hocam kusura bakmayın sızı rahatsız ettım sağ ayagımda ayak bılegınde sısme odem var basınca cukur oluyo bıraz bacaktada sısme var dızden asagıya olan kısımda.ve soldada cok hafıf var dızden yukarı olan yerlerdede yer yer kucuk kırmızı kılcallar cıkmıs ve bacaklarım da agrı var yururken hemen agrıyo 2 aydırr var bu sıkayetlerım ayak tabanında yanma ve agrı sızı var sebebı ner olablır acaba cevaplarsanız sevınırım ???????????
Merhaba Aysun hanım, Bir Kalp ve Damar Cerrahisi doktoru tarafından muayene edilmeniz gerekir. Ardından bacak toplar damar ultrasonografi (renkli Doppler) inceleme yapılmalı. Böylece toplar damar yetmezliği (venöz yetmezlik) ya da lenfödem olup olmadığı açıklığa kavuşur. Geçmiş olsun.
Hocam peki henüz yetmzlik icin illa bacakta varisli olması lazm varis olmadanda venöz yetmezlik olurmu
Varisler en sıklıkla bacakta venöz yetmezlik sonucunda gelişir. Bunun yanında, varis olmadan da venöz yetmezlik durumu olabilir.