Doktorsitesi.com

2. derece ödemli hemr. pakesi teşh. konulmuştu. diyet verilmedi, sadece daf

EX

Emr*** X***

26 Nisan 2010
2. derece ödemli hemr. pakesi teşh. konulmuştu. diyet verilmedi, sadece daflon+anestol verildi. yine de ben diyet, ek krem, fitil, ilaçlar..vs uyguladım, 13 günde tamamen kayboldu.Rahattım, 5 gün sonra tam kabızlık gibi değil de çok sert gaita oluşumu ile bir tuvalet (biraz da ıkınma gerçekleşti) ardından tekrar kanamalar ve ödem oluştu. Bu sefer ele gelecek bir hemoroid pakesi gibi değil de daha içte, dışa çıkmıyor. Lakin tuvalet kağıdına daha fazla kan geliyor. Aynı prodesüre devam mı edeyim ?
3 cevap
175 görüntülenme

Cevaplar (3)

Op. Dr. Murat Üstün
Op. Dr. Murat Üstün
Genel Cerrahi
Merhaba, Aynı tedaviyi bir kür daha uygulayabilirsiniz. Ancak durum yatıştıktan sonra da skleroterapi, band ligasyonu, HAL gibi ameliyatsız yöntemlerden birini planlasanız iyi olur. Saygılarımla..
26 Nisan 2010
EX
Teşekkürler hocam peki bu sert gaita sorunu(kabızlık sorunum yok, günde 1 defa tuvalet çıkıyorum aynı zamanlarda) için Duphalac kullanayım mı? 1 aydır da günde 3 öğün salat, çorba, bitkisel çaylar dışında birşey de yiyip içmiyorum. Anlamadım neden böyle son 1 haftadır durum, zaten tekrar nüksettiren de bu olmuştu. Her gün ertesi gün tuvalete kadar tam iyileştim diyorum, tuvaletten sonra tekrar nüksedip duruyor, yoksa rahatım, ağrılarım da pek yok, ödem de o kadar olmuyor artık. Teşekkürler.
27 Nisan 2010
Op. Dr. Murat Üstün
Op. Dr. Murat Üstün
Genel Cerrahi
Merhaba, Dulcolax kapsül öneririm. Beslenme şekliniz yanlış, normal yemek yemelisiniz ve bitkisel çayları azaltmalısınız. Saygılarımla..
27 Nisan 2010
EX
Hocam 4 aydır sıkıntım yoktu hatta tamamen geçmişti, herşeyi de yiyip içiyordum rahat rahat. Lakin son dönemlerde aşırı kola tüketimi ve fazla oturma sonucu sorunum tekrar nüksetti. Lakin ne olur ne olmaz diye 4 ay boyunca preperation h krem, anestol ve kortos pomad kullandım, son dönemlerde önce anal bölgede aşırı kaşıntı ardından hemoroid tekrar nüksetti. kanamam yok şu an ancak tuvalete çıktığım günboyu ağrılı ertesi günler tamamen rahatım. daflon, anestol kullanıyorum. ameliyat şart mı?
8 Eylül 2010
Op. Dr. Murat Üstün
Op. Dr. Murat Üstün
Genel Cerrahi
Merhaba, Sanırm anlattıklarınız hemoroidden çok fissüre uyuyor ve evet, sanırım ameliyat gerekecek. Ancak önce muayene olmanız şart. Saygılarımla..
8 Eylül 2010