Yağ enjeksiyonu!

Yağ enjeksiyonu!

Yağ enjeksiyonu hem estetik hem rekonstrüktif cerrahide önü açık olan ve şu anda bile çok tatmin edici sonuçlar veren bir uygulamadır. Çünkü yağ uygulamalarında belli oranda kayıp gerçekleşse de tekrarlayan uygulamalarla istenen hacime rahatlıkla ulaşılabilinmektedir. Hyalurinik asit türevi dolgu maddelerinden en önemli farkı bu vücudumuzun kendi dokusudur ve onu yabancı kabul etme ve yıkıp parçalama gibi bir işleme uğratmaz ve bir kez bu yerleştirildiği yerde yağ dokusu kabul gördüğünde hastanın yaşamı boyunca orada kalır. Hatta hasta kilo alıkça bu bülgede hacimini genişletir kilo verincede aksi şekilde hareket eder. 

Özellikle estetik cerrahide zamanla volumunu kaybeden yüz bölgesinde gençliğin görüntüsü olan yüzdeki kalp şekli ki elmacık kemikleri kısımları dolgun çene ucuna doğru incelen görüntü yerine kutu şekline bırakır. Burada ise elmacık kemikleri üzerindeki yağ dokusu volumunu kayıp etmiş veya aşağı doğru yer değiştirmiştir. İşte cilt dokusunda fazla bir sarkma olmayan bayanda bu yağ enjeksiyonları ile hastaya genç bir görünüm sağlama şansı vardır. Ayrıca enjekte edilen yağın cildi gençleştirici etkisi olduğu bilinmektedir.

Rekonstrüktif cerrahide meme rekonstrüksiyonu yapılan hastalara bu enjeksiyonlar sık yapılmaktadır. Bularda memenin üst kısmı yapılan ameliyatlara rağmen dolgun bir hal almayabilmektedir. İşte bu bölgeye yapılan bir kaç yağ enjeksiyonu ile istenen estetik sonuca rahatlıkla ulaşılabilinir.

 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Serdar Nasır

Prof. Dr. Serdar Nasır Yenimahalle Halide Edip Lisesi’nden 1989’da mezun oldu.Tıp eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1996’da, uzmanlık eğitimini 1996-2002 arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2002-2009 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda çalıştı. 2009 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda çalışmaktadır. 2011 yılında Doçent ünvanını aldı. 2019 yılında Profesör olan Dr. Nasır halen bu kadroda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 2006-2008 yılları arasında ABD’de Ohio, Cleveland’taki Cleveland Clinic’te Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk, dünyanın ise ikinci yüz naklini yapan Dr.Siemionow ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Yağ enjeksiyonu iyileşme süreci
Prof. Dr. Serdar Nasır
Prof. Dr. Serdar Nasır
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube