Testis ağrısı neden olur?

Testis ağrısı neden olur?

Testiste ağrı durumunda her koşulda üroloji uzmanına müracaat gereklidir. Çünkü ağrılı bir patolojinin altında mutlaka ciddi rahatsızlıklar olabilir.

Testis ağrılarına neden olan enfeksiyonlar
– Ciddi bir testis enfeksiyonu
– Orşit (testis enfeksiyonu)
– Epididimit (epididimit denen organın enfeksiyonu)
– Varikosel (kısırlığa, yumurtalıklarda özellikle kıvamında bozulmaya, atrofiye sebep olan, o testis bölgesinin etrafındaki damarlarda genişlemesi ve bir varis halini alması ile klinik olarak seyreden olgular)

Bu ağrılar hasta için mutlaka üroloji uzmanına müracaat gerektiren bir durumdur.

Aslında ürologlar açısından çok daha tehlikelisi ağrısız olan patolojilerdir. Çünkü erkeklerde en sık görülen kanser türü olan testis kanseri, hiçbir şekilde ağrı vermeden, ciddi sertliklerle testis kitlesiyle devam eden bir hastalıktır. Son dönemine kadar hiçbir şekilde ağrı vermez.

Bu açıdan hasta mutlak suretle, düzenli aralıklarla testisini kendi kendine kontrol etmeli; ağrısız olan sertlikler ve şişlikler çok daha önemli olduğu için bir üroloji uzmanına müracaat edilmelidir.

Bu makale 25 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Bülent Şen

Yrd.Doç.Dr. Bülent ŞEN, 1974 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1991 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında 6.olarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Gülhane Askeri Tıp Akademisi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2004 yılında Üroloji Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2004 yılında Üroloji Uzmanı olarak İstanbul Jandarma Bölge Kom. Dispanseri'ne atandı.2007 yılında Yardımcı Doçentlik sınavını kazandı.2007-2011 yılları arasında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Üroloji Kliniği'nde öğretim üyesi ve klinik şef yardımcısı olarak görev yaptı.GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Üroloji Kliniği'nde yan dal olarak Bayan Ürolojisi ve Nöroüroloji ile ilgilendi.2011-2012 yıllarında Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nde Üroloji Klinik Şefi olarak görev yap ...

Etiketler
Orşit
Dr. Öğr. Üyesi Bülent Şen
Dr. Öğr. Üyesi Bülent Şen
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube