Saç ekiminin komplikasyonları (karşılaşılabilecek sorunlar)

Saç ekiminin komplikasyonları (karşılaşılabilecek sorunlar)

Saç ekimi nispeten güvenli bir ameliyattır ve çok az komplikasyon ile ilişkilidir. Kozmetik bir cerrahidir, bu nedenle komplikasyonlar hastanın sosyal ve psikolojik yönü göz önüne alınarak değerlendirilmelidir. Her saç ekimi cerrahı, yönetiminin önlenmesi ve teknikleri için olası komplikasyonların ve tekniklerin farkında olmalıdır. Komplikasyonların çoğu önlenebilir ve uygun cerrahi teknik ve yara bakımı ile en aza indirilebilir. 

SAÇ EKİMİ KOMPLİKASYONLARI

1 . GENEL CERRAHİ KOMPLİKASYONLAR

2. FUE YE BAĞLI KOMPLİKASYONLAR

A) ALIM ALANI KOMPLİKASYONLARI

B) EKİM ALANI KOMPLİKASYONLARI

1 . GENEL CERRAHİ KOMPLİKASYONLAR

İntraoperatif komplikasyonlar

 Kanama

 Taşikardi

 Senkop

 Ağrı

Ameliyat sonrası komplikasyonlar

 Enfeksiyon

 Ağrı

 Kaşıntı

 Ödem

    Hıçkırık

Ameliyatsız komplikasyonlar

 Hasta memnuniyetsizliği

 İlaç kaynaklı

 

FUE: verici alan komplikasyonları 

Donör bölgesi tükenmesi / güve yemiş görünümü

Hipopigmentasyon / kesin iz

Akut effluvium

Gömülü greftler

Daha yüksek transeksiyon oranı

Keloid / hipertrofik skar

Epitelyal kist

Nekroz

Overharvesting

Uyuşma ve kalıcı ağrı

Daha güvenli bölge dışında greft toplama

Sonuç

Saç ekimi komplikasyonlarının çoğu önlenebilir. Ayrıntılı öykü, uygun danışmanlık ve cerrahi öncesi tartışma, uygun planlamaya yardımcı olur ve hasta memnuniyetsizliği önlenebilir FUE, geniş skar gibi FUT komplikasyonlarını önlemek için geliştirilmiştir. Güvenli bir cerrahi yöntem olmasına rağmen, komplikasyonlarla ilişkili olabilir. Memnuniyetten ve gerçekçi olmayan beklentilerden kaçınmak için hastanın dikkatlice taranması son derece önemlidir. Cerrah ve ekip tarafından dikkatli bir planlama ve uygulama ile komplikasyonlardan kaçınılabilir.komplikasyonların genel sınıflamasını  anlattığım bu makalem her komplikasyonu ve komplikasyon mudahalesinin ayrı ayrı anlatacağım makallelerle devam edecektir meslektaşlarımın takip etmesini öneririm.

Bu makale 20 Ocak 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Muhammet Özgehan

Dr. Muhammet Özgehan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Eskişehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. 

2002 yılından beri Dışkapı EAH ve Haccettepe Üniversitesinde görev yapmıştır.2014 yılında Tripaesthetic markasını kurdu  40 ülkeden ; 10000 nin üstünde hastaya saç ekim cerrahisi uygulaması yaptı. ircad fransada (Strasbourg Üniversitesi ) robotik cerrahi eğitimi almıştır.

Halen kendi kliniğinde tripaesthetic markasıyla saç hastalıkları tanı ve tedavisi, micro cerrahi FUE ,FUT ve DHİ saç ekimi uygulamaları yapmaktadır.Saç hastalıkları ve saç ekim cerrahisi alanında yayınlanmış çok sayıda makalesi ve poster sunumu vardır.

 

Etiketler
Saç dökülmesinin tedavisi
Dr. Muhammet Özgehan
Dr. Muhammet Özgehan
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube