Vajinal varis nedir? ​

Vajinal varis nedir?  ​

Vajinal varisler, diğer varisler gibi bir toplardamar hastalığıdır. En sık olarak, adından da anlaşılabildiği gibi vajinal bölgede bulunur. Vajina dudaklarında görülen vulvar varisler bacaklarda görülen damar genişlemesinden hiç bir farkı olmayıp, hatta bağlantılıdır. Çünkü bacaklarda başlayan toplardamar yukarı doğru ilerlemekte ve o bölgede dalları bulunmaktadır. O nedenle genital bölgede varis olması bacaklarınızda da olmasına neden olacaktır.

Şikayetler:

Yakınması olan hastalarda yürüme sırasında rahatsızlık, sanki vajinal bölgede şişkinlik varlığı, bir basınç hissedilmesi, kaşıntı, ağrı, ele gelen kitle (genişlemiş toplardamarın kendisi) ve cinsel birleşme sırasında ağrı olabilir.

Genişlemiş olan bu toplardamarların kendi kendine kanamaları oldukça seyrek gözlenir. Ancak, normal doğum sırasında perine bölgesinde oluşan yırtılmalar, açılan epizyotomiler veya vajen duvar yaralanmalarında oldukça ciddi ve yaşamı tehdit edebilen kanamalar gözlenebilir.

Vajinal Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Normal damar genişlemesinden farklı olmadığı için tedavisi de genelde aynı olmaktadır. Lazer ve Radyofrekans yöntemi vajinal variste işe yaramayacaktır. Bu nedenle skleroterapi ve köpük skleroterapi yöntemleri uygulanır. Sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede ameliyatsız olarak sağlığınıza kavuşursunuz.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Onur Gürer

Prof. Dr. Onur GÜRER, 1966 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde yaparak Kalp Damar Cerrahisi uzmanı olmuştur. İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde 15 yıl boyunca görev almış olan Doç. Dr. Onur GÜRER, bu hastaneden sonra çeşitli özel kurumlarda 7 yıl boyunca çalışmalarını sürdürmüş şu an ise mesleki çalışmalarına İstanbul Şişli'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. Kalp ve Damar Cerrahisi alanında çok sayıda başarılı operasyon gerçekleştirmiş ve Türk Tabipler Birliği, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, Türk Kardiyoloji Derneği, Min ...

Etiketler
Vajinal varis
Prof. Dr. Onur Gürer
Prof. Dr. Onur Gürer
İstanbul - Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube