Estetik operasyonlarla vücut şeklini düzeltme

Estetik operasyonlarla vücut şeklini düzeltme

Bazı insanlar vücut şekli bakımından doğuştan şanslıdır. Genetik yapının getirdiği avantajla mükemmel bir vücut gelişimi gösterirler. Daha çocukluktan böyle kişileri fark ederiz. Genellikle sportif ve fit bir görünümleri vardır. İster kadın ister erkek olsun, kişi dengeli beslenir ve aktif bir yaşam sürerse bu özelliğini ömür boyu korur. Maalesef hepimiz bu kadar şanslı değiliz veya bu şansı elde etmek için yeterince gayret göstermiyoruz. Şişmanlama, zayıflama ve bazı hormonal bozukluklar vücut şekillenmesinde bazı olumsuzluklara neden olmaktadır. İstenmeyen yerlerde veya vücut genelinde yağ dokusu artışı meydana gelebilmektedir. Dolgun olması gereken yerler sarkmış ve içi boşalmış olabilir.

Vücut geneli değerlendirildiğinde herhangi bir bölgede deri sarkması mevcut değilse ve belirli bölgelerde yağ doku fazlalığına bağlı bombelikler mevcutsa, genellikle ‘liposuction’ denilen yağ çekme yöntemi ile sorunu çözebilmekteyiz. Özellikle 35 yaşın altındaki kişilerde ‘liposuction’ sonrasında derinin istediğimiz şekli alması  ideal bir şekilde olmaktadır. ‘Liposuction’ denilen yöntemle çok ince, 3-5 mm inceliğindeki uzun iğnelerle deriden girilerek alttaki yağ dokusu azaltılmakta ve istenilen şekil verilmektedir. Kadınlarda daha çok karın, kalçalar, basenler ve bacaklarda bu yağ dokusu artışı görülmekte ve bu bölgeler düzeltilmektedir. Erkeklerde ise karın, bel bölgesi ve meme çevresinde bu yöntem başarıyla uygulanmaktadır. Arzu edildiği taktirde alınan bu yağlar baldır ve popo bölgesi şekillendirilmesinde de kullanılabilmektedır. Bu girişimlerden hemen sonra hasta ayağa kalkabilmekte ve yapılan işlemin özelliğine göre 1-10 gün içerisinde işine dönebilmektedir. 2-3 hafta kadar korse kullanımı, düzeltilen bölgelerin şekillenmesine katkıda bulunmaktadır.  

Karın bölgesi sarkmalarında külot içerisinde kalacak bir kesi ile deri ve yağ dokusu çıkarılmakta ve karın bölgesi gerdirilerek düzleştirilmektedir. Bacakların yan ve iç bölgelerindeki sarkmalar da gerdirme işlemi ile daha düzgün bir şekle çevrilmektedir. Bacak arka tarafı germe işlemi ile birlikte popo kaldırma işlemi de aynı ameliyatta yapılabilmektedir. Baldırlardaki incelik arzu edilirse silikon protezlerle kalınlaştırılarak daha hoş bir şekil verilmektedir. Kesiler mayo içerisinde kalacak şekilde yapıldığı için denize girildiğinde fark edilememektedir.  

Kolların şekillendirilmesinde fazla yağ dokusu ‘liposuction’ ile inceltilebilmekte ve sarkmış olan bölgeler gerdirilerek gençleştirilmektedir. Kesiler kolun iç tarafında yapılmakta ve normal şartlarda görünmemektedir.

Erkeklerde jinekomasti dediğimiz kadın tipi büyüme durumunda sadece ‘liposuction’ ile çözümlenebilen durumlar vardır. İleri düzeydeki sarkmalarda ve meme dokusu büyümelerinde deri fazlası çıkarılmakta ve meme bölgesi gerdirilerek şekillendirilmektedir. Kesiler, meme başı çevresinde yapılmakta ve kişiyi rahatsız edici düzeyde olmamaktadır. Sarkma ve deformasyonun derecesine göre kesi şekli ve uzunluğu değişmektedir.

Bu ameliyatlardan sonra ameliyat sonuçlarını korumak adına kişilerin dengeli beslenmesi şarttır. İçinde sporu da barındıran aktif bir yaşam, sonuçların ameliyat sonrası daha da iyi bir hale gelmesine yardımcı olmaktadır. Vücudun şekillendirilmesi kişinin özgüvenini artıran bir durumdur. Kadın veya erkekler,  giysilerinin üzerlerine tam oturması nedeniyle mutlu olacaklar ve denize çekinmeden girebileceklerdir. Estetik plastik cerrahinin gelişimi ile birlikte kişiler artık arzu edilmeyen vücut şekil bozukluklarını ömür boyu taşımak zorunda değildirler.

 

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Hüseyin Borman

Prof. Dr. Hüseyin BORMAN, 1983 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini 1989 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1991-1997 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlayarak uzmanlığını almıştır. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi    Anabilim Dalı’nda 2004 yılında Doçent, 2010 yılında ise Profesör unvanı almıştır. Prof. Dr. Hüseyin BORMAN, Başkent Üniversitesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda 1997-1999 yılları arasında Uzman Hekim olarak, 1999-2006 yılları arasında Yrd. Doç. Dr. olarak, 2006-2010 yılları arasında Doç. Dr. olarak, 2007-2015 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanı olarak ve 2010 yılında Prof. Dr. olarak hastalarına hizmet ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Vücut hatlarını düzeltmek
Prof. Dr. Hüseyin Borman
Prof. Dr. Hüseyin Borman
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube