Revizyon burun estetiği

Revizyon Burun Estetiği

Revizyon burun estetiği

Revizyon Burun Estetiği, daha önce burun estetiği geçirmiş olan ancak istediği sonuçları elde edemeyen ya da hatalı işlemler neticesiyle nefes alma ya da burun şeklinde sorunlar yaşayan kişiler için uygulanan bir cerrahi operasyondur.

Revizyon Burun Estetiği ile başarısız şekilde sonuçlanan burun estetiği operasyonlarının ortaya koyduğu olumsuz sonuçlar düzeltilir ve görsel bütünlük sağlanır. Bu işlem sayesinde yalnızca görsel sorunlar değil, işlevsel sorunlar da düzeltilir.

Ameliyatlı müdahale uygulamaları dışında ameliyatsız müdahale yöntemlerine de başvurulabilir. Bu yöntemlerin belirlenmesi için bazı tetkiklerin yapılması gerekmektedir. Bu aşamada estetik cerrah; hastanın tıbbi öyküsünü inceleyecek ve gerekli tüm detayları hastası ile paylaşacaktır.

Revizyon Burun Estetiği operasyonu, hastaların burun estetiği operasyonuna olan ön yargılarını da kırmayı başaran ve başarı oranları oldukça yüksek bir işlemdir.

Operasyon sonucunda istediği görüntüye kavuşamayan hastaların bir şans daha elde etmesini sağlar ve revizyon ile birlikte bu şansı kusursuz bir şekilde kullanma fırsatı elde eder.

Revizyon Burun Estetiği konusunda hizmet veren çok sayıda cerrah bulunmaktadır. Bu aşamada beklentilerinize ve sorunlarınıza en kesin ve net şekilde cevap verebilen, sağlıklı iletişim kurabildiğiniz bir uzman bulmak. Beklentilerinize yanıt verecek bu operasyon ile birlikte burun estetiği konusunda yaşadığınız sorunlardan kısa sürede kurtulmanız mümkündür.

Revizyon Burun Estetiği Kimler için Uygundur?

Revizyon Burun Estetiği; ameliyata engel teşkil edebilecek sağlık sorunları olmayan ve daha önce operasyon geçirmiş ancak bu operasyondan istediği sonucu elde edememiş olan kadın ve erkekler, bu operasyon için uygun adaylardır.

Revizyon Burun Estetiği ile Neler Yapılabilir?

Revizyon Burun Estetiği uygulaması ile burun köprüsünde mevcut olan kemiğin ya da kıkırdağın alınmasının yanı sıra kompleks revizyonuna kadar geniş bir yelpazede çalışma yapılabilmektedir. Revizyon Burun Estetiği ayrıca, daha önce çok fazla doku alımı yapılmış ve deformasyona uğramış burunlar için de sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmektedir.

Revizyon Burun Estetiği operasyonunun başarı durumu, doku kaybı ve yara izine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Uzman bir cerrah tarafından gerçekleştirildiği takdirde başarı oranının çok daha yüksek olacağını da ifade etmek bu aşamada oldukça önemli.

Revizyon Burun Estetiği, kurtarıcı bir kimliğe sahiptir ve burun estetiği olan hastaların büyük bir kısmı ikinci müdahale olarak bu operasyon için doktorların kapısını çalmaktadır.

Revizyon Burun Estetiği Operasyonu Ne Kadar Sürüyor?

Genel anestezi uygulaması ile birlikte hastanın operasyonda ve sonrasında herhangi bir şekilde ağrı ya da sızı hissetmemektedir. Revizyon Burun Estetiği operasyonundan sonra meydana gelebilecek hafif ağrı; ağrı kesiciler ile kısa sürede kontrol altına alınmaktadır.

Bununla birlikte operasyon süresi hakkında net bir bilgi vermek mümkün değildir. Her burun ve her hastanın durumu kendine özgü olduğu için operasyon süresi değişmektedir. Ancak her hasta için değişebilmekle beraber genel olarak 1.5 ila 5 saatte operasyon tamamlanmaktadır.

Yine burun estetiği operasyonu öncesi olduğu gibi bu operasyon öncesinde de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar söz konusudur. Revizyon Burun Estetiği, yaygın kanının aksine zor bir operasyon değildir ve anestezi destekli olduğu için herhangi bir acı ya da ağrı hissi söz konusu değildir.

Başarılı bir uygulama sonrası burun yapısındaki sorunlar düzeltilerek hem daha sağlıklı bir burun yapısına hem de daha yüksek bir hayat kalitesine sahip olmak mümkün olacaktır.

Revizyon Burun Estetiği operasyonu öncesi de birtakım tetkikler yapılmaktadır. Burundaki her sorun bu aşamada net bir şekilde ortaya konularak revizyon için müdahale alternatifleri belirlenerek, hasta için en uygun ameliyat yöntemine karar verilmektedir.

Revizyon Burun Estetiği Sonrasındaki Dönem

Revizyon Burun Estetiği sonrası burun bölgesinin korunması oldukça önemlidir. Bunun dışında sıvı tüketimi için de yine burun estetiği operasyonunda olduğu gibi 3 saatlik bir bekleme süresine ihtiyacınız olacaktır.

Operasyon sonrası sıcak ve soğuk teması konusunda da hassas davranmak gerekmektedir, çünkü burun yapısal olarak daha zayıf bir hale gelmektedir ve iyileşme süreci boyunca da birçok etkenden uzak tutulması ve korunması gerekmektedir.

Doktorunuzun tavsiye edeceği ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Yine burun estetiği operasyonu sonrası olduğu gibi revizyon sonrası da sigara ve alkol tüketiminin terk edilmesi gerekecektir.

Deviasyon Ameliyatı

Deviasyon, burun ameliyatlarının en yaygın sebeplerindendir. Deviasyon denildiği zaman burun yapısının içeriden ya da dışardan eğri olduğunu anlayabilirsiniz. Burun orta duvarının, orta hat üzerinden kayması sebebiyle ortaya çıkan burun tıkanıklığı, eğriliği deviasyonu ifade eder.

Burun yapısı, oldukça komplikedir. Her bir yapı ve tabaka, burnun vücuda yeterli oksijeni alabilmesi üzerine kurulur. Bu yapılarda herhangi bir sorun olması, bütünlüğü bozar ve hastanın aldığı nefesin kalitesini düşürür. Bu noktada ameliyata ihtiyaç duyulabilir.

Septum deviasyonu bu alanda uzman bir doktor ve ekibi tarafından uygulandığında, hayat kalitenizi artıracak en kolay ve başarılı ameliyatların başında gelir.

Burun Eğriliği (Septum Deviasyonu) Neden Ortaya Çıkar?

Burun eğriliğine yol açabilecek birçok faktör bulunmaktadır. Burun yapısı, anne karnındayken gelişmeye başlar. Bu gelişim ise doğumdan sonraki 18. yaşa kadar devam eder.

Gelişim sürecinde alınan hasarlar, darbeler burun eğriliğe yol açabileceği gibi, çeşitli sağlık sorunları ya da doğumsal sebepler de burun eğriliğine yol açabilir. Burun eğriliği oldukça yaygın görülen bir sorundur.

Fakat çoğu septum deviasyonu nefes alma sorununa yol açmadan hafif belirtiler ile kendini gösterir. Bundan dolayı da herhangi bir cerrahi işleme gerek kalmaz. Ancak geriye kalan septum deviasyonu olguları, ciddi nefes alma sorunlarına ya da görsel problemlere yol açabilmektedir.

Septum Deviasyonu Hangi Yaşlarda Ortaya Çıkar?

Septum deviasyonu ya da diğer ismi ile burun eğriliği her yaşta ortaya çıkabilir. Ancak genellikle 18 yaşına kadar olan süreçte meydana gelen darbeler, kazalar ya da hasarlar sebebiyle ortaya çıkmaktadır.

Bazı hastalarda burun, dışarıdan oldukça muntazam gözükse de yapılan rutin muayenelerde burun iç yapısında ciddi bir eğrilik olduğu fark edilebilir. Septum deviasyonu doğuştan ya da sonradan ortaya çıkabilir.

Septum Deviasyonu Nasıl Anlaşılır?

Septum deviasyonu birçok belirti ile kendini göstermektedir. Bu belirtilerin başında elbette nefes almada güçlük gelir. Çoğu zaman bu sorunu görsel olarak da yamukluk takip eder. Genel olarak septum deviasyonu belirtileri ise:

Burun tünellerinde tıkanıklık oluşması,

Burun deliklerinden birinin sürekli tıkalı olması,

Sık sık yaşanan burun kanamaları,

Sinüzit,

Baş ağrısı,

Burundan konuşma,

Geniz akıntısı,

Yorgun uyanma,

Yeterli nefes alamadığını hissetme.

Hastanın bu şikayetlerle bir uzmana başvurmasından sonra septum deviasyonu rutin muayene ve kontrollerde hemen tespit edilir. Septum deviasyonu medikal şekilde tedavi edilebilen bir sağlık sorunu değildir.

Eğriliğin onarımı için cerrahi bir müdahale gerekir. Burnun işlevini gerçekleştirebilmesi için eğriliğin düzeltilmesi ise bu alanda uzman bir hekim tarafından gerçekleştirilmelidir.

Septum Deviasyonu Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Septum deviasyonu ameliyatı, burun eğriliği yaşayan ve bu sorunun hayat kalitesini düşürdüğü kişilerde uygulanmaktadır. Hastanın ameliyat süreci ile ilgili bilinç sahibi olması önemlidir. Burun ameliyatı günümüz teknolojisinde kolay bir ameliyattır.

Ancak bu sürecin kolay ve başarılı şekilde atlatılması için ameliyatı gerçekleştiren doktorun alanında başarılı, deneyimli ve uzman bir kimse olması önemlidir. Ameliyattan sonra iyileşme dönemi tamamlanana dek nefes almada sorunlar yaşanacaktır.

Bunun sebebi ise burun içinde biriken kabuklanma, ameliyat sebebiyle meydana gelen kanamaların birikebilmesi gibi unsurlardır. Ameliyattan sonraki ilk aydan itibaren bu sorunlar hafiflemeye başlar.

Septum Deviasyonunda Burun Şekli Değişir mi?

Septum deviasyonu nefes alma ve burun eğriliği sorunlarının giderilmesi için uygulanan cerrahi bir işlemdir. Ancak hasta aynı zamanda burun yapısında ve görüntüsünde değişim talep isterse, gerçekçi beklentilerle bu istek yerine getirilebilir.

Septum deviasyonu ardından hastanın nefes alma sorunlarında iyileşme amaçlanmaktadır. Şayet eğrilik görsel olarak da mevcut ise hastanın talepleri doğrultusunda estetik bir onarım da yapılabilir.

Bu makale 9 Mayıs 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen

Etiketler
Revizyon Burun Estetiği
Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen
Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube