Tüp bebekte prp tedavisi

Tüp bebekte prp tedavisi

Trombositten zengin serum demektir. Bu serum immunolojik yani bağışıklık sistemi, büyüme faktörleri, fibroblastlar içerir. Bu zengin içeriği ile zerkedilen dokunun uyarılarak yenilenmesini , yeniden işlev kazanmasını sağlar. Ortopedi, fizik tedavi, dermokosmetik uygulama alanı bulmuştur. Yunanistan, Amerika, İran  yumurta sayısı azalmış kadınların yumurtalarına kendi kanlarından alıp hazırladıkları bu serumu vererek yumurta sayısını arttırmış, gebelik ve doğum oranlarında yüz güldürücü sonuçlar almışlardır.

Bu örneklerden yola çıkarak yumurta sayısı azalmış, başarısız denemeleri olan, tekrarlayan düşükleri olan hastalarda tedavi öncesi kanları alınıp özel bir işlemden geçirilerek anestezi almadan ultrason eşliğinde yumurtalarına PRP uygulanması ve akabinde 1-3 ay yumurta sayısı artışı beklenerek tedaviye başlanması yüz güldürücü sonuçlar doğurmaktadır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Bilgi Gökcan

Op. Dr. Bilgi GÖKCAN, 1970 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlköğrenimini Beşiktaş Turgut Reis İlkokulu’nda, orta öğrenimini ise Nişantaşı Kız Lisesi’nde dereceyle bitirmiştir. 1987 yılında üniversite sınavında ilk tercihi olan İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi'ni kazanması ile hayallerini süsleyen doktorluk macerası başladı.  Üniversite yıllarında, derslerinin yanında DETAM adı verilen deneysel araştırma kliniğinde farklı hayvan deneyleri yaparak bilimselliğe de ilk adımı attı ve tıp eğitimini 1993 yılında iyi bir derece tamamlayarak tıp doktoru unvanı aldı. Mezuniyetini takiben Bartın'ın Kurucaşile isimli kasabasında pratisyen hekim olarak çalışmaya başladı. Burada mesleki alandaki ilk deneyimini kazandı ve 7 ay sonra, 1994'de uzmanlık sınavında  ilk tercihi olan İstanbul Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk hastalıkları Hastanesinde Kadın Hastalıklar ...

Etiketler
Prp tedavisi
Op. Dr. Bilgi Gökcan
Op. Dr. Bilgi Gökcan
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube