Tuvalet eğitimi '' kaka yaparken acıtıyor.''

Tuvalet eğitimi '' kaka yaparken acıtıyor.''

Kaka Yaparken Acıtıyor!

Tuvaletini yapmaktan korkan çocuklar için bir hikaye

*Çocuğu kakanın nasıl oluştuğu ile ilgili bilgilendirmek, gerekirse basit şemalarla açıklayarak anlatmak faydalı olacaktır.

*Kakanın oluşum aşamalarını anlatarak aslında yediklerinin kaka oluşumunu nasıl etkilediğini daha kolay anlatabilirsiniz.

* Kakayı yumuşatan ve sertleştiren yiyecekler sınıflandırılır.

* Bu sayede ne yerse daha yumuşak bir kaka yapacağını ve canının acımayacağını öğrenir

* Kakanın çıkış aşamasını gözünde canlandırması işe yarabilir veya bir poşet içine oyun hamuru koyulup bir delik açılarak önce oyun hamuru sertken daha sonra ise oyun hamurunu ıslatarak yumuşak ve ıslak kakanın nasıl kolay çıkacağını eğlenceli bir şekilde göster.

*Lazımlığa oturmaya korkan çocuklar kakaları olmasa bile günde birkaç kez lazımlığa oturarak burada 5 dk vakit geçirmeleri sağlanır. Lazımlıkta otururken yanına bir kitap veya küçük bir oyuncak alabilir

Babyjem Afacan Lazımlık Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu  Akakçe

*Kaka çizelgesi yapılarak kaka yaptığı günler işaretlenir ve süreç takip edilir.

*Düzenli olarak kaka yapmaya başladığında ufak bazı ödüller verilebilir.

Bu makale 9 Aralık 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Canan Kocagöl

Psk. Canan Kocagöl lise öğreniminin ardından İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü başarı ile tamamlayarak psikolog unvanını almıştır.  Psk. Canan Kocagöl mesleki çalışmalarına yüz yüze ve online olarak devam etmektedir. Katıldığı Eğitimler Ekim 2021-Şubat 2022(devam ediyor) - Biruni Üniversitesi Aile Danışmanlığı Sertifika Eğitimi Ekim 2021 - Çocuk İstismarı Tanı ve Müdahale Teknikleri Mart 2021 - Wisc-r Zeka Testleri uygulayıcı Eğitimi Ev Okulu Derneği Şubat 2021 - Akıl ve Zeka Oyunları Katılım Belgesi- Ev Okulu Derneği Şubat 2021 - Beden Dili Eğitimi Katılım Belgesi - Ev Okulu Derneği Mayıs 2020 - Sarı Psikoloji- Çocuk Değerlendirmede Objektif ve Projektif Testler Uygulayıcı Eğitimi (Online) Mayıs 2020 - Sarı Psikoloji- Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi Uygulayıcı Sertifika Eğitimi (Online) ...

Etiketler
Çocuk
Psk. Canan Kocagöl
Psk. Canan Kocagöl
İstanbul - Aile Danışmanı (Psikolog)
Facebook Twitter Instagram Youtube