Vaginismus kabusunuz olmasın

Vaginismus kabusunuz olmasın

VAJİNİSMUS NEDİR?
     Vajinismus bir hastalık degildir. Ancak çözülmediği taktirde evliliğinizin kabusu olabilir.
     Birliktelik arzusu varken , ön sevişmede hiç bir sorun yok iken cinsel birleşme anı geldiğinde vajen girişinde yaşanılan istemsiz kasılmalar nedeniyle ilişkinin devam edememe durumudur.
''Türkiyede Her 10 kadından 1'inin VAGİNİSMUS yaşadığını biliyor muydunuz?''

 VAJİNİSMUS TEŞHİSİ NASIL KONULUR?
   Vajinismus tanısı,bu konuda eğitim almış bir jinekolog doktor tarafından konmalıdır.
    İlişkiye girememe durumunun yapısal bir nedene bağlı olmadığı tespit edildikten sonra ;Doktorunuz tarafından size ''VAJİNİSMUS'' teşhisi konulabilir.Vajinismus'un şiddeti  ve tedavi süreci konusunda bilgi verildikten sonra size özel terapi planı doktorunuz tarafından çizilir.
    1-Yapılan çeşitli bilimsel açıklamalarda vajinismusun Türkiyede en sık rastlanan kadın cinsel sağlık problemi olduğunu biliyor musunuz ?
    2-Vajinismustaki en büyük problem bu sorunun kimse ile paylaşılmamasıdır. Bu problemin temelinde de , genelde  evlilik öncesi jinekolojik danışmanlığın  alınmamış olması yatar.
    3-Klinik deneyimlerime dayanarak: kliniğe başvuran bayanların sadece % 30'unda gerçek vajinismus teşhisi konulabilmesidir.

YANİ; diğer % 70'lik grupta sebebin ,genellikle   hurafeler ve anlatılan amatör ilk gece hikayelerinin ve de çocukluk döneminde yaşanılmış olan cinsel tacizlerin var olmasıdır. Bu grup hastalarda başarıya birkaç saatte ulaşılabilir.

  4-Sebep ne olursa olsun, Vaginismus çiftler için çok ciddi ve bir an önce çözülmesi gereken önemli bir sorundur.
Yıllardır bu nedenden dolayı evlilikleri biten çift sayısı oldukça yüksektir, ancak hiç dile getirilmez ve paylaşılmaz.
 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehtap Çiçek

Op. Dr. Mehtap ŞENTÜRK ÇİÇEK, 1972 yılında İstanbul'da doğmuştur. Pertevniyal Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakultesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1997 yılında eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Hemen ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Aanabilim Dalı'nda 2,5 yıl eğitim altıktan sonra, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2006 yılında ise Dr. Sadikonuk Egitim ve Araştırma Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 2007-2012 yılları arasında İstanbul Bahçelievler Özel Yaşam Hastanesi'nde 5 yıl boyunca çalışmış olan Op. Dr. Mehtap ŞENTÜRK ÇİÇEK, 2013 yılında ise 8 ay süreyle Memorial Hizmet Hastanesi'nde görev yapmıştır. 2013 yılı Aralık ayı itibariyle Haznedar Medicana'da göreve başlamıştır. Mesl ...

Etiketler
Vajinismus yaşayan kadının özellikleri
Op. Dr. Mehtap Çiçek
Op. Dr. Mehtap Çiçek
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube