Doktorsitesi.com

Yaprak Porselen Kullanım Alanları

Dt. Mehmet Suphi Çelikoğlu
Dt. Mehmet Suphi Çelikoğlu
16 Ağustos 201967 görüntülenme
Randevu Al
Yaprak Porselen Kullanım Alanları

Porselen laminate veneerler, mine defektlerinde, diş renklenmelerinde, diestemalı, malpoze ve aşınmış, dişlerde ve özellikle pulpa boyutlarının büyük olduğu genç hastalarda, full kronlara alternatif olarak, özellikle ön grup dişlerde AZ MİKTARDA DİŞ KESİMİ yapılarak uygulanan estetik restorasyonlardır.

Sanılanın aksine sadece estetik amaçla uygulanmaz. Uygulandığı bazı durumlar;

- Diş renklenmeleri

- Dişler arası boşlukların kapatılması

- Kron boyu kısa dişlerin uzatılmasında

- Geniş pulpalı dişlerde tam seramik kesiminin yaratacağı hasarı önlemek için

- Diş ön yüzünde birden fazla bölgede dolgu olduğu durumlarda

Yapılması yüksek hassasiyet ve teknik bilgi gerektirdiği için tecrübeli kişilerce yapılmalıdır. 

Etiketler

Estetik dişGülüş tasarımı smile designYapraksı porselenLaminate

Yazar Hakkında

Dt. Mehmet Suphi Çelikoğlu

Dt. Mehmet Suphi Çelikoğlu

Dt. Mehmet Suphi ÇELİKOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenim gören Dt. Mehmet Suphi ÇELİKOĞLU, yaptığı çalışmalar ile Estetik Diş Hekimleri Akademisi üyesi olmuştur. Ve bu alanda halen çalışmalarına devam etmektedir.

Dt. Mehmet Suphi ÇELİKOĞLU, mesleki çalışmalarına Ankara'da bulunan Ortadoğu Damla Tıp Merkezi'nde devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır