Yüz mezoterapısı

Yüz mezoterapısı

Mezoterapi; cerrahi operasyon ve lazer, deriyi yıkıma yol açarak yeniler. Ancak mezoterapi bunlara alternatif olarak geliştirilen, medikal bir uygulamadır. Mezoterapi doktorlar tarafından 50 yıldan uzun bir süredir yapılmaktadır. Mezoterapi sadece deri ile ilgili değildir; spor yaralanmalarından adet öncesi ağrılara, eklem ağrılarından kas spazmlarına, fibromiyaljiden gut hastalığına kadar pek çok alanda destekleyici tedavi olarak uygulanır. Ülkemizde mezoterapi genel olarak yüz gençleştirme (mezolifting) ve lokal yağ birikimini ve selüliti gidermeye yönelik uygulamaları ile bilinir. Mezolifting metabolizmasını hızlandırarak deriyi gençleştirmeyi hedefler. Bu amaçla vitamin, mineral ve aminoasitler(mikro besinler) deri altna küçük dozlarda verilir. Böylece kolajen ve elastin üretimi artar, deri gençleşir. Bu mikro besinler krem, serum olarak deriye uygulandıklarında mezolifting’de olduğu kadar iyi nüfuz edemezler. Bu nedenle aynı etken maddeler kullanıldığında bile mezolifting daha etkilidir. Mezolifting ile deri beslenir ve gençleşir.

Mezoterapi neden işe yarayan bir yöntemdir?

Deri yaşlandıkça kan dolaşımı zayıflar, alabildiği besinler ve oksijen azalır. Böylece toksinleri dışarı atma yeteneği giderek kaybolur. Toksinleri atamayan deri erkenden yaşlanır ve kül rengine bürünür. Mezoterapi derinin erkenden yaşlanmasına engeldir, beslenmesini ve kan dolaşımını destekler.

Mezoterapiden sonra ne hissedilir?

Mezoterapi deriyi gençleştirmede oldukça başarılıdır, başta yüz ve boyun olmak üzere birçok alandaki sarkma ve kırışıklıkların toparlanmasında, yağ birikiminin giderilmesinde etkilidir. Deride; dinlenmiş, parlak, sıkı ve lekeleri hafiflemiş bir görünüm elde edilir.

Mezoterapiye ne zaman başlanır?

Mezoterapinin yaygın olduğu ülkelerde kadınların birçoğu mezoterapiye 30′lu yaşlarda başlar. Ancak kadın yaşamının her aşamasında mezoterapi ile alınabilecek iyi sonuçlar mevcuttur.

Mezoterapi tek başına mı uygulanır?

Mezoterapi tek başına veya Botulinum toksini, lazer, peeling, antioksidan tedaviler, cerrahi operasyonlar veya diğer yüzeysel uygulamalara destek olarak yapılır.

Mezoterapi herkese aynı ürünlerin uygulaması ile mi yapılır?

Standart mezoterapi ürünleri hastaların durumuna göre düzenlenmiş programlarla uygulanır, yani bir grup ürün arasından seçilenler herkese farklı sıklıkta uygulanabilir. Çünkü herkesin deri tipi ve deri problemi farklıdır.

Mezoterapi hangi aralıklarla uygulanır?

Seanslar haftalık veya 15 günde 1 uygulama şeklinde düzenlenir. Her seans baştan sonra 40-45 dakika sürebilir.

Mezoterapi’de sonuçlar ne zaman görülmeye başlar?

Bazen sonuç ilk uygulama sonrası görülür. Ancak ortalama olarak 2-3 seansta gözle görülür bir ilerleme sağlanır. Yüz uygulamaları düzenli bir cilt bakımı ve güneşten korunma ile sürekli hale gelir. Eğer selülit ve lokal yağ giderici uygulamalar yapılıyorsa bunu bol su, egzersiz ve doğru beslenme ile desteklemek gerekir. Ancak zaman asla durmaz. Elde edilen sonuçların kalıcılığını artırmak için uygulama dizilerini düzenli aralıklarla tekrarlamak gerekecektir. Duyulabilecek acı birkaç milimetrelik bir iğnenin vereceği hafif bir batma hissidir.

Yan etkisi var mıdır?

Sıklıkla görülebilen bir yan etki olarak çok minik morarmalar olabilir, bunlar da en fazla birkaç gün içinde geçerler. Uygulamadan sonra geçici bir kırıklık oluşabilir. Bu da 24-48 saat içerisinde geçer.

Uygulama sonrası yapılmaması gereken şeyler nelerdir?

Uygulama alanına (yüz-vücut) ve uygulamanın amacına göre değişir. Genellikle yüz uygulamalarından 4 saat sonraya kadar makyaj yapılmamalıdır. 6-8 saat kadar çok sıcak suyla duş alınmamalıdır. Uygulama öncesi yüksek proteinli besinler almanın ancak kahve benzeri uyarıcılardan kaçınmanın yararlı olacağı söylenebilir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Berker Büyükgüral

Etiketler
Mezoterapi uygulaması
Op. Dr. Berker Büyükgüral
Op. Dr. Berker Büyükgüral
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube