Saç canlandırma aşısı acell + prp

Saç canlandırma aşısı acell + prp

Ekstrasellüler Matriks hücreler arası bağlantıyı sağlayan, dokuların canlı kısımlarını destekleyen ve canlılığın korunmasını sağlayan temel etkenlerden biridir. Ülkemizde son yıllarda kullanılmaya başlamış olan FDA onaylı, yenilikçi bir ürün olan Acell bahsettiğimiz matriksin onarımında ihtiyaç duyulan maddelerin toz bir kokteyl haline getirilip uygulamaya sunulmuş halidir. Bu uygulama ile ekstraselüler matriksin temel bileşenleri ve destekleyici vitaminlerle birlikte prp de uygulanan özel bir formüldür.

Tedavi başarısının yanı sıra çoklu seanslar yerine tek seanslık yaklaşık yarım saatlik bir uygulama olması da büyük kolaylık sağlar.

Tedavi uygulamasının ardından ise herhangi bir ilaç ya da pansumana ihtiyaç duymadan günlük yaşantınıza geri dönebilirsiniz.

NASIL UYGULANIR?

Saçlı bölgeye anestezi yapılır ve hazırlanan özel karışım çok ince bir iğne ucuyla acısız bir şekilde enjekte edilir. Ürün hazırlığının ardından enjeksiyon 5 ila 10 dakika kadar sürer.

KİME UYGULANIR?

Saç dökülmesi olanlara

Saçında incelme ve zayıflama olanlara

Saçkıran Hastalığı (Alopesia Areata) olanlarda

Saçını korumak ve önlem almak isteyenlere

Saç Ekiminde destek tedavi olarak

ACELL+PRP ‘NİN SAÇ EKİMİNDE KULLANIMI VE ÖNEMİ NEDİR?

Donör bölge (köklerin alındığı bölge) daha hızlı iyileşir.

Donör bölgede ekimi takip eden sürede saç yoğunluğu bu uygulama yapılmayan kişilere göre daha yüksek olur.

Ekim yapılan bölgede köklerin sağlam bir şekilde tutunması ve bazen de daha fazla saç çıkmasına sebep olur.

Ekimin sonucu daha kaliteli ve güçlü olur.

SONUÇ NE ZAMAN ALINIR?

Farklılık göstermekle beraber kişiyi memnun edecek sonuçların ortaya çıkması yaklaşık 6 ay sürer. Ancak sürecin tamamlanıp gerçek sonuçların görülmesine 1 yıl sonunda ulaşılır.

YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

Bu uygulama ABD gıda ve ilaç denetim kurulu FDA tarafından onaylı bir ürün ve kendi kanınızdan elde edilen PRP kullanılarak yapılan güvenilir bir uygulamadır.

UYGULAMA KADIN/ERKEK FARKEDER Mİ?

Hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilir.

TEK BİR UYGULAMA YETER Mİ?

2008 yılında ABD’de kullanıma sunulan bu uygulamanın kişisel farklılıklara göre farklı sonuçları olabilmekle beraber nadiren görülen vakalarda alınan fayda arttırmak istenirse 1 yıldan sonra tekrarı yapılabilir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Sinan AKYÜREK

Dr. Sinan AKYÜREK, 1980 yılında Bursa'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.  Medine Acil Sağlık Hizmetleri'nde, 4 yıl boyunca Tıbbi Danışmanlık Koordinatörü, Alarm Merkezi Supervisoru, İlkyardım Eğitmeni, 6 Sigma Sarıkuşak, Operasyon Müdürü gibi bir çok pozisyonda görev almıştır.  Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri'nde Uluslararası Projeler ve İş Geliştirme Müdürü olarak görev almış olan Dr. Sinan AKYÜREK, görev yaptığı süre boyunca Acıbadem Üniversitesi'nde öğrencileri ile bilgi ve deneyimlerini paylaşmıştır. 2012 yılında Özel Dora Hospital ile başladığı medikal estetik hayatını ise Dermatec Polikliniği, Özel Çağıner Hastanesi, Academic Hospital,Aqua Medi Estetik Kliniği gibi kurumlarda sürdürmü ...

Etiketler
Ameliyatsız tedavi
Dr. Sinan AKYÜREK
Dr. Sinan AKYÜREK
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube