Sıklıkla her yerde karşımıza çıkan detoks ne demek?

Sıklıkla her yerde karşımıza çıkan detoks ne demek?

Detoks: Zehirli maddelerin vücuttan temizlenmesini ifade eder.

Yani detoks aslında zannettiğimiz gibi hızlı kilo verme programı, ciddi enerji kısıtlaması ya da sıvı beslenmek demek değildir. Ama ne yazık ki günümüzde detoks hızlı kilo verme yöntemi olarak lanse edilmektedir. Buna sebep ise ne yazık ki günümüzdeki bilgi kirliliğidir.

Detoks, yukarıda bahsettiğimiz amaçlar için uygulandığında kişide su ve kas kaybı meydana gelir. yani aslında verdiğinizi sandığınız o kilolar sudan ve kastan ibaret...

Bu etkiler nedeniyle detoks bitiminde eski alışkanlıklara ve eski beslenme düzenine geri dönüldüğünde verilen o kilolar fazlasıyla geri alınır.

Bu sebeple her zaman üstüne basa basa söylediğim " Sağlıklı kilo vermenin yolu sağlıklı ve düzenli beslenmeden, tüm bunlara ek olarakta yapılan düzenli fiziksel aktiviteden geçer." sözünü yaşam şekli haline getirmeniz gerekir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Merve Eken

Dyt. Merve EKEN, Halic Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik bölümünü başarıyla tamamlamıştr. Eğitim süresi boyunca çeşitli kongrelere ve sertifika programlarına katılarak kendini geliştirme fırsatı elde etmiştir.

Eğitim hayatı boyunca Kadıköy Toplum Sağlığı Merkezi, Üsküdar Toplum SağlığıMerkezi, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde stajyer diyetisyen olarak görev yapmış olan Dyt. Merve EKEN, mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Detoks
Dyt. Merve Eken
Dyt. Merve Eken
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube