Tükenmişlik ve yorgunluk hissi

Tükenmişlik ve yorgunluk hissi

Yukarıdaki görsel size de tanıdık geldi mi? En çok hangi zamanlarda böyle hissediyorsunuz? Günlerce canınız hiçbir şey yapmak istemediğinde, arkadaşlarınızı kendinizden uzaklaştırdığınızda, o en sevdiğiniz şarkı artık kulağınıza işkence gibi geldiğinde ya da bazen ansızın bir sabah uyandığınızda ve yataktan kalkacak gücü kendinizde bulamadığınızda mı?

Yaşanılan bu durumun pek çok sebebi olabilir. Depresif modumuzun yükselmesi veya depresyon belirtisi olabileceği gibi bazen diğer mental hastalıklarla birlikte de kendisini gösterebilir. Olabildiğince basit görevlerle kendimizi hareket etmeye zorlayarak bu “yorgunluk ve tükenmişlik” halini yavaş yavaş bertaraf etmek mümkün.

Basit görevler derken gerçekten basit görevlerden bahsediyorum. Örneğin; yatakta dorularak işe başlayabilirsiniz veya bir süre yatağın kenarında oturarak. Bir sonraki adımınız banyoya kadar yürümek olabilir veya hareketsiz kalmayı başka bir odaya geçerek devam ettirmek.

Bu makale 17 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psikoterapist Elif Aksar

Psikoterapist Elif Alsar, lisans öncesi eğitimlerinin ardından, Üsküdar Üniversitesi Psikoloji bölümünü başarıyla tamamlamıştır. Yüksek lisansını yine Üsküdar Üniversitesi'nde tamamlamış olup psikoterapist unvanına sahip olmuştur.

Mesleki çalışmalarına özel danışmanlık merkezi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Tükenmişlik sendromu evreleri
Psikoterapist Elif Aksar
Psikoterapist Elif Aksar
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube