Urıner ınkontınans( uı )

Urıner ınkontınans( uı )

Uriner İnkontinans’ı, kısaca mesane işeme kontrolünün kaybı olarak tanımlamak mümkündür. Bu sorunun kadınlar tarafından sıkça yasanmasına rağmen şikâyetlerini hekim ile paylaşmak konusunda zorlanırlar. Çünkü yaşanan sorun sosyal hayatalarının devamı konusunda sıkıntı yaşatır ve bu problemi yaşamaktan ötürü utanç duyarlar. Kliniğimize başvuran hastalarımıza bu şikâyetlerinin olup olmadığının ısrarla sormamıza rağmen net bir cevap olmak konusunda sıkıntı yaşanmaktadır. Oysaki çözümü imkânsız bir problem değildir.

Jinekologunuzla aranızda iyi bir dialoğun olduğu ve gerekli muayene ve tetkiklerin yapıldığı durumda sizi bu sosyal sorundan kurtarmak mümkündür. Gebelik, vaginal doğum ve menapozal dönemdeki hormonal değişikliklere bağlı olarak kadınlar, erkeklerle kıyaslandığı takdirde bu problemi iki kat daha fazla yaşarlar.

21.yüzyılda yaşam sürelerin artması nedeniyle sosyal ve hijyenik bir sorun yaşatan bu durum için pek çok ve de etkin tedavi modelleri geliştirilmiştir. Uygulanacak tedavi yöntemleri hastanın şikâyetleri ve sağlık durumuna bağlı olarak hekim tarafından karar verilerek uygulanır. Amacımız hastalarımızın yaşam kalitesini arttırmaktır.

Hekim tarafından hastalara önerilen tedaviler en az girişimsel işlemlerle başlama eğiliminde olmalıdır. Hastalar için uygun olabilecek tedavi konulan tanı ile uyumlu olacak biçimde hekiminiz tarafından bilgilendirilerek yapılabilecek mesane egzersizlerinden ve mesane irritasyonu yapabilecek yiyecek ve içeceklerden kaçınılarak başlanmalı ve sonuç alınamadığı takdirde ise sırasıyla; Medikal tedavi, elektrik stimulasyonları ve de son olarak yine hasta için cerrah tarafından seçilen en uygun cerrahi yöntemlerle sonlandırılmalıdır. Tedavinin temeli, doğru teşhise ve hasta için yararlı olabilecek en uygun tedavi modilitelerinin seçimidir.Hasta, hekimi ile her türlü problemini güvenle paylaşmalı ve hekim tarafından seçilen hasta için en uygun olan tedavi uygulanmalıdır.  

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ahmet Murat Emanetoğlu

Op. Dr. Ahmet Murat EMANETOĞLU, 7 Mayıs 1963 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lise öğrenimini 1981 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde bitirmesinin hemen ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1987 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1993 yılında ise SSK Göztepe Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlığını almıştır. 1993-1994 yılları arasında Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi'nde, 1993-1998 yılları arasında ise Özel Kadıköy Vatan (Universal Hospital) Hastanesi'nde çalışmış olan Op. Dr. Ahmet Murat EMANETOĞLU, 1997-1998 yılları arasında Özel Kadıköy Vatan Hastanesi ÜYTE (Tüp Bebek) merkezini kurmuş ve burada çalışmalar yapmıştır. 1998-2001 yılları arasında ise Özel Yeni İsviçre Hastanesi ÜYTE (Tüp Bebek) merkezini kurmuştur. 2001-2003 yılları arasında Özel H ...

Etiketler
Urıner inkontınans( ui )
Op. Dr. Ahmet Murat Emanetoğlu
Op. Dr. Ahmet Murat Emanetoğlu
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube