Doktorsitesi.com

Varis Tedavi Edilmezse Kalbe Akciğere Pıhtı Atar Mı??

Op. Dr. Erol Bahtiyar
Op. Dr. Erol Bahtiyar
27 Ocak 202552 görüntülenme
Randevu Al
Varis ve pıhtı arasındaki ilişki!!
Varis Tedavi Edilmezse Kalbe Akciğere Pıhtı Atar Mı??

     Varisli damarlar pıhtı atmaz diyebiliriz. Fakat çok özellikli durumlar hariç. Varisler ile pıhtı atmasının hiçbir alakası yoktur. Pıhtı ana damarın bir hastalığıdır ve biz buna derin ven trombozu diyoruz. Derin Ven Trombozu ana damarlarda pıhtı oluşması ve tedavi edilmezse kalbe akciğerlere atması problemidir. Bizim tedavi yöntemimiz olan skleroterapi yüzeysel damarlara uygulanan bir tedavidir ve dolaşıma %5 katkıda bulunan damarlara uygulanmaktadır. Derinde yer alan damarlar dolaşımın geri kalanını yani %95 ii sağlamaktadır o yüzden derindeki damarlara dokunmamaktayız. Pıhtı oluşmaması demek tedavi olmama gerek yok dememize yetmiyor maalesef. Çünkü varis tedavi edilmezse daha fazla şikayete yol açmakta ve yaşam kalitemizi düşürmektedir.

Etiketler

Kan pıhtılaşmasıVaris ameliyatıVaris çeşitleriKılcal damar varisiVaris oluşumuVarisin ilerlemesiSkleroterapiSkleroterapi tedavisiVaris tanısıBacak toplar damarlarında pıhtıAkciğer atar damar içinde pıhtıKılcal damarların tedavisi: skleroterapiKöpük skleroterapisiPıhtı oluşumu

Yazar Hakkında

Op. Dr. Erol Bahtiyar

Op. Dr. Erol Bahtiyar

1988 yılında Trakya Üniversitesinden (Bulgaristan) mezun oldum.1989 tarihinde Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç ettim.1990-1995 arasında 112 servisinde ( Alsancak Yeşilyurt Devlet Hastanesinde) çalıştım. Tıpta uzmanlık sınavını kazanarak 1995 tarihinde  Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi ihtisasına başladım.2002 tarihinde uzman olarak mecburi hizmet için Tokat Devlet Hastanesine tayinim çıktı..2003 tarihinde İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesinde tayin edildikten sonra 2011 tarihine kadar bu kurumda çalıştım.2002-2011 tarihleri arasında hastanede çalışırken aynı zaman da bir çok özel hastanede ameliyathane ekiplerine katılıp dış doktorluk yaptım 2012 tarihinde istifa ederek Manisa Vatan Özel Hastanesinde ardından Manisa 8 Eylül Hastanesi, Özel Muğla Yücelen Hastanesinde ve Afyon Fuar Hastanesinde çalıştıktan sonra emekli oldum. Bir teklif üzerine 2014 Yerel seçimlerinde İzmir Bornova Belediye Başkanlığı adaylığı için seçimlere katıldım. Seçimlerden sonra Uşak Devlet Hastanesinde Açık Kalp Cerrahisi kurulması üzerine aldığım davet ile tekrardan Devlet Hastanesine geri dönüş yaptım.2015 yılında Açık Kalp Cerrahisinin kurulmasına katkıda bulunarak 2022 yılına kadar çalıştım ve emekli oldum. Emekli hayatının güzel fakat bir hekim için verimsiz olduğunu düşünerek Temmuz 2024 yılında bir varis tedavi merkezinde göreve başladım. Ekim ayında bu merkezden ayrılarak kendi muayenehanemi açmaya karar verdim ve şu anda kendi muayenehanemde müstakil olarak çalışmaktayım. Bu süreç içerisinde 2004 tarihinde Kalp ve Damar Cerrahisinde ihtisasımı başarıyla tamamladığıma dair , 2018 yılında uygulamalı bir şekilde medtronic ve inovasyon merkezinde simülatör eğitimini tamamladığıma dair , 2005 yılında varisli damarlar için iç ve dış lazer tedavisi atölyesini tamamladığıma dair sertifikalar aldım. Bunlar dışında eğitimim ve iş hayatım boyunca bir çok kongreye katılmış, bir çok KVC eğitim almış ve sertifikalara sahip olmaktayım.
   Şu anda ki muayenehanemde ise varis tedavisi, skleroterapi ( köpük ) tedavisi, radyo frekans tedavisi, kılcal damar tedavisi, hemanjiom tedavisi yapmaktayım. Aynı zaman koroner baypas cerrahisi, kapak cerrahisi, aort anevrizma cerrahisi, perifer arter hastalığı baypas cerrahisi, varis ameliyatı gibi tedaviler için de özel bir hastane ile görüşüp ameliyatları orada yapmayı planlamaktayım.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.