Tüp bebek tedavisinde 5 adımda stresinizi azaltın

Tüp bebek tedavisinde 5 adımda stresinizi azaltın

1.Adım:          Kendinize iyi bakın: Daha önceki yazımda belirttiğim Rahatlama Tekniklerini kullanarak stresinizi azaltmaya çalışın.

                        Sosyalleşin: Kendinizi eve kapatmak yerine boş zamanlarınızı dışarıda değerlendirin.

                        Beslenmenize dikkat edin: Sağlıklı besinler tüketerek, gebe kalmanızı zorlaştırıcı etkisi olan yağlarınızdan kurtulun, bol bol egzersiz yapın; bu sayede vücut, endorfin hormonu salgılayacak ve siz de kendinizi mutlu hissedeceksiniz.

2.Adım:            Sosyal iletişiminizi düzenleyin: Sizi gerçekten iyi anlayan ve duygularınıza karşı duyarlı olan insanlarla bir araya gelin. 

3.Adım:            Acı verecek durumlardan kaçının:  Hamile yakınlarınıza, yeni bebek sahibi olmuş arkadaşlarınıza ya da sünnet töreni gibi aktivitelere olan katılımınızı azaltmaya çalışın. Burada suçlu hissetmenize yol açacak bir durum yok. Arkadaşlarınıza durumu şu şekilde açıklayabilirsiniz: 
                       “Duygusal olarak hayatımın en zor zamanlarını yaşıyorum, bu sorunu aştıktan sonra bu durumu telafi etmeye çalışacağım.” Bundan başka açıklama yapmayın.

4.Adım:            Diğerleriyle “açık” konuşun: Başkalarının size destek olabilecekleri ve yardımı dokunabilecekleri durumları onlarla açıkça paylaşın.    

                        Durumunuza karşı duyarsız olan insanlarla bağınızı sıkı tutmayın.  Unutmayın ki her zaman başka arkadaşlar edinebilirsiniz.

5.Adım:            Tedavi planını iyi kavrayın: Tedavi başarısız sonuçlanırsa bir sonraki adımın ne olacağı konusunda mutlaka doktorunuza danışın. Böylece, sadece bu tedavinin sonucuna bağımlı olmadığınızı öğrenmiş olacaksınız.

 

Uzm. Psk. Asena İrem Akın

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Asena İrem Akın

Etiketler
Tüp bebek sonrası
Uzm. Psk. Asena İrem Akın
Uzm. Psk. Asena İrem Akın
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube