Doktorsitesi.com

9 yasında skolyoz rahatsızlıgım basladı 21 yasındayım gecen gün 2 yönlü sko

SS

Suz*** S***

21 Nisan 2009
9 yasında skolyoz rahatsızlıgım basladı 21 yasındayım gecen gün 2 yönlü skolyoz grafisi çektirdim SONUÇ skolyoz ap servikal lordoz torkal kifoz düzleşmiştir.lomber lordoz normaldir.vertabra korpus yükseklikler,disk mesafeleri ve kemik yapı dansiteleri olağandır.vertabral anomali saptanmamıştır.toraka lomber bölgede konkavitesi sola bakan T11 Vertabraya santralize skolyoz izlenmekte olup cobb açısı 16 derece ölçülmüştür.
2 cevap
110 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Kaan Erler
Prof. Dr. Kaan Erler
Ortopedi ve Travmatoloji
öncelikle geçmiş olsun, bel kaslarını güçlendiren egzersiz yapmanızı ( yüzme gibi) öneririm.
22 Nisan 2009
SS
hocam çok teşekkür ederim Ancak durumum sizce vahim mi yani bu sonucun anlamı nedir kifoz deniliyor bende birde kamburlukmu var lütfen durumum nasıldır bu 2 yönlü skolyoz grafisinden sonra şimdiden çok teşekkür ederim.
22 Nisan 2009
Prof. Dr. Kaan Erler
Prof. Dr. Kaan Erler
Ortopedi ve Travmatoloji
kifoz kamburluk demek ama derecesi önemli, tüm bunlara sağlıklı yanıt için mevcut tetkiklerinizle beraber muayenenizi öneririm.
22 Nisan 2009