Vajinoplasti nedir? ameliyatta ne yapılır?

Vajinoplasti nedir? ameliyatta ne yapılır?

Vajina dış genital organlar ile rahim ağzının arasında mevcut olan 7-10 cm uzunluğunda tüp şeklinde bir organdır. Cinsel fonksiyonu olduğu gibi doğum esnasında da doğum kanalı olarak işlev gördüğü için sıklıkla çoklu doğumlardan sonra deforme olup gevşeyebilmektedir. Bu durum hem hasta hem de partnerinde cinsel hazda azalmaya yol açabilmektedir. Oluşmuş olan deformitenin düzeltilmesi ve gevşekliği giderme işlemine vajinoplasti denmektedir.

Ameliyatta ne yapılır?

Ameliyat anestezi doktorlarının sedasyon desteği ile lokal anestezi altında yapılabilir. Vajinanın arka veya yan duvarlarından fazla olan mukoza dokusu çıkarılarak uygun şekilde onarım yapılır ve genişleme ile gevşeklik düzeltilmiş olur.

Ameliyat sonrası bakım nasıldır?

Hastalar sıklıkla aynı gün taburcu edilirler. Ertesi gün banyo yapılabilir. İkinci haftada denize girilebilir. Ameliyat yerinde herhangi bir iz kalmaz. Bir aylık cinsel perhiz önerilir.

Bu makale 17 Mayıs 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ersin GÖNÜLLÜ

Op. Dr. Mehmet Ersin GÖNÜLLÜ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Unvanı almıştır. 

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, Medical Park Gebze Hastanesi ve Estethica Bakırköy Tıp Merkezi, Levent Hastanesi gibi bir çok kurumda görev almış olan Op. Dr. Mehmet Ersin GÖNÜLLÜ, bir çok kongre, seminere katılmış olup ayrıca yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış bir çok makalesi mevcuttur.

Op. Dr. Mehmet Ersin GÖNÜLLÜ, mesleki çalışmalarına İstanbul / Şişli'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Vajinoplasti ameliyatı
Op. Dr. Ersin GÖNÜLLÜ
Op. Dr. Ersin GÖNÜLLÜ
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube