Terapiye gelmek ( mizahi )

Terapi almayı düşünen kişiye mizahi bir dille seslenmek istediğim için bu yazıyı yazıyorum. Alınmaca gücenmece olmasın. Yazımı okuyan kişi saygısızlık olarak algılamasın. Sadece samimi ve sıcak bir dille bu süreci anlatmak istiyorum. Sevgiler.

Terapiye gelmek ( mizahi )

Selamlar!

Bak kardeşim, seninle biraz ciddi bir konu hakkında konuşmamız gerekiyor. Evet, terapi hakkında konuşuyorum! Şimdi duyduğunda korkmaya başlamana gerek yok, çünkü terapi aslında hiç de korkutucu değil. Daha çok hayatındaki bazı sıkıntıları hafifletmene ve seni daha mutlu birine dönüştürmene yardımcı olan bir süreç.

Biliyorum, "Neden terapiye gitmeliyim ki?" diye sorabilirsin. İşte sana birkaç neden: Terapi, seninle ilgilenen biriyle konuşmak demek. Kendini bir stand-up gösterisindeymiş gibi hissedebilirsin! Sıkıcı bir şekilde oturmak yerine, terapistle laflayıp gülebilirsin. Terapist, senin en komik esprilerini yapmanı beklemez elbette, ama en azından biraz rahatlamanı sağlayabilir.

Bir de şöyle düşün: Terapi, düşüncelerini paylaşabileceğin ve sana destek olabilecek biriyle tanışmak demek. Eğer terapiye gidersen, belki de şimdiye kadar hiç karşılaşmadığın bir karakterle tanışabilirsin. Kim bilir, belki terapistin biraz delidir ve seni her seansında gülmekten kırabilir!

Hadi biraz eğlenelim: Terapi, aslında bir tür mental jimnastik! Zihnin için yapılan squat'lar, push-up'lar falan... Belki de terapistin sana "Düşünce kaslarını çalıştırmanın zamanı geldi!" der ve seni düşünce spor salonuna götürür. Orada beyin jimnastiği yaparken bir yandan da mental biceps'lerini geliştirirsin!

Şaka bir yana, terapi gerçekten faydalı olabilir. Bir terapist, seni dinleyip anlamaya çalışır ve senin içindeki gücü ortaya çıkarman için sana yardımcı olur. Düşüncelerini daha iyi anlamana ve sorunlarını daha etkili bir şekilde çözmeni sağlar.

Yani dostum, terapiye gitmek sana birçok fayda sağlayabilir. Birlikte gülebilir, düşüncelerini paylaşabilir ve içsel spor yapabilirsin. Kendi terapi serüvenine atılmak için cesaretini topla ve bir terapistle konuşmaya başla. Emin ol, sonunda "Bu terapi işi hiç de fena değilmiş!" diyeceksin.

Haydi, seni destekliyorum ve terapiye gitmeni cesaretle tavsiye ediyorum. İyi şanslar ve komik terapi seansları dilerim!

Gülerek senin yanında olan,

Psikolojik Danışman Furkan Bayram

Bu makale 25 Mayıs 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Furkan Bayram

Terapist/Pedagog Furkan Bayram KTÜ Tıp Fakültesi ve KOÜ PDR Bölümünde eğitim görmüştür. Eğitim sürecinde Bolu ve Kocaeli Kongrelerinde Bilimsel Çalışma sunmuş olup, Travma konulu kongrede ve 21. Yüzyılda Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri konulu kongrede yönetim kurulunda yer almıştır. Ayrıca çalıştay başkanlığı görevinde bulunmuştur. Adliye, ŞÖNİM, RAM, Çocuk Yuvası, Rehabilitasyon Merkezi kurumlarında staj yaparak deneyim kazanmıştır. TSK’da bir yıl RDM Subayı olarak görev yapmıştır. Aldığı Eğitimler: -Oyun Terapisi -Aile Danışmanlığı ve Çift Terapisi -Cinsel İşlev Bozuklukları Eğitimi -Objektif Testler -Projektif Testler -Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi -EMDR Terapisi -Çözüm Odaklı Terapi -Transaksiyonel Analiz Eğitimi -Çocuklarda Davranış Problemleri -Yaygın Anksiyete(Kaygı) Bozukluğu Eğitimi -Panik Atak Eğitimi -Ye ...

Etiketler
terapi
Psk. Dan. Furkan Bayram
Psk. Dan. Furkan Bayram
Kocaeli - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube