Kadın tipi saç dökülmesi

Kadın tipi saç dökülmesi

Saçların tüyleşmesi ve minyatürleşmesi erkek tipi saç dökülmesini taklitler. Bununla beraber erkeklerden farklı olarak ön hat çizgisi genellikle korunur, kafa derisinin orta hatta yakın yarısına yakınında düfüz bir saç yoğunluk kaybı yaşanır. Ludwin ölceği I-III e göre sınıflandırılmıştır.

Erkek tipi saç ekiminde olduğu gibi kadın tipinde de öncelikli tedavi seçeneği saç ekim cerrahisidir. Cerahi seçenek medikal tedaviyle kombine edilmelidir. Kadınlar için topikal minoksidil FDA onaylı tek medikal secenektir. Ancak spironolakton, oral kontraseptifler, finasterid ve dutasterid gibi diğer ilaçlar büyük başarı ile kullanılmaktadır. Düşük doz ışık terapisi (LLLT) de FDA tarafından önerilen tedavi protokollerine dahil edilmiştir. Özellikle saç kesilmeden uygulanan uzun saç ekiminin yapıldığı cerrahi merkezlerin yaygınlaşmasıyla, saç ekim cerrahisi daha kalıcı ve çarpıcı sonuçlarla güvenli bir seçenektir.

Bu makale 27 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Muhammet Özgehan

Dr. Muhammet Özgehan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Eskişehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. 

2002 yılından beri Dışkapı EAH ve Haccettepe Üniversitesinde görev yapmıştır.2014 yılında Tripaesthetic markasını kurdu  40 ülkeden ; 10000 nin üstünde hastaya saç ekim cerrahisi uygulaması yaptı. ircad fransada (Strasbourg Üniversitesi ) robotik cerrahi eğitimi almıştır.

Halen kendi kliniğinde tripaesthetic markasıyla saç hastalıkları tanı ve tedavisi, micro cerrahi FUE ,FUT ve DHİ saç ekimi uygulamaları yapmaktadır.Saç hastalıkları ve saç ekim cerrahisi alanında yayınlanmış çok sayıda makalesi ve poster sunumu vardır.

 

Etiketler
Kadın tipi saç dökülmesi
Dr. Muhammet Özgehan
Dr. Muhammet Özgehan
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube