Yüz estetiği yüz germe (rhytidectomy)

Yüz estetiği yüz germe (rhytidectomy)

Yüz Germe Ameliyatı (Rhytidectomy)

Yüz germe ameliyatı ile yüz ve boyun derisindeki sarkıklık giderilir.Çene altındaki yağlanma ortadan kaldırılır. Derialtı dokusu takviye edilir. 

Genellikle 40 yaşın üzerindeki erkek ve kadınlara uygulanır.

Sigara kullanan hastaların ameliyattan en az 10 gün önce sigarayı bırakmaları önerilir.Sigara doku kanlanmasını bozarak nekroza neden olabilir.

Merkezimizde yüz germe ameliyatı ameliyathanede lokal anesteziye destek sedasyon anestezisi  ile yapılır.2-2.5 saat kadar sürer.

Hastalar bir gece merkezimizde kalırlar. 

İzler, şakak bölgesinde saçlı deri içinde, kulak önü ve arkasında gizlenir. Çene altı bölgesindeki yağlar alınırsa çene altında 3-5 mm.lik bir iz kalabilir.

Yüzde genel bir şişlik ve morarma ,uyuşukluk ve gerginlik hissi olabilir. Ameliyat esnasında yüz sinirleri anesteziden hafif derecede etkilenebileceğinden yüzde hafif asimetriler olabilir. Bunlar 3-5 gün içinde kendiliğinden geçer.

Ameliyat sonrası uygulanan baş sargısı ertesi gün çıkarılır.Genel kontrol ve pansuman değişimi yapılır. Saçlar yıkanır ve gerekirse sargı yeniden konulabilir.

Dikişler ameliyattan 5-7 gün sonra alınır.

Kişi 1 hafta sonra işine dönebilir ,makyaj yapabilir.

3 hafta ağır egzersizlden kaçınılmalı, yüz bölgesi darbelere karşı korunmalıdır.

 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Ketene

Op. Dr. Mehmet Ketene, 1960 yılında Kerkük’te dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Bağdat'ta tamamladı. Tıp eğitimine 1978 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlayan Dr. Ketene, 1985 yılında mezun oldu ve tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasına 1987 yılında Ankara Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ABD'da başladı ve 1993 yılında uzman doktor unvanını aldı.  Dr. Ketene, uzmanlığını almasının ardından 1993 yılında ECM Estetik Cerrahi Merkezi' ni kurdu ve 2007 yılına kadar çalışmalarını devam ettirdi. Ayrıca yine 1993 yılında Sevgi Hastanesi’nde Plastik Cerrahi Merkezi'ni kurdu ve 1999 yılına kadar çalıştırdı. ECM Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Merkezi'ni 2007 yılında dal merkezine dönüştüren Dr. Ketene,Türkiye ve yurt dışında mesleki kongre ve toplantılara katılarak alanındaki gelişmeleri takip ett ...

Etiketler
Yüz germe ameliyatı nasıl yapılır
Op. Dr. Mehmet Ketene
Op. Dr. Mehmet Ketene
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube