Düzgün bir boyun yüzün güzelliğine önemli katkıda bulunur. Boynu gergin ve düzgün tutan en önemli yapı deri altında bulunan; köprücük kemiğinden, alt yüze kadar yelpaze şeklinde uzanan bir kas tabakasıdır. Düzgün bir boyunda bu kas tabakası bir korse gibi boynu sarar ve deriyi gergin tutar. Kasın gevşemesi ve yer değiştirmesi ile boyunda uzunlamasına bantlar oluşmaya başlar, çene altı sarkar, boyun derisi gevşer. Hatta bu değişikler yüz alt bölgesini de etkiler ve aşağı doğru çekmeye başlar.
Çene altında 3-4 mm lik teleskoplarla girilerek boyun kasına korse gibi şekil verilebilir ve silindirik boyun konturu tekrar sağlanabilir. İşlem sırasında boynun görüntüsü büyütülmüş bir şekilde fiber kablolar ile ekrana aktarılmakta ve ayrıntılı bir şekilde boyun anatomisi görülebilmektedir. İşlem sırasında cadı çenesi olarak bilinen çene ucu sarkmaları da düzeltilebilir. İşlem sonrası iyileşme hızlıdır. İşlem lokal anestezi altında yapılabilir. Görünür bir yara izi bırakmaz. Boyun derisinde aşırı sarkmanın olduğu durumlar dışında çene altı sarkmaları, boyun derisi gevşeklikleri, boyunda bulunan uzunlamasına bantlar için ideal bir tekniktir. İşlemde buyun derisi oluşturulmuş boyun korsesi üzerinde güzel bir şekilde iyileşir. İleri düzey boyun sarkmalarında da aynı teknik kullanılabilir. Bu durumda fazla deri ense saç hattından çıkarılır. Etki süresi uzun 5-10 yıl devam eder.
Korse tekniği yüz gençleştirme işlemlerinin bir parçası olarak kullanılabildiği gibi, tek başına da kullanılabilir. İşlem sırasında boyundaki yağ fazlalıkları alınabilir. Bazen sarkan çene altı tükrük bezleri boyunda düzensizlik yaratabilir. Korse tekniği sırasında sarkan tükrük bezleri toparlanabilir. Gerekirse çene iskeleti implantlar ile güçlendirilir. Boyun çene açısı kapalı kişilerde, bu açıyı oluşturmak içinde gereken kas şekillendirme ve askı işlemleri bu teknikte yapılabilir. Düzgün ve gençleşmiş bir boyun üzerinde yüz gençleştirme daha başarılı sonuç verecektir.