Uyluk - kalça germe

Uyluk - kalça germe

Kilo alıp verme, güneş ve yaşlanma gibi etkenler sonucunda, özellikle uyluğun iç kısmında ve kalça kısmındaki dokularda gevşeklik ve sarkma oluşur. Uyluk germe ve kalça germe ameliyatıyla bu dokulara tekrar gerginlik kazandırılır ve estetik olarak daha düzgün kontur verilir. Nisbeten daha genç hastalarda, deri kalitesinin iyi olduğu ve sarkıklığın olmadığı durumlarda, yani sadece yağ birikiminin fazla olduğu olgularda liposuction (vakum ile yağ emme) ile başarılı sonuç elde edilir. Ancak, daha ileri yaş grubunda, fazla yağ dokusu ile birlikte deri sarkıklığı var ise  liposuction tek başına yetersiz olacaktır. Bu gibi durumlarda uyluk ve kalça germe ameliyatı liposuctionla kombine edilerek daha iyi sonuçlar alınabilir. Bu ameliyat genellikle genel anestezi altında ve hastane koşullarında yapılır. Ancak sadece uyluk germe , yapılacaksa lokal anestezi altında da yapılabilir. Ameliyat ortalama 1-1,5 saat sürer.

Bu ameliyatta uyluk ve kalça bölümlerinde sarkmış ve gevşemiş olan deri ve yağ dokusu karın germe ameliyatına benzer bir şekilde alttaki derin dokulardan ayrılır, fazlalık kısmımlar eliptik bir şekilde çıkartılırak gerginleştirilir.. 
 
Uyluk ve kalça germe ameliyatları ayrı ayrı veya birlikte yapılabilir, liposuctionla da kombine edilebilir. Yara izi çizgi şeklindedir. Uyluk germede bu yara izi kasık bölgesinde gizli bir şekilde duracak, kalça germede ise, yara izi kalça kemiğinin hemen üstünde, vücudun yan bölgesinde, bikini-iççamaşırı altında kalacak şekilde dizayn edilir. Hasta bu ameliyattan sonra 1 gün hastanede kalır. Ameliyat bölgelerine dren konabilir. Gelen sıvı miktarına göre 1-3 günde drenler çekilir. Ameliyat yerlerinde ilk başlarda bir rahatsızılık hissi veya ağrı hissi olacaktır ve ağızdan alınacak ağrı kesicilerle giderilecektir. İlk başlarda yürümek ağrılı olacak fakat bir kaç gün içinde ağrılar büyük ölçüde azalacaktır. Hasta ameliyattan 48 saat sonra duş alabilir. İlk iki hafta aktiviteler sınırlı olacaktır. Günlük aktivitelere ikinci hafta içinde yavaş yavaş dönülebilir. Spor aktivitelerine katılmak için 4-6 hafta geçmelidir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. İbrahim Oskui

Op. Dr. İbrahim OSKUİ, lisans öncesi öğrenimlerini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1983 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Yine aynı fakülteden  1985 yılında Genel Cerrahi uzmanlığını, 1993 yılında ise Plastik Cerrahi uzmanlığını almıştır. Mesleki hayatı boyunca Genel Cerrahi ve Plastik Cerrahi alanında sayısız başarılı operasyona imza atmış olan Op. Dr. İbrahim OSKUİ, mesleki çalışmalarına 1993 yılından beri Beyoğlu'nda bulunan özel kliniğinde devam etmektedir. Yüz - karın germe, meme ameliyatları, burun ve kulak ameliyatları, göz etrafı kırışıklıkları ve torbaları, çene ve elmacık kemikleri büyütülmesi, erken ve geç yanık tedavisi, deri ve yumuşak doku kanserleri, diyabetik yaralar, normal doğum sırasında oluşan vajinal yırtık ve deformasyonların düzeltilmesi ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
youtube
Etiketler
Uyluk
Op. Dr. İbrahim Oskui
Op. Dr. İbrahim Oskui
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube