Amilaz Yüksekligi
ak
Ayş*** K***
2 Mayıs 2015
Merhabalar hocam.11 haftalik hamileyim .1.5 aydir mide agrilarim var protinum ve gaviscon kullaniyordum agrilarim gecmedi bende ilaclarimi biraktim.sonra amilazim surekli yukselmeye basladi ilk degerim 187 cikmisti 3 gunde degerim 517 ye cikti.akut pankreatit suphesi ile hastaneye yattim ancak ultrason sonuclarimda birsey cikmadi agrilarim sadece midemin oldugu yerdeydi.8 gun boyunca sadece serum ile beslendim degerim yavas yavas dusmeye basladi ancak agrilarim gecmemisti.sonra doktorum peptik ulserden olabilir dedi protinum tabletin dozu daha yuksek olanini verdi agrilarim hafifledi amilazimda dusmeye devam etti.9 gun hastanede yattim amilazim 301 e dusunce taburcu oldum 2 gunde 1 kan vererek amilazimi takip ettirmemi soylediler bugun amilazim 337 cikti.sizce bu asamada ne yapmam lazim
3 cevap
4903 görüntülenme
Cevaplar (3)

Uzm. Dr. KORAY Tuncer
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Merhaba, Amilaz sadece pankreas sorunları ile ilgili değildir. Tükrük bezleri, barsak problemleri gibi oplaylarda da yükselebilir. Birlikte Lipaz yüksekliği olup olmadığı, karaciğer fonksiyon testlerinde yükseklik olup olmadığı, Ultrasonda pankreasta ve/veya safra kesesinde bir sorun olup olmadığının araştırılması bence önemli ve yol gösterici olabilir. Geçmiş olsun.
4 Mayıs 2015
ak
Doktor bey amilazim tavan yaptiginda karaciger fonksiyon testlerimde yuksekti ama amilazim dusmeye baslayinca onlarda dustu suan amilazim 337 ama karaciger fonksiyon teslerim normal degerde lipazda normal degerde.4 defa ultrason cekildi birsey cikmadi.mide icin endeskobi yapilamadi hamile oldugum icin yinede peptik ulser teshisi konuldu.
4 Mayıs 2015

Uzm. Dr. KORAY Tuncer
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Merhaba, Karaciğer testleri ve amilaz yüksekliğinin birlikte olması, Ultrasonda (USG) bir bulgu olmaması ilk etapta safranın mikrotaşları olasılığını akla getiriyor. Gebelik sırasında gastroskopi yapılmaması doğru bir karar. Peptik ülser ön tanısı yakınmalara bakılarak da konabilir, illa da gastroskopi yapmak şart değil, tanıyı netleştirmek için yapılabilir, ama gebelikte değil. Yakınmanız olmadığına göre Amilazı takip etmek en uygun yaklaşım gibi görünüyor. Geçmiş olsun.
5 Mayıs 2015
ak
Cok tesekkurler doktor bey mide ilaclarimi kullanmaya devam ediyorum agrilarim bazi gunler hic olmuyor bile.bugunku amilaz degerimde 272 cikmis 3 gunde 60 deger azalmis tekrar tesekkurler
5 Mayıs 2015

Uzm. Dr. KORAY Tuncer
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Tamam. Takibe devam. Geçmiş olsun.
5 Mayıs 2015
Toplam Cevap
216