şk
Soru Sahibi
8 Mart 2021 16:08

Göğüs ağrısı

merhabalbenim sorunum yillardir gecmeyen kalp sorunu. Hocam ben 5 yil once aniden bayilma hissi ve göğüste sizlama ile baslayan mide sorunlariyla devam eden bir sağlık problemim var. Hocam benim gogusum yurudugumde ağriyor. Genelde gogusum tam ortasi veya biraz solu. Ayakta sabit dururkende bir sorun yasiyorum dengem kayboluyor basim doner gibi oluyor keza sikayetlerim otururkende olabiliyor. Ama yatarken iyiyim.Ayrica bu gunlerde ayaklarda his azalması var. Ayrica basimda değişik bir sersemlik hissi var. Sikayetlerim sigara içince artiyor ve 5 yildir az çok sorunlarım ayni.bi bu ara bacak sorunlarim eklendi.Hocam bu belirtiler ilk çıktığında 3 kez oktora gittim. Kardiyolog ekg, eko, efor yapti ve bisey yok dediler. Ben kendi isteğimle bt anjiyo olmak istedim ve oldum. Yasim genc oldugundan dolayi kalp hizim yüksekmiş butum damarlarim goruntulenememis. Görüntü alinan damarlarım acıkmış. kalsiyum skorlama 0 yaziyordu. Hocam ben sonra bıraktım gitmeyi ama sikayetlerim hiç gecmedi. Daha sonra 2 sene once tekrar gittim ekg,eko,efor yapildi sonuc gene alamadim. En son gecen ay gittim bu sefer efor yapmadilar. Ekg,eko ve muayne yapti. Sonuc gene alamadim. Hocam ben napicam. Sorunum ne olabilir. Hayati yasiyamiyorum. Bu bayilma hissi ve gogusumde ki degisik agrilar beni acayip yoruyor. Ayni zamanda hocam mide bolgemde bi değişik. Degisik sesler geliyor ama mide sorunlarmin bu kadar göğüs ağrısı veya bayilma hissia yapicagini sanmıyorum. Yani oylede hissetmiyorum. Kan sanki vicudumda dolasamiyor hocam. Oyle hissediyorum. ne yapmam lazım hocam. Bana yardim edin lutfen. Psikiyatra gittim. İlsc verdi iki sene kullandim. Biraz daha iyi gibiydim ama sorunum tam olarak hiç çözülmedi. Bt anjiyo olsam kalp hizim gene yüksek olursa bos yere radyasyona maruz kalicam. Bide hocam en son kardiyolog gozumun altinda yag bezeleri oldugu icin kolesteroldwn suphe etti ama kolestrolum nornal. Daha onceki testlerimdede normaldi. Hocam bende artik normal yasamak istiyorum. Ne yapmam lazim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhabalar Size tüm tetkikleri yapmışlar ve bir şey bulamamışlar. Bu şikayetlerinizin psikolojik kaynaklı olması muhtemel. Bunun için bir psikolog ile ilerlemenizi tavsiye ederim. Saygılar

8 Mart 2021 16:18
şk
Soru Sahibi

Hızlı geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim hocam. Sizin gibi dunya çapında birinin dönüş yapmasi beni cok mutlu etti. Hocam aklima takilan bazi sorular var. 1) hocam gozumun altibda yag bezeleri var fakar kolesterolüm düşük çıkıyor. Acaba anlık yukselmeler oluyor olabilir mi? Kolestrol böyle seyler yapar mi? 2) bt anjiyo yu tekrar yaptirmam gerekir mi ? Sonuçta kalp hızından tam cekilemedi. Çünkü spor yapmak istiyorum fakat korkuyorum. 3) kalsiyum skor 0 olmasi icimi rahatlatmali mi? Teşekkürler iyi çalışmalar hocam.

9 Mart 2021 14:27

Kalsiyum skorunuz sıfır, rahatlayın. Bir psikolog size yardımcı olabilir

10 Mart 2021 13:10
Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos
Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos Kalp Damar Cerrahisi

Yazar toplam 487 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Aort kapak kaçağı Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos
Sol göğüste ağrı nefes darligi Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos
Fallot Tetratolojisi Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos
Kalbin hizli atmasi Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos
biontech aşısı kalp şikayetleri Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos
Kalp Damar Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. İlkin Guliyev
Op. Dr. İlkin Guliyev Kalp Damar Cerrahisi
Op. Dr. Serkan Akcan
Op. Dr. Serkan Akcan Kalp Damar Cerrahisi
Op. Dr. Mustafa Barış Kemahlı
Op. Dr. Mustafa Barış Kemahlı Kalp Damar Cerrahisi
Op. Dr. Sadık Ahmet Sünbül
Op. Dr. Sadık Ahmet Sünbül Kalp Damar Cerrahisi
Op. Dr. Alper Erkin
Op. Dr. Alper Erkin Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube