Yaprak Porselen (Porselen Lamina Veneer) nedir? Kimlere uygulanabilir?

Dt. Elif Beycan Şen
Dt. Elif Beycan Şen
8 Şubat 2018156 görüntülenme
Randevu Al
Yaprak Porselen (Porselen Lamina Veneer) nedir? Kimlere uygulanabilir?

Yaprak Porselen (Porselen Lamine Veneer)” son zamanlarda hastalar tarafından sıkça soruluyor ve talep ediliyor.

"Rahat gülümseyemiyorum, ancak dişlerimin gereğinden fazla kesilerek küçültülmesini de istemiyorum."

"Dişlerim ayrık duruyor ya da dişlerimdeki aralıklardan rahatsızım ancak tel taktırmak istemiyorum."

"Dişim/dişlerim küçük,dişlerimi büyütmek istiyorum."

Bu şikayetlerle son zamanlarda diş hekimine başvurulması yaprak porselen tedavisindeki artışa neden oldu.

Peki nedir yaprak porselen ?

Yaprak porselenler(porselen lamina) uygulaması dişin sadece ön yüzeyinde minimal pürüzlendirmelerle uygulanan tedavilerdir. Porselen laminalar ölçü alınmasından dişlerin hazırlanmasına,tasarım yapılmasına kadar her bir aşaması hassas ve titiz bir çalışma gerektiren tedavilerdir.Bunun nedeni laminaların yaklaşık 0,3-0,5 mm kalınlığında olmasıdır.Laminalar tüm bu inceliklerinin yanında dayanıklı materyallerden üretilerek yapılmaları ve yüksek dayanma gücü olan yapıştırıcı ajanlarla yapıştırılmalarıyla tercih edilme nedenlerini arttırmaktadır.

Kimlere uygulanabilir ?

Dişlerinin şeklinden memnun olmayan hastalara,

Ön bölgedeki beyazlatma ile giderilemeyen renklenmelerde

Dişleri aralıklı olan hastalara

Ön diş dolgularında renklenme sorunu yaşayan hastalarda

Ön dişleri kırılmış olan hastalarda

Çapraşık ve eğri dişlerin düzeltilmesinde

Porselen lamina tedavisini sıklıkla uyguluyoruz.

Tedavi süreci Nasıl işliyor?

Öncelikle hastanın gülüş tasarımının yapılması için ağız içerisi ve yüz fotoğrafları alınmalı ve dijital ortamda gülüş tasarımı yapılmalıdır.Bu aşamada hastanın beklentileri iyi anlaşılmalıdır.Gülüş tasarımının en büyük avantajlarından biri de “Mock-Up” dediğimiz uygulamayla dişler yapılmadan önce hastaya gülüşünün nasıl olacağının gösterilebilmelisidir.Renk uyumu açısından renk ölçüm cihazıyla dişin doğal rengi belirlenerek lamineler için doğal görünümlü diş rengi belirlenmelidir.

Tedavi süreci yaklaşık 3 seans sürecektir.Bu seanslarda fotoğraf üzerinde hastayla yorum yaparak ideal lamine tedavisine ulaşılabilmektedir.

Etiketler

LamineLaminate porselenLaminate kaplamaLaminalarLaminant porselenLamina diş kaplamasıLaminate porselenlerLaminate porselen ömrüLamine veneer porselenlerLamina veneerYapraksı porselenLamina tedavisiLamina venerLaminat kaplamaLaminate veneerLaminate veneer kaplamaLaminate veneer hangi durumlarda uygulanırLaminate veneerlerYaprak porselenlerle dişlerde doğal görünümYaprak lamineYaprak porselen takmakYaprak porselen nedirYaprak porselen hangi durumlarda kullanılırYaprak porselen kimlere uygulanırYaprak porselen operasyonuYaprak porselen tekniğiYaprak porselen detaylarıYaprak porselen ne demektirYaprak porselenlerin ömrü uzun mudurYaprak porselen kullanımıYaprak porselen kullanım süresiYaprak porselen tedavisiYaprak porselen bakımıYaprak porselen dişYaprak porselenler ile estetik gülüşYaprak porselen nedir?

Yazar Hakkında

Dt. Elif Beycan Şen

Dt. Elif Beycan Şen

Dt. Elif BEYCAN ŞEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2011-2016 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları”, “GC Kompozit Lamina Teknikleri”, “Facial Aesthetics” , “Modern Ways of Restoration Materials”, “Botulinum Toxin Temel İleri Düzey”, “Uygulamalı Temel İmplantoloji”, “All on 4 Konsepti”, “Nobel Biocare Sempozyumu”, “Modern Ways of Implantology”, “İleri Cerrahi” kurs ve sertifika programlarını başarıyla tamamlamış olan Dt. Elif BEYCAN ŞEN, ''Estetik Diş Hekimliği” , “Gülüş Tasarımı”, “Laminate Veneer” ve “İmplantoloji” üzerine yoğun çalışmalar yapmaktadır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır