Hyaluronik asit dolgu

Hyaluronik asit dolgu

Hyaluronik Asit Dolgu Nedir?

Dolgu maddeleri, temelde hyaluronik asit denen bir maddedir ve bu madde zaten insanda kıkırdak dokuda, kemik dokuda, ciltte ve tüm diğer dokularda bulunan temel bir yapı maddesidir.
Hyaluronik asiti, bir binanın tuğlası gibidir,su tutucu ve dokuyu kayganlaştırıcı özelliği vardır. Cildin çatısını sağlamlaştıran temel yapı taşıdır.
25 yaşından sonra hyaluronic asit azalmaya başlar, 35 yaş sonrasında ise bu azalma artar. Cildin su tutma kapasitesi düşer, nemi ve elastikiyeti azalır. Yüz aşağıya doğru sarkmaya başlar.

Dolgu Niçin Yapılır?
Cildin su tutma kapasitesi zamanla azaldığından,yüzde aşağıya doğru sarkma oluşur. En çok hastalarımızın bize geliş şikayeti; sarkmaların oluşturduğu asık yüz ifadesidir. Cildimizde kesilen hyaluronic asidi yerine koyduğunuz zaman, uygulama bölgesine su çekerek, o bölgenin hacmini arttıracak ve yüzü yukarıya doğru yapılandıracaktır.

Dolgu Uygulamasının Etkili Olduğu Durumlar Nelerdir?
-Yüzdeki asimetriler
-Akne skarları
-Yüz bölgesi çökme ve kırışıklıkları
-Ağız kenarı sarkmaları
-Çene ovalinin toparlanması
-Elmacıkların şekillendirilmesi
-Dudakların dolgunlaştırılması

Naturel Bir Dolgu Çalışması Nasıl Uygulanmalıdır?
Kişinin yüz yapısına uygun ve yeterli miktarda uygulanmalı. Dolguda kalıcılık arttıkça naturellikten uzaklaşırsınız, 12-18 aylık geçici dolgular daha naturel görünür. Dolgu yüzü şişirmeye yönelik değil, yüzü yukarıya doğru yapılandırmaya yönelik yapılmalı!!!Fazlasını yaparsanız gençlestirme yapayım derken, yüz ifadesini değiştirirsiniz. burada en önemli nokta; tüm medikal estetik uygulamalarında, doktor hastasını yönlendirmeli, hastasının abartılı isteklerini yapmaması gerekir! Kişiye özel, küçük estetik dokunuşlarla uygulanmalıdır!

asitdolgu_ic

Dolgunun Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?
Hyaluronik asittir , 12-18 ay kalıcılığı vardır. İdeali, her yıl tekrarını yapmaktır.

Etkisi Geçince Deformasyon Oluşur mu?
Hayır oluşmaz, eski haline döner, ideali etkisini kaybetmeden, hemen üzerine uygulamaktır.

Dolgunun Yan Etkisi Var mıdır?
Uygulama sonrası %20 hasta grubunda enjeksiyona bağlı morluklar oluşabilir,5 günde geçer.%80 hastada oluşmaz. Uygulamadan 10 gün önce aspirin, antiinflamatuvar, yeşilçay, c vitaminini kesmek gerekir,bunlar kanı sulandırır ve morluk oluşmasına neden olabilir.

Dolgu Fiyatları Neye Göre Değişir?
Türkiye’de kullanılan kaliteli,kalitesiz 300 çeşit dolgu maddesi var. Kullandığınız dolgu maddesinin kalitesine göre fiyat aralıkları da değişmektedir.

Naturel, cilt sağlığınıza uygun bir dolgu maddesi seçiminde mutlaka marka kalitesi kanıtlanmış olan dolgu maddelerini tercih etmelisiniz.
Biz klinikte Teosyal dolgu maddelerini kullanıyoruz.

Dolgu Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyim?
Öncelikle, dolgu uygulayacak hekimin bu konuda deneyimli olması, kaliteli bir dolgu maddesi kullanıyor olması, muayenehane veya klinik şartlarında bu uygulamayı yapması gerekir!

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Mehtap Bayramoğlu

Sizlere, formal, sıkıcı ve tekdüze bir özgeçmiş yazmak istemedim. Biraz mesleki geçmişimi, biraz da kendi hayatımı sizlerle paylaşmak istedim. Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra hikayem mecburi hizmetimi yaptığım Zonguldak’ta başladı. O dönem çocukluğumun da bir kısmının geçtiği Ankara’dan ayrılmak, hiç de kolay olmadı. Zonguldak Devlet Hastanesi Acil Serviste mecburi hizmetime başlayınca o dönemin verdiği heyecan ve çalışma isteği, bana sonrasında mesleki açıdan çok katkısı olan tecrübeler kazandırdı. Sonrasında, uzunca bir süre Tıp merkezi deneyimi… O dönem Türkiye’de, henüz belki bir kaç örneği olan; Tıp Merkezi içinde, bir Medikal Estetik Departmanı kurdum. Bu dönem, Obesite ve zayıflama teknikleri konusunda ciddi bir deneyim kazandım. Bu süreç; hep çalışma ve Medikal estetik ile ilgili eğitimlerl ...

Etiketler
Hyaluronik asit dolgu nedir?
Dr. Mehtap Bayramoğlu
Dr. Mehtap Bayramoğlu
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube