Yüz mezoterapisi nedir? nasıl yapılır?

Yüz mezoterapisi nedir? nasıl yapılır?

Cildin ihtiyacı olan antiaging vitaminlerin, cilde mikro iğnelerle uygulanması işlemidir. Bu vitaminler; A, D, E gibi antioksidanlar, selenyum, ginko biluba, hyaluronic asit ve bir takım hücre yenileyicilerdir.

Yüz Mezoterapisinin Etkileri Nelerdir?
Yüz mezoterapisi; zamanla citte eksilen vitaminlerin yerine konulmasına bağlı, ciltte yenilenme, cildin nem ve elastikiyetinde artma sağlar.
Cildin kollajen ve elastin sentezi aktive olur, cilt gerilir ve toparlanır. Uygulanan bu ilaçlar sayesinde kısa vadede parlaklık ve canlılık, orta ve uzun vadede ise cilt yapısının elastikiyeti ve dolgunlaşması sağlanır. Ciltteki matlık ve ton farklılıkları zamanla azalır.
Cilt üstüne sürülen kozmetikler cilt bariyerini geçerek derin tabakalara nüfuz edemez, tam tersine mezoterapi yönteminde ise ilaçlar istenilen hedef dokuya ulaşır. Mezoterapi; Nemlendirici ve güneş koruyucunun cilt altına daha fazla nüfus etmesini sağlar, kullanılan ürünlerin etkinliklerini arttırır.

Yüz Mezoterapisi Hangi Bölgelere Uygulanır?
Yüz mezoterapisi alın, göz çevresi, dudak üstü ince çizgileri, yanaklar, boyun, dekolte ve el üstü bölgesine uygulanır.

Yüz Mezoterapisi Kaç Seanstır?
İdeali; yaz bitimi 3 seans,bahar ayı; 3 seanstır. Olgun yaş dönemindeki bir kadın için kalsiyum, östrojen desteği vücut için ne kadar önemliyse, cilt için de kollegen ve vitamin desteği çok önemlidir!

Mezoterapi Sonrası Hemen İş ve Sosyal Yaşantıma Dönebilir miyim?
Uygulama sonraı minik şişlikler olur, 2-3 saat içinde geçer, bazı hastalarımızda aşırı cilt kuruluğuna bağlı bu minik şişlikler ertesi gününe kadar kalabilir. Çoğu zaman en geç 12 saat içinde geçer, morluk oluşmaz. Ertesi günü makyaj, kapatıcı kullanabilirsiniz.

mezo_ic

Mezoterapi Kimlere Uygulanır?
25 yaşından sonra her bayana uygulanabilir. Biz klinikte daha çok 30 yaş ve sonrasına uyguluyoruz. Özellikle, çok sigara içenlerde, güneş ve solaryuma çok maruz kalan kişilerde. Yoğun iş ve stres nedeni ile cildinde matlık, donukluk, elastikiyet kaybı ve ince kırışıklıkları olanlarda. 30 yaş sonrası her bayanda, cilde vitamin ve nem yatırımı için uygulanabilir. Cilt elastikiyeti için yapmış olduğumuz, çok önemli bir yatırım gibi düşünmek gerekir.

Mezoterapi Çeşitleri Nelerdir?
-Lifting etkili olanlar
-Nem ve vitamin içeriği yüksek olanlar
-Işık mezoterapisi
-Göz Altı mezoterapisi
Bu protokollerden bir veya bir kaçını içeren bir protokolü, doktorunuz cilt muayenesi yaptıktan sonra karar verir.

Yüz Mezoterapisi Fiyatları Neye Göre Belirlenir?
İki çeşit mezoterapi ilaçları vardır. Birisi; İthal, yurt dışındaki laboratuvarlarda hazırlanmış vitamin ve hyaluronik asit flakonlar. Diğeri; doktorunuzun tek tek hazırlayacağı ampuller. Biz klinikte en çok,ithal, FDA onayı almış hazır flakonları tercih ediyoruz! Çünkü bu ilaçların, allerji testleri laboratuvarlarda yapılmıştır. Yüz mezoterapisi ilaçlarının markasına göre de, kliniklerde fiyatlar değişmektedir. Biz klinikte, Revitacare ve Redencity marka yüz mezoterapi ürünlerini tercih ediyoruz.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Mehtap Bayramoğlu

Sizlere, formal, sıkıcı ve tekdüze bir özgeçmiş yazmak istemedim. Biraz mesleki geçmişimi, biraz da kendi hayatımı sizlerle paylaşmak istedim. Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra hikayem mecburi hizmetimi yaptığım Zonguldak’ta başladı. O dönem çocukluğumun da bir kısmının geçtiği Ankara’dan ayrılmak, hiç de kolay olmadı. Zonguldak Devlet Hastanesi Acil Serviste mecburi hizmetime başlayınca o dönemin verdiği heyecan ve çalışma isteği, bana sonrasında mesleki açıdan çok katkısı olan tecrübeler kazandırdı. Sonrasında, uzunca bir süre Tıp merkezi deneyimi… O dönem Türkiye’de, henüz belki bir kaç örneği olan; Tıp Merkezi içinde, bir Medikal Estetik Departmanı kurdum. Bu dönem, Obesite ve zayıflama teknikleri konusunda ciddi bir deneyim kazandım. Bu süreç; hep çalışma ve Medikal estetik ile ilgili eğitimlerl ...

Etiketler
Mezoterapi kimlere uygulanır?
Dr. Mehtap Bayramoğlu
Dr. Mehtap Bayramoğlu
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube