Fue gref cıkarma ipuçları

Fue gref cıkarma ipuçları

Başarılı bir FUE uygulaması için

♦ Cerrahın yeterli tecrübe ve eğitimi

♦ Operasyon alanında Mükemmel aydınlatma

♦ Cerrah ve personel için yeterli büyütmeli lopların kullanılması

♦ Cilt yüzeyinin altındaki kıl açısının doğru anlaşılması; hemen hemen tüm durumlarda, ortaya çıkan kılların açısı dermisteki folikülün açısından daha keskindir. Kesi açıkça bunu öngörmeli ve görünür tüylerden ziyade folikülün yönünde yönlendirilmelidir.

♦ Çapı 0.6-1.0 mm olan zımba ebadı. Bu boyut foliküler ünitenin genişliğini kapsayacak kadar büyük, yara boyutunu ve yara izini asgariye indirecek kadar küçük. Bazı cerrahlar şimdi 0,6 mm'den başlayarak daha küçük boyutta zımbalar kullanmaya başlamıştır.

♦ Elin düzgün hareket etmesi: El, zımba kısa büküm hareketi yaparken mükemmel bir şekilde sabit olmalıdır. Bernstein ,alım sırasında  saat yönünde dönmenin (sağ elini kullanan kişi için) genellikle diğer yönde bükülmekten daha fazla stabilite sağladığını savunmaktadır. İleri geri hareket gereksiz transeksiyona neden olur ve delginin 360 derece dönmesi gibi başarılı FUE ile uyumsuzdur. Bazı FOX derece 1 vakalarında, greftleri çıkarmak için tek başına doğrudan baskı (herhangi bir bükülme olmadan) yeterli olabilir.

♦ Keskin zımbalar / keskin olmayan zımbalar: Bazı cerrahlar, dermise kesmek için gereken büküm miktarını en aza indirmek için iki aşamalı teknikte keskin zımba kullanırken, künt zımbalar, foliküler transfeksiyon oranını azaltmak için üç aşamalı  teknikte kullanılır.

♦ Pozitif FOX Testi

İki aşamalı prosedür

Dahil iki adım var. İlk adımda, foliküler ünite üzerine keskin bir zımba yerleştirilir ve kıl milinin yönüne göre hizalanır. Kök geçişi meydana gelebileceği için, zımba derinlemesine itilmemelidir. İkinci adımda, ince dişli forsepsler, ünite daha derin dermal ve deri altı bağlantılarından gevşetilene kadar Foliküler Ünitenin (FU) üstüne yumuşak bir çekiş uygulamak için kullanılır. Bu teknikte kişiden kişiye değişkenlik vardır. [ 14 ]

Üç adım prosedürü

FUE için üç aşamalı teknik, Harris'in  foliküler üniteyi çevre donör dokusundan ayırma işlemi sırasında foliküllere zarar gelmesini önlemek için künt bir enstrüman kullanma konseptine dayanmaktadır. Epidermiyi skorlamak için keskin zımbayı kullanır ve daha sonra delginin donuk tarafı çevreleyen epidermisten ve dermisten büküm hareketi ile foliküler üniteyi keskin bir şekilde keser. Son olarak, greft forseps ile tutulur ve çıkarılır. Bu varyasyonda, donuk zımba folikül transeksiyonu önler ve bozulmamış FU'ların daha kolay çıkarılmasını sağlar. harris Greft veriminin iki aşamalı teknikle% 92'den% 98'e yükseldiğini buldu; ve üç aşamalı teknikle saç% 74 ila 93 arasındadır.

Her ne kadar bu üç aşamalı prosedür, foliküler transeksiyonu önlemek ve foliküler üniteleri korumak için iki aşamalı prosedüre  üstün olsa da , gömülü greft insidansı daha fazladır ve daha yavaştır. Aşağıdaki önlemler gömülü greftlerin azaltılmasına veya düzeltilmesine yardımcı olur:

Gömülü greftlerin insidansı, saç açısının çok akut olduğu ve cildin zımbaya daha fazla direnç gösterdiği enkaz alandan (kafa derisinin alt kısmı) kaçınarak azaltılabilir.

Diğer bir püf noktası, çıkarılan kılların grefti derinin derinliklerine daha fazla ittiğinden, çıkarmadan önce saçları çok kısa (1 mm'den az) kesmektir.

Biri keskin kesimi biraz daha derin ve donuk diseksiyonu daha yüzeysel yapabilir.

Bazı durumlarda, hem keskin hem de keskin olmayan cihazın açısının değiştirilmesi gömülü greftlerin görülme sıklığını en aza indirebilir.

Bazı cerrahların, özellikle çok kaba saçları olan bazı saç nakli hastalarında, iki aşamalı prosedüre geri dönmeleri gerekebilir.

Son olarak, en iyi sonuçları elde etmek için künt uç tasarımını optimize edebilirsiniz. 

Cerrahın gömülü greftlerle karşılaşması durumunda, bunlar yalnız bırakılabilir ancak sonunda çıkarılması gerekebilecek kistler şeklinde gelişebilirler.

Tamamen gömülmediyse, greftler bazen Schamberg komedon çıkarıcısı adı verilen küçük bir araç kullanılarak çıkarılabilir (dermatologlar tarafından siyah noktaları çıkarmak için kullanılan araç).

Cilt hafifçe kesik olabilir, böylece gömülü greft forseps ile kavrayabilir.

Bu greftleri çıkarmak zor olmasa da oldukça zaman alıcıdır. %1 oranının üzerinden gömülü greft oranı varsa, saç nakli ameliyatı için önemli bir lojistik problem haline gelir ve kist oluşumuna neden olabilir.

Bu makale 18 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Muhammet Özgehan

Dr. Muhammet Özgehan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Eskişehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. 

2002 yılından beri Dışkapı EAH ve Haccettepe Üniversitesinde görev yapmıştır.2014 yılında Tripaesthetic markasını kurdu  40 ülkeden ; 10000 nin üstünde hastaya saç ekim cerrahisi uygulaması yaptı. ircad fransada (Strasbourg Üniversitesi ) robotik cerrahi eğitimi almıştır.

Halen kendi kliniğinde tripaesthetic markasıyla saç hastalıkları tanı ve tedavisi, micro cerrahi FUE ,FUT ve DHİ saç ekimi uygulamaları yapmaktadır.Saç hastalıkları ve saç ekim cerrahisi alanında yayınlanmış çok sayıda makalesi ve poster sunumu vardır.

 

Etiketler
Saç kökleri
Dr. Muhammet Özgehan
Dr. Muhammet Özgehan
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube