Yas tutmak

Yas Tutmak

Yas tutmak

Yas dönemi için genellikle kişinin sevdiği birinin ölümünden sonra gerçekleşen süreç olarak bakılır fakat yas sadece sevilen birinin kaybından sonra gerçekleşmek zorunda değil. Yas dediğimizde aslında kişinin belli bir kayıp yaşaması ardından gelişen süreç demek daha doğru olacaktır. Görselde belirtilen ifadeler birer yas sebebi olabileceği gibi bundan çok daha farklı ve çeşitli durumlar da yasa sebebiyet verebilir.
• Biten bir ilişkinin ardından yas tutabiliriz, sevdiğimiz bir arkadaşımız yurt dışına taşınması ile birlikte yas sürecimiz başlayabilir hatta ve hatta çok sevdiğimiz bilekliğimizi kaybettiğimizde bile yas tutabiliriz.
• Yaşanılan durumlara göre yas sürecimiz ve şiddetimiz tabi ki değişkenlik gösterecektir. Fakat bu demek değildir ki bir yas diğerinden daha değerli ve geçerli olsun.
• Ne sebeple olursa olsun yas süreci sağlıklı bir şekilde atlatılmadığında uzun vadede çeşitli sorunlara yol açıp açığa çıkmak için su misali kendine yollar bularak kendisini göstermek isteyecktir.

Bu makale 28 Kasım 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psikoterapist Elif Aksar

Psikoterapist Elif Alsar, lisans öncesi eğitimlerinin ardından, Üsküdar Üniversitesi Psikoloji bölümünü başarıyla tamamlamıştır. Yüksek lisansını yine Üsküdar Üniversitesi'nde tamamlamış olup psikoterapist unvanına sahip olmuştur.

Mesleki çalışmalarına özel danışmanlık merkezi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Yas tutma
Psikoterapist Elif Aksar
Psikoterapist Elif Aksar
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube