Lazer nükleoplasti ile fıtık probleminizden kurtulun, rahatlayın!

Lazer nükleoplasti ile fıtık probleminizden kurtulun, rahatlayın!

Fıtık probleminin büyük başarı oranına sahip tedavilerinden biri de, lazer nükleoplasti işlemidir. Kısa süren bu işlemden iki saat sonra hastamız taburcu olur ve evine dönebilir. İki gün yatak istirahatinden sonra hastamız günlük yaşamına devam edebilir.

Lazer nükleoplasti işlemi yapılırken hastamıza narkoz verilmez. Sedasyon işlemiyle hastamıza gece uykusuna benzer bir uyku yaşatılır. İşlem boyunca hastamız hiç bir ağrı duymaz, işlem sonucunda da vücutta dikiş ya da yara izi oluşmaz.

Fıtık probleminden şikayetçi olan hastamızın öncelikle muayenesi yapılır ve MR görüntüleri detaylı bir şekilde incelenir. Bu işlemler sonucunda hastamızda bulunan fıtığın lazer nükleoplasti tedavisinden fayda görüp göremeyeceği anlaşılır. Eğer hastamız bu işlemden yarar görecekse, ameliyathane şartlarında işleme alınır. Lazer nükleoplasti işlemi bir ameliyat değildir. Özel bir iğne yardımı ile fıtığın içine girilir ve fıtığın merkezine ulaşılır. Lazer kateteri ile fıtığın merkezi lazer ile buharlaştırılıp alınır. Yaptığımız bu işlem sonucunda fıtık küçülmeye başlar ve bunun sonucunda iyileşme sürecine girilir.

Bu makale 26 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel

 

Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel, lisans öncesi eğitimlerinin ardından, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı Tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesinde uzmanlığını tamamlamıştır.

Mesleki çalışmalarına İstanbul Bahçeşehir'de bulunan Özel Muyenehanesinde devam etmektedir.

Etiketler
Fıtık tedavisi
Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel
Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel
İstanbul - Anestezi ve Reanimasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube