Sülük-hiridoterapi tedavisi hakkında

Sülük-hiridoterapi tedavisi hakkında

Hastalıklarda tedavi edici özelliği bulunan sülüklerin Hirudo Medicinalis ve Hirudo Verbana türlerine ‘’ Tıbbi Sülük ‘’ adı verilir.

Sülükler, kan emerken vücuda kendi ürettikleri salgıyı verirler. Bu salgı 100′den fazla biyoaktif madde içermektedir. Bu maddelerin bir kısmı kanın pıhtılaşmasını engellerken, bir kısmı oluşmuş pıhtıları eritmekte, birkaçı ağrı kesici özellikler sergilemekte, bir bölümü de kan basıncını dengelemektedir. Ayrıca sülük tedavisinin antidepresan, antibakteriyel, antioksidan etkinliği de yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur.

Sülük tedavisinin kullanıldığı hastalıklar

* Varis ve venöz damar sorunları

* Derin ven trombozu

* Periferik arter tıkanıklıkları

* Hemoroid

* Bazı Göz Hastalıkları (Behçet hastalığı, Üveitler, Glokom, retinal arter tıkanıklığı Makulopatiler, Sarı nokta hastalığı, Diyabetik retinopatiler, Hipertansif retinopatiler, Retinitis pigmentosa, Optik sinire ait problemler ve Optik atrofiler gibi gözün damar, sinir, makula ve retina hastalıkları

* Romatoid artrit ve diğer romatizmal hastalıklar

* Artrit ve Artroz gibi iskelet sistemi hastalıklarında

* Migren ve gerilim baş ağrıları

* Baş dönmesi, kulak çınlamaları ve meniere sendromu

* Her türlü kas ağrıları, fibromyaljiler, huzursuz bacak sendromu

* Boyun fıtığı, bel fıtığı, tendinit, tenosivonit, bursit iltihap ve ağrıları

* Sinir sistemi hastalıkları ve felçler (MS, ALS, PARKİNSON gibi…)

* Egzama, ürtiker, kronik deri hastalıkları, sedef hastalığı ve akneler

* Kronik hepatit ve karaciğer hastalıkları

* Depresyon ve fobiler

* Tüm bağışıklık sistemi hastalıkları ve kronik yorgunluk sendromu

Hangi Durumlarda Sülük Tedavisi Uygulanmaz

* Kanama diyatezleri (Hemofili gibi)

* Aktif kanama odağının varlığı

* Ciddi anemi ( Kansızlık )

* Cerrahi girişim öncesi

* Kan sulandırıcı ilaç kullanımı

* Gebelik ve emzirme durumlarında sülük tedavisi uygulanmamaktadır.

YASAL UYARI: Bu sayfanın içerikleri ziyaretçilerini bilgilendirme amaçlı kurulmuş olup, sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi ve reçete bilgisi taşımaz. Sayfa sağlıkla ilgili yer verdiği tüm konularda öncelikle en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenebileceğini savunur. Sayfada konu olarak geçen tüm yöntemler kamuoyuna bilgi vermek amaçlı paylaşılmış olup, bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu sayfa sorumlu tutulamaz. Paylaşılan bilgilerin ilgilisi tarafından kullanılması Dr. Yunus Keser YILMAZ ile hasta - doktor ilişkisini doğurmaz. Tüm sayfa ziyaretçileri yasal uyarıyı kabul etmiş sayılır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz

Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser YILMAZ, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp eğitimini tamamlayarak Tıp doktoru ünvanını aldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde uzmanlığını tamamladı. Ağrı Devlet Hastanesinde hastalarınagizmet verdi. Hastane yöneticisi olarak hizmet yaptı. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim dalı kurucu başkanı ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. Özel hastanelerde uzmanlık alanları ile ilgili hastalarına hizmet sunmuştur. Tamamlayıcı Tıp alanında çalışmalarına devam eden Yrd. Doç. Dr Yunus Keser YILMAZ Akupunktur, Kupa Hacamat, Ozon terapi, Fitoterapi, Homeopati, Proloterapi, Mezoterapi ve Sülük tedavisi eğitimlerini Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde tamamladı. Ulusal ve uluslararası dergilerde 100’ün üzerinde yayınlanmış ...

Etiketler
Hidroterapi
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Bursa - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube