Burun Estetiği Nedir, Kimler için uygundur?

Op. Dr. Selçuk Aytaç
Op. Dr. Selçuk Aytaç
4 Kasım 201699 görüntülenme
Randevu Al
Burun Estetiği Nedir, Kimler için uygundur?

image

Rinoplasti, burnun şekil ve fonksiyonel olarak düzeltilmesi ve yeniden şekillendirilmesi anlamına gemektedir. Amaç yüzün diğer bölgleriyle uyumlu bir yapı oluşturmaktır.

Burun onarımlarının tarihi MÖ'li yıllara kadar dayanmaktadır.

Burnun ideal ölçüleri, yüzümüzün diğer bölgeleriyle uyum içerisinde olmasını sağlar. Alın-burun açısı, burun-yüz açısı, burun-çene açısı, dudak-burun açısı belli oranlarda olmalıdır.

Burnumuz koku alma işlevinin yanında, solunumla alınan havanın ısıtılması ve nemlendirilmesinde de önemli rol almaktadır.

Burun operasyonları kapalı veya açık teknik dediğimiz yöntemlerle kemik ve kıkırdak dokuya ya da sadece birisine müdahale edilerek, bozuk olan yapı onarılarak veya yeniden şekillendirilerek yapılmaktadır.

Operasyon sonrası genellikle ağrı, ya hissedilmez ya da basit ağrı kesicilerle geçebilecek düzeyde olmaktadır.

Burun operasyonları da kendi içerisinde çeşitli bölümlere ayrılmaktadır; basit burun estetiği dediğimiz sadece kıkırdak yapıya müdahale edilerek yapılan tipplasti, sekonder rinoplasti dediğimiz daha önceden opere olmuş ancak yeniden operasyon olması gereken durumlar.

Ayrıca ameliyatsız yöntemler ile de burun şekillendirilmesi yapılabilmektedir.

Etiketler

Burun estetiği ameliyatıBurun estetiği sonrası ağrıBurun estetiğinde mükemmel sonuçlarBurun estetiği sonrası çıkabilecek sorunlarBurun estetiği öncesinde şeklin tasarlanmasıBurun estetiği

Yazar Hakkında

Op. Dr. Selçuk Aytaç

Op. Dr. Selçuk Aytaç

Op. Dr. Selçuk AYTAÇ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1999-2005 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır