Yüz germe,

Yüz germe,

Yüz germe batıda en sık yapılan ameliyatlardan biri ve en yüz güldürücü ameliyatlardan biri olmasına rağmen halkımız arasında maalesef sakıncalı bir ameliyat olarak algılanmaktadır. Oysa tecrübeli ellerde son derece sağlıklı ve güvenilir sonuçlar elde edilmektedir. 

Şon yıllarda yeni teknikler geliştirilmiş ve daha kalıcı uzun süren sonuçlar elde edilmektedir. Yüz germe ameliyatlarında yüze yağ enjeksiyonunu da rutin olarak yapmaktayım. Yüz germe ile birlikte boyunda da gevşek dokular varsa aynı seansta boyun germe de yapmaktayım. Klasik yüz germede yüzün tamamı tedavi edilirken, mini yüz germede sadece alt yüz gerilebilmektedir. Yüz germe ameliyatını genellikle genel anestezi altında yapmaktayım. 1-2 gün hastanede istirahat gerekebilir. Sıkça sorulan sorulardan biri de: yüz germe ameliyatı ne sürede etkisini kaybeder? Genellikle 5-10 yıl sürdüğünü söyleyebilirim.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Birol Civelek

Prof.Dr. Birol Civelek Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'nden mezun olarak Tıp Doktoru ünvanı almıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp 
Fakültesi'nde Kulak Burun Boğaz ihtisası yapmıştır. 2010 yılında Doçent ve 2016 yılında da Profesör ünvanları almaya hak kazanmıştır. Prof.Dr. 
Birol Civelek Çankaya'da yer alan muayenehanesinde hastalarını kabul etmektedir.

Prof. Dr. Birol Civelek
Prof. Dr. Birol Civelek
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube