Radyofrekans tedavisi nedir?

Radyofrekans tedavisi nedir?

Ağrı tedavisinde kullanılan başarılı ameliyatsız yöntemlerden biri de, Radyofrekans tedavisidir.

Özellikle bel, boyun, sırt ve diz ağrılarında etkili sonuç veren Radyofrekans, 1 saat süren bir işlemdir ve hastanın yatışı gerekmez. Çoğunlukla hastalar tedaviden sonra 1-2 saat gözlemde tutulduktan sonra taburcu edilir.

Radyofrekans tedavisi, devamlı ağrı yaratan bölgelerdeki sinir iletim liflerinin ağrı iletiminin devre dışı bırakılma işlemidir. Ağrı üreten hastalıklı dokular da radyofrekans tedavisi ile iyileşmesi için uyarılır. Sorunlu bölgedeki dokuya ya da sinirlere zarar vermeden, bu bölgelere radyofrekans uygulanır ve bu uygulama sinirler üzerinde düzenleyici bir etki sağlar. İğne aracılığıyla bölgeye girilerek, yüksek titreşimli bir akım ağrıyı ileten sinir lifine uygulanır ve bu sinire kontrollü şekilde bir uyarı verilir. Bu işlem sonucunda, sinirin ağrı sinyallerini iletme özelliği engellenir ve iyileşme sürecinin başlaması sağlanır.

Bu makale 26 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel

 

Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel, lisans öncesi eğitimlerinin ardından, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı Tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesinde uzmanlığını tamamlamıştır.

Mesleki çalışmalarına İstanbul Bahçeşehir'de bulunan Özel Muyenehanesinde devam etmektedir.

Etiketler
Ağrı tedavisi
Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel
Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel
İstanbul - Anestezi ve Reanimasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube