağlıyorum bundan çok sıkıntı duyuyorum bazen diyorum böyle etkilenme olmaz rahatlıyorum ruh halim çok çabuk değişiyor. Belki de bir kadının tahrik olurken be hissettiğini bilirsem ve anlarsam bu sorunumdan tamamen kurtulabilirim. Bana bu konuda Bilgi verebilirmisinşz aynı zamanda cinsel terapist de olduğunuzu gördüm. Şimdiden teşekkür ediyorum iyi günler.